Federació de Lleida

Notícia

Cortès, a Defensa sobre Alcarràs: ‘El que no podran esborrar és que davant d'un poble que demanava legítimament decidir el seu futur, l'Estat espanyol depassava totes les regles democràtiques’

Imatge d'arxiu de la senadora Mirella Cortès
Imatge d'arxiu de la senadora Mirella Cortès
La portaveu del grup Republicà al Senat ha preguntat a la ministra de Defensa els motius pels quals es va voler manipular l’entrada corresponent al municipi d’Alcarràs a la Vikipedia per amagar les càrregues policials de l'1 d'octubre del 2017, a la capital del Baix Segrià.

La portaveu del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Euskal Herria Bildu al Senat, Mirella Cortès, ha preguntat, en el plenari d’aquesta tarda, a la ministra de Defensa, Margarita Robles, els motius pels quals el Govern espanyol vol amagar les càrregues policials de l'1 d'octubre del 2017 a Alcarràs, després de la manipulació a l'entrada de la Vikipèdia corresponent a aquest municipi, coincidint amb la nominació als premis Òscar de la pel·lícula Alcarràs de Carla Simón.
 
La republicana ha estat contundent a l’afirmar que des de Catalunya ‘estem acostumats que vulguin amagar o manipular tot allò que no els agrada o els convé’. ‘Tenen por a la democràcia i, per això, neguen una vegada i una altra el dret legítim d'autodeterminació del meu poble’. És per això com ha assenyalat que cada vegada és més evident que ‘l'única manera de resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya és la via política i negociada, i no la repressió i la judicialització’, fent una clara al·lusió als dictàmens de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa o el Comitè de Drets Humans de l'ONU.
 
És en aquest sentit que Cortès també ha demanat a la ministra, ‘com ho hem preguntat moltes vegades ja, i vostès sempre donen la callada per resposta’, si l’Executiu espanyol pensa acatar i complir aquestes resolucions europees. ’És una vergonya que un estat que diu que és una democràcia plena faci servir les institucions per planejar campanyes de desinformació i manipulació de la realitat per tal de deslegitimar una opció democràtica com és l'independentisme’.
 
‘Si els fa vergonya la resposta de l'Estat amb el poble de Catalunya l'1 d'octubre, la solució no és amagar-ho, és la democràcia. Podran esborrar-ho de la Wikipèdia, però no podran esborrar el que davant d'un poble que demanava legítimament decidir el seu futur, l'Estat responia saltant totes les regles democràtiques’. Alhora que ha recordat que aquests fets es van traduir en la injusta inhabilitació del llavors alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, i la condemna per un delicte de desobediència per defensar el dret de la ciutadania d'expressar-se de manera pacífica a les urnes.
 
‘Democràcia, democràcia i més democràcia és l'única via per resoldre un conflicte que és polític. És el que demana Catalunya. I Europa. I mentre vostès es dediquen a amagar allò que no els agrada o es decideixen a complir els dictàmens europeus, seguirem treballant per ser més i enfortir un projecte que ens faci més forts per avançar cap a la República Catalana’, ha conclòs la portaveu dels republicans.
 

 

  • Recull de la intervenció de la portaveu republicana.