Federació de Lleida

Notícia

El Parlament aprova una proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya per crear un nou programa de televisió sobre el món agroalimentari català

La proposta de resolució, presentada pel diputat lleidatà del grup republicà, Engelbert Montalà, ha estat aprovada amb una àmplia majoria a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
 
El diputat lleidatà d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament, Engelbert Montalà, ha defensat aquest matí una proposta de resolució per donar a conèixer els reptes del sector primari català i incrementar-ne la visibilitat i divulgació amb continguts audiovisuals. Aquesta proposta que els republicans han presentat a la comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris i amb l’única abstenció de Vox.
 
L’objectiu de la proposta, com ha assenyalat Montalà, és ‘donar més veu el sector agrari, forestal i pesquer a Catalunya, per tal de visibilitzar i donar a conèixer els seus reptes actuals i de futur’. De la mateixa manera i, especialment, ‘per reflectir públicament el paper del sector en el subministrament d'aliments a tota la població, en la sostenibilitat ambiental i socioeconòmica, i l'equilibri territorial del país’.
 
Per al grup republicà és clau fomentar el relleu generacional i assegurar la producció d'aliments i la gestió sostenible del medi, és a dir, ‘la sobirania alimentària del país’. Així doncs, com ha exposat el diputat republicà, ‘incrementar la divulgació pública de la tasca que fa aquest sector és una eina important per incidir en el present de l'agricultura, la ramadera i la pesca, però sobretot en el futur de la gestió forestal, agrària i pesquera del país’; alhora que també ho ha considerat una manera també pedagògica d’incrementar ‘el coneixement social de la contaminació del sòl, l'aigua i l'aire i per conèixer noves pràctiques que en clau de sostenibilitat s'adaptin i combatin el canvi climàtic’.
 
Per tot plegat, Esquerra Republicana de Catalunya ha formulat aquesta proposta per explicar al públic generalista la recerca i la transferència de tecnologia al sector primari; les demandes del consumidor i del mercat; la modernització dels processos productius i la transformació digital del sector agroalimentari.
 

  • Tall de la intervenció del diputat Engelbert Montalà