Federació de Lleida

Notícia

Sara Bailac: ‘En un context en el qual els drets de les dones es veuen amenaçats per les formacions de la dreta i de la ultradreta, el partit Socialista ha de ser més valent que mai’

Bailac a la sala Clara Campoamor del Senat
Bailac a la sala Clara Campoamor del Senat
Entre les nombroses esmenes presentades per Esquerra Republicana de Catalunya - EH Bildu al projecte de Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, la portaveu adjunta al Senat en destaca estendre la gratuïtat de la matrícula de les titulacions de grau a totes les víctimes o supervivents de violències masclistes

La portaveu adjunta d’Esquerra Republicana de Catalunya al Senat, Sara Bailac i Ardanuy, ha defensat, en el Plenari d’avui, el posicionament i les esmenes del seu grup davant el projecte de Llei Orgànica de garantia integral de la llibertat sexual (coneguda popularment com la Llei del sólo sí es sí) assegurant que ‘les dones tenim dret a viure una vida sense agressions i les administracions públiques tenen l'obligació de dur a terme polítiques públiques de prevenció, sensibilització, detecció i abordatge de les violències sexuals’.
 
Bailac ha criticat amb rotunditat les intervencions de les formacions de dreta i ultradreta de la cambra alta a les que ha acusat de ser ‘negacionistes dels drets de les dones’ i els ha preguntat com pretenen protegir les dones de les violències sexuals, ‘si els uns neguen la seva existència, i els altres posen en dubte la paraula de les dones’.
 
D’altra banda, la republicana també ha instat a la bancada socialista que ‘en aquest context en el qual els drets de les dones es veuen amenaçats per la dreta i per la ultradreta, han de ser valents, àgils i diligents quan es tracta de defensar i avançar en els nostres drets’. Tot seguit ha continuat el seu discurs reivindicant que ‘Ens volem vives, ens volem lliures i ens volem amb drets, i el nostre objectiu és treballar aquí i a tot arreu perquè totes les dones ho visquin així’.
 
La senadora targarina ha destacat, també, la necessitat d’abordar les violències sexuals des de la garantia del dret a la reparació fent referència a una de les esmenes presentades pel seu grup al projecte de Llei en l'àmbit universitari: ‘Concretem una mesura per a la reparació que ens sembla de justícia: hem d'estendre la gratuïtat de la matrícula de les titulacions de grau a totes les víctimes o supervivents de violències masclistes’.
 
‘Amb les nostres esmenes hem intentat donar una visió de la transversalitat de la norma, visualitzant les adolescents que pateixen les violències sexuals. També, assegurant un concepte rellevant com el de les supervivents, ha assegurat Bailac, que ha emprat aquesta expressió per posar èmfasi en la capacitat de qui ha estat en aquestes situacions i ha sobreviscut. Alhora que ha assenyalat que ‘també subratllem la importància que víctimes i supervivents participin en el disseny de les polítiques de reparació’.
 
‘Qui no estigui preparat per viure al segle XXI, que torni a la cova; qui no estigui preparat per comprendre les violències que patim les dones pel fet de ser-ho té un problema’, ha afirmat amb contundència la portaveu adjunta d’Esquerra Republicana.
 

 

  • Recull de la intervenció de Sara Bailac