Federació de Lleida

Notícia

La senadora Sara Bailac exigeix al Ministeri de Defensa que deixi d’imposar la participació de l’exèrcit al Saló FormaOcupa

La portaveu adjunta republicana afirma amb contundència:  ‘En els espais educatius i de formació, les forces armades, no hi han de ser presents; perquè les armes no eduquen’

 
La portaveu adjunta del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu al Senat, Sara Bailac, ha demanat a la secretària d’Estat de Defensa, Esperanza Casteleiro, la valoració del Govern respecte a la participació de l'exèrcit al Saló Formació i Ocupació (FormaOcupa) de Lleida, contra el criteri de la Fundació Fira de Lleida que l'organitza. En la seva intervenció d’aquesta tarda davant de la Comissió de Defensa de la cambra alta, la senadora ha recordat, que aquest és un certamen que ‘s’adreça a persones que volen decidir i  reorientar el seu futur professional, fet que inclou millorar les seves competències, trobar feina o emprendre un negoci’ i que la Fundació Fira de Lleida va decidir no convocar-hi l’Exèrcit espanyol ‘en compliment del seu propi codi ètic’.
 
Bailac ha lamentat que malgrat tots els elements que sustenten la decisió de Fira de Lleida, entre els que ha anomenat ‘una resolució de l'ONU sobre la cultura de la pau, la llei catalana de foment de la pau, una resolució del parlament de Catalunya i el seu propi codi ètic’; el Ministeri de Defensa decidís ‘judicialitzar la qüestió per imposar la participació de l'exèrcit al Saló de Formació i Ocupació de Lleida’.
 
De la mateixa manera, la targarina s’ha mostrat taxativa al manifestar el ‘rebuig d’entitats com Desmilitaritzem Lleida i de la organització de Formaocupa a la judicialització d'aquesta qüestió per part de l'Estat’. Alhora que s’ha mostrat contundent a l’afirmar, ‘deixin d'imposar la participació de l'exèrcit a les fires educatives, deixin de judicialitzar i imposar la participació de les forces armades al saló de formació i ocupació de Lleida’.
 
‘En els espais educatius i de formació, les forces armades, amb uniforme o sense, amb armament o sense, no hi han de ser presents. Perquè les armes no eduquen’ ha conclòs la portaveu adjunta dels republicans.


 

  • Recull de la intervenció de lá senadora Sara Bailac