Federació de Girona

Totes les opinions

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés

Prou de pagar la ineficiència espanyola

Teresa Jordà

Aquest dimecres vam interpel·lar el flamant nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, substitut de l'actual presidenta del Congrés i fins ara titular de Foment, Ana Pastor. El motiu no va ser cap altre que recordar que, durant la precampanya de les eleccions del 26-J, Pastor va dir que amb el PP l'AP-7 quedaria lliure de peatges. Aquesta setmana també ens hem dedicat a recordar que aquesta afirmació va ser ratificada, poques setmanes després, pel portaveu popular, Rafael Hernando A banda de promeses electorals, el cas és que ja ha començat el compte enrere perquè finalitzi la concessió de AP-7.

Joan Olòriz, diputat d'ERC al Congrés

Del Congrés estant: zona zero

Joan Olòriz

Escric aquest article tot escoltant per la ràdio la notícia del nou govern, continuisme amb algunes modificacions de gent de l'òrbita de Rajoy, de nou flamant president gràcies a l'abstenció del PSOE. Sí, no és Gabriel Rufián el culpable de tots els mals per haver denunciat la gran trapelleria de l'abstenció; els mals arriben dels que s'entesten que continuïn els corruptes –els més corruptes, no els únics– dirigint el govern de Madrid.

Teresa Jordà, diputada al Congrés i regidora d'ERC a Ripoll

Pagar per ser dona

Teresa Jordà

Vagis on vagis, escoltis qui escoltis, a no ser que ensopeguis amb algún espècimen hiperventilat de la meseta, l’Estat espanyol és mundialment conegut per la seva coherència i sensibilitat social. Si algú ho dubta, només cal que rebusqui les últimes edicions de qualsevol diari per adonar-se que el verb més utilitzat és el verb impugnar. Ens han impugnat diverses lleis d’igualtat, la llei de pobresa energètica o fa poques setmanes la llei del maltracta animal.

Teresa Jordà, diputada d'ERC al Congrés

L’hora és greu, però també gloriosa

Teresa Jordà

Aquest passat 15 d’octubre, el dia que a Ripoll celebrem la Fira Catalana de l’ovella, es complien 76 anys de l’execució de Lluís Companys. El règim franquista, un règim erigit per la força de les armes, assassinava un home d’esquerres, un republicà, un catalanista; però també assassinava un home honest i sobretot un home compromès amb el seu poble i amb la llibertat. El President Companys doncs, era víctima d’un règim dictatorial que pretenia perpetrar un genocidi cultural i nacional contra el ser i la personalitat d’un país, del seu país, de Catalunya.

Quim Ayats, senador d'ERC a Madrid

Pròxima Parada, República Catalana

Quim Ayats, senador ERC

Un cop més i ja en van... Aquesta setmana hem tornat a demanar el traspàs integral de Rodalies i Regionals a la Generalitat de Catalunya. I, que quedi clar, des d'Esquerra Republicana entenem un traspàs integral com la gestió total de les vies, estacions, infraestructures... Tot plegat per poder prestar un servei de qualitat. La penúltima dada per continuar insistint en aquesta ?reivindicació: durant el primer semestre d'aquest any, les inversions executades de Renfe-Adif no arribaven al 9% del que estava pressupostat pel 2016.

Jordi Martí, senador d'ERC a Madrid

Aturem el foc a l'Albera

Jordi Martí, senador ERC a Madrid

Els valors de la cultura de la pau i el debat sobre la necessitat de tenir un exèrcit i les funcions que aquest hauria de desenvolupar són molt presents en una societat civilitzada com la nostra. Hi ha estats moderns que no tenen forces armades i que, contràriament al que molts puguin pensar, tenen ben coberta la seva seguretat nacional (Islàndia, per exemple). És ben cert que en l'actualitat les funcions dels exèrcits tradicionals s'associen a valors que poden xocar frontalment amb la defensa i el foment de la cultura de la pau que s'ensenya a les nostres escoles, àmpliament acceptats a les societats occidentals més avançades, i que difícilment té un encaix possible amb llenguatges o pràctiques bel·licistes de cap tipus, encara molt comuns i presents.