Fonollosa

Totes les notícies

Esquerrossada '12

Esquerrossada '12, amb Oriol Junqueras

Dissabte 2 de juny, a la 1 del migdia: Visita històrica comentada a LES TORRES DE FALS. A les 2 del migdia, al jardí del Casal Cultural de Camps: ARROSSADA POPULAR [vermut, paella d'arròs, fruita, cafè i beguda] Tiquet: 6 €. Cal portar coberts i tovalló. Actes amb la participació de: ORIOL JUNQUERAS President d'Esquerra Republicana de Catalunya. Si voleu assistir al dinar, us hi podeu apuntar fins el dijous 31 de maig, trucant-nos al 669 74 39 95 (Eloi), 620 04 42 99 (Anna) o enviant un correu electrònic a: [email protected] IL·LUSIONA'T X FONOLLOSA ;-) ERC.

Esther Lladó i Rusca, Presidenta d'ERC-Fonollosa.

Esther Lladó, nova presidenta d'ERC-Fonollosa

La Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Fonollosa presenta una nova Executiva Local, completament renovada, encapçalada per Esther Lladó i Rusca com a Presidenta. Lladó substitueix Eloi Hernàndez, al càrrec des del 2007, i actualment Regidor a Govern i Portaveu del Grup Municipal a l'Ajuntament de Fonollosa, després d'haver sigut l'alcaldable republicà a les passades eleccions municipals. Esther Lladó va viure la seva infància i joventut a Fals, poble amb el qual manté una estreta relació, essent una de les responsables de les Caramelles del poble, i participant al Pessebre Vivent del Bages, que es realitza a les Torres de Fals. Actualment, treballa a la seva pròpia empresa (Massatges Arreu), i passa els caps de setmana a la casa familiar de Canet de Fals. A part de la Presidència, integren la nova executiva local Xavier Camarasa (Secretaria d'Organització), Anna Grau (S. de Finances), Eva Juvert (S. d'Imatge i Comunicació), Ernest Sànchez (S. de Política municipal), M. Àngels Perarnau (S. de la Dona) i Eloi Hernàndez (Portaveu Municipal). Un dels principals objectius de la nova executiva és continuar i ampliar el procés d'obertura del grup d'Esquerra al municipi de Fonollosa, iniciat ja fa un any, i que va comportar la incorporació de diverses persones de tendències diferents però amb objectius comuns al projecte “Il·lusió per Fonollosa”, amb el qual la formació es va presentar a les eleccions.

Mostra d'una vorera malmesa.

Llistat de deficiències de la urbanització de Canet de Fals presentat per ERC a l'Ajuntament de Fonollosa.

Sol·licitud presentada per ERC-FONOLLOSA el dia 2 de novembre de 2011: Sol•licitant ERC-FONOLLOSA Nom i cognoms representant legal /  Càrrec ELOI HERNÀNDEZ I MOSELLA / PRESIDENT E X P O S O : El 10 de febrer de 2011 el Ple de l'Ajuntament de Fonollosa va aprovar la recepció de les obres d'urbanització de Canet de Fals, iniciant llavors el període de garantia que oferia l'empresa corresponent a 1 any. Així doncs, la garantia finalitza al febrer de 2012, d'aquí a quatre mesos. Durant aquest temps, hem pogut observar algunes deficiències que presenta l'obra en els diversos carrers del nucli. Algunes d'aquestes, a hores d'ara encara no s'han arreglat i no es té constància que es tinguin detectades. Els serveis tècnics d'aquest Ajuntament ens han confirmat que no existeix cap llistat de deficiències i/o tasques a realitzar dins el període de garantia, sinó que es van solucionant problemàtiques puntuals. Diversos veïns i veïnes de Canet de Fals ens han fet arribar observacions, peticions i queixes en referència a les obres, les quals llistem en l'annex adjunt a aquesta sol•licitud. Per altra banda, constatem problemàtiques amb les zones verdes, l'herba de les voreres i la recollida d'algunes aigües pluvials. També, detectem una problemàtica preocupant a Passeig de Sant Jordi, 49-51, on es situa l'únic cable elèctric que no ha quedat soterrat de tot Canet de Fals. Dit cable, que surt del voral de la parcel•la número 49-51, porta electricitat via aèria als pous d'aigua municipals, passant per l’àrea interior de diverses parcel•les privades del mateix carrer. Entenent que ERC-Fonollosa hem de transmetre a l'Ajuntament de Fonollosa i als serveis d'Urbanisme les queixes i deficiències que ens han fet arribar diversos veïns i veïnes de Canet de Fals i que nosaltres mateixos hem pogut revisar, S O L • L I C I T O :  Que es tinguin en compte les deficiències llistades en l'annex en referència als punts de panots aixecats o enfonsats, embornals que no sifonen correctament, paviments esquerdats,.

Els Regidors de CiU i ERC de l'Ajuntament de Fonollosa

CiU i ERC de Fonollosa signen el pacte per un Govern unitari.

En el Ple del passat dijous 10 de novembre, es va fer efectiva la incorporació dels tres Regidors d'ERC a l'Equip de Govern Municipal de Fonollosa. Al finalitzar la sessió, CiU i ERC van signar el Pacte de Govern que atorga als republicans les Regidories d'Educació, Promoció Econòmica i Comerç (Eloi Hernàndez), Noves Tecnologies i Serveis Energètics (Ernest Sànchez), Seguretat Ciutadana, i Promoció Turística i Difusió del Patrimoni (Goretti Vila). Gràcies al treball conjunt i el diàleg iniciat des de les passades eleccions municipals, a Fonollosa es fa possible un Govern d'unitat que inclou a la totalitat dels nou regidors de l'Ajuntament (el PSC ja estava governant amb CiU des de la legislatura passada). Així, Fonollosa esdevé el tercer Govern d'aquestes característiques a la comarca del Bages, després que fa pocs dies es tanqués un pacte similar a Calders, i que Moià també va optar per la unitat en la constitució de l'Ajuntament. Segons el cap del grup d'ERC, Eloi Hernàndez: “fem aquest pas per aconseguir un Govern fort i sòlid que ens permeti afrontar els reptes que se'ns plantegen durant aquesta legislatura amb les majors garanties possibles. La situació econòmica de l'Ajuntament és molt preocupant, i totes les formacions havíem adquirit el compromís d'entesa per tal de treballar conjuntament des del Govern Municipal. Tot i que en un primer moment CiU ens va demanar temps, el missatge de la ciutadania a les urnes era molt clar. Per responsabilitat, l'hem escoltat i hem adquirit el compromís de treballar plegats per aconseguir una major qualitat de vida per les nostres veïnes i veïns”. A més, el republicà afegeix: “Entenem que ha estat un pacte generós, basat en la voluntat d'entesa, en els punts d'acord i sempre pensant en el benestar dels nostres pobles. Des del primer moment, ERC havíem posat sobre la taula que estàvem a disposició del grup que havia obtingut la majoria absoluta; la resposta de CiU ha estat molt bona.

Ajuntament de Fonollosa

Ple municipal: delegació de competències als regidors d'ERC.

SESSIÓ ORDINÀRIA DEL PLE DE L'AJUNTAMENT DE FONOLLOSA. Dijous 10 de novembre a les 9 del vespre. Ordre del dia: 1. Aprovació, si s'escau, d'actes de sessions anteriors. 2. Decrets d'alcaldia: donar compte i aprovació, si s'escau. 3. Seguiment d'acords. 4. Coneixement de resolusió de l'Alcaldia de delegació de competències. 5. Nomenament de representants de l'Ajuntament al Consorci de Promoció Turística del Cardener i al Consell Escolar del CEIP Sant Jordi. 6. Remuneracions de càrrecs electes. 7. Ordenances Fiscals 2012. 8. Informacions de l'Àrea de Territori. 9. Informacions de l'Àrea de Serveis a les Persones. 10. Informacions de l'Àrea Interna. 11. Precs i preguntes. Al finalitzar el Ple, es signarà l'Acord de Govern Municipal per l'Ajuntament de Fonollosa entre CiU i ERC.

Les Torres de Fals, Fonollosa.

Caminada pels quatre pobles: Fonollosa - Fals - Canet - Camps

Caminada llarga 20km. aprox. - Caminada curta 8km. aprox. Sortida del Centre Cultural de Fonollosa a les 8:00h Arribada al Molí de Boixeda a les 11:00h (esmorzar) Cal portar l’esmorzar (o podem anar al restaurant). Sortida de la caminada curta des del Molí de Boixeda a les 11:30h Arribada a Fonollosa a les 13:30h i dinar al Centre Cultural (qui vulgui). Menú del dinar Botifarra i costella de porc amb mongetes Amanida Fruita Pa, sangria Cafè o cigaló Preu del dinar 10€ grans 6€ petits cal reservar. (dia límit 2 de novembre) Cal reservar l’assistència a la caminada i el dinar: Daniel Aubeso 615561323 – [email protected] Tingueu en compte que és una caminada llarga, i s’ha d’anar ben equipat. Organitza: ERC-Fonollosa.

somescola.cat

CiU, ERC i PSC de Fonollosa presenten i aproven una moció a favor de l'Escola catalana i la immersió lingüística.

Els Grups Municipals de CiU, ERC i PSC a l'Ajuntament de Fonollosa, han presentat per via d'urgència la Moció de la plataforma SOM ESCOLA.CAT en el Ple Ordinari d'aquest dijous 8 de setembre. La proposta, que mostra el rebuig a les sentències dels Tribunals espanyol i català en contra del model d'immersió lingüística, insta a que la comunitat educativa no atengui aquestes sentències i segueixi aplicant el model català en el seu dia a dia, igual que demana al Parlament de Catalunya que faci aplicar la Llei d'Educació de Catalunya en quant a llengua vehicular i d'aprenentatge. La moció ha sigut aprovada per tots els grups polítics presents a l'Ajuntament: CiU, ERC i PSC. Podeu veure informació de SOMESCOLA.CAT a la pàgina http://www.somescola.cat MOCIÓ DE SUPORT I DEFENSA DEL MODEL EDUCATIU DE L’ESCOLA CATALANA El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen elpaper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya. Aquest fet atempta clarament contra l’escola catalana, un model educatiu que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i gràcies al qual la nostra societat gaudeix d’un bon nivell d’educació i cohesió social. La immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular han donat força i solidesa a aquest model, el qual ha estat objecte dereconeixement per part de diverses institucions europees i internacionals i ha estat avalat per l’informe PISA 2009 de l’OCDE, en el qual es constata que el nivell de coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya és elevat, i en el cas del castellà, fins i tot superior a la mitjana de l’Estat espanyol. Aquest model lingüístic ha contribuït de manera decisiva a pal·liar el greudesequilibri que viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte el castellà, en diferents àmbits socials i culturals, alhora que s’ha demostrat eficaç en l’acollida i l’arrelament dels infants i joves de les darreres onades immigratòries, tot contribuint a mantenir la cohesió social del país.