Girona

Totes les notícies

El Vicealcalde Quim Ayats i el Conseller Joaquim Nadal durant la seva trobada a plaça Independència.

Quim Ayats: “Estem preparats per liderar la Girona del futur”

El Vicealcalde i candidat d’Esquerra a Girona comparteix el seu projecte de ciutat amb el Conseller i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal El Vicealcalde i candidat d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, assegura que “estem preparats per liderar la ciutat”. “Hem treballat intensament durant aquestes tres anys al govern de Girona per posar les bases de la Girona del futur, i estem preparats per assumir-ne el lideratge”. L’alcaldable republicà, Quim Ayats, ha compartit el seu projecte de ciutat amb el Conseller de Recerca i Universitats i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, a qui li ha transmès que “Girona va bé, però pot anar molt millor. Som aquí per fer un pas més, perquè la nostra ciutat mereix molt més i no ens conformem amb viure d'una certa inèrcia”. “Som el relleu natural, tenim l’equip, l’experiència, la seguretat i la solvència d’haver fet bé la feina al govern de la ciutat, impulsant projectes que portaven massa temps encallats”, remarca el Vicealcalde Quim Ayats. De la seva banda, el Conseller Joaquim Nadal ha comentat extensament amb Quim Ayats els temes de l’agenda política de la ciutat, les urgències més peremptòries i les propostes imprescindibles del nou model per a la ciutat del futur. Nadal ha insistit en el repte de futur i ha estimulat Quim Ayats a “assumir aquest repte des de l’experiència pragmàtica de govern i a liderar la transformació futura de la ciutat”.

El Vicealcalde Quim Ayats i la Consellera Natàlia Mas, abans de reunir-se amb representants del sector empresarial gironí.

Quim Ayats: “Treballem per potenciar un model econòmic basat en la salut i la qualitat de vida”

El Vicealcalde i candidat d’Esquerra a Girona i la Consellera Natàlia Mas es reuneixen amb representants del sector empresarial gironí El Vicealcalde i candidat d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, assegura que “treballem per potenciar un model econòmic basat en la salut i la qualitat de vida”. L’alcaldable republicà ha fet aquestes declaracions acompanyat de la Consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas i Guix, durant la trobada que han tingut avui amb representants del sector empresarial de Girona i de l’àrea urbana de diferents àmbits com el tecnològic, energètic, turístic, alimentari, industrial, d’investigació, entre d’altres. “Des del govern de la ciutat, Esquerra Republicana estem treballant en establir les bases de la Girona del futur. Això passa, entre d’altres coses, per impulsar un model econòmic basat en l’especialització intel·ligent”, assegura el Vicealcalde Quim Ayats, que remarca que “hem d’aprofitar els actius econòmics que ja tenim per maximitzar-ne els beneficis pel conjunt de la societat”.  Durant la trobada amb la quinzena de representants empresarials gironins, el candidat republicà ha posat l’accent sobre aquests actius, que són el “futur campus hospitalari més important de Catalunya, una indústria agroalimentària cada cop més especialitzada, una indústria química i farmacèutica de referència i un teixit empresarial vinculat a la vida sana i el lleure de qualitat”. “Girona pot esdevenir un pol europeu de salut, biotecnologia i alimentació segura i de qualitat. Des d’Esquerra estem al costat de la gent, escoltant a tothom i treballem conjuntament per garantir un mercat laboral amb talent, modern, adaptat als reptes de l’economia del futur. Per mantenir i potenciar la nostra qualitat de vida”, conclou Ayats. De la seva banda, la Consellera Natàlia Mas sosté que “Catalunya té el potencial per ser el motor econòmic del sud d'Europa. Per això, cal construir un model econòmic divers, competitiu i sostenible, que aprofiti el talent humà”.

El Vicealcalde de Girona Quim Ayats, la Consellera Meritxell Serret i el secretari general d'Acció Exterior Bernat Costas.

Quim Ayats considera que la mobilitat sostenible "és un dels eixos cabdals de la Girona del futur”

El Vicealcalde i candidat d’Esquerra a Girona i la Consellera Meritxell Serret visiten l’emplaçament del futur gran aparcament tancat i gratuït per a bicicletes al Parc Central El Vicealcalde i candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, referma el seu compromís amb les polítiques mediambientals i assegura que “la mobilitat sostenible és un dels eixos cabdals de la Girona del futur. És per això que des del govern de la ciutat hem impulsat la construcció d’un gran aparcament tancat i gratuït per a bicicletes al Parc Central”. Ayats ha fet aquestes declaracions acompanyat de la Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, durant la seva visita a la ciutat de Girona. Aquest mòdul tindrà una capacitat per unes 70 bicicletes, que estaran protegides amb un ancoratge d’alta seguretat i estarà finançada pels fons europeus Next Generation. Es tracta d’una iniciativa que va impulsar Esquerra quan estava a l’oposició el març del 2020 i que ara, des del govern, ha pogut materialitzar el seu compromís. “El projecte se situa al costat de les estacions de tren i autobusos, un emplaçament estratègic del transport públic de la nostra ciutat”, assegura el Vicealcalde Quim Ayats, que sosté que “és clau que Girona estigui ben connectada amb la resta del país i d'Europa per poder ser una ciutat moderna i competitiva”.  De la seva banda, la Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha assegurat que “sigui des del govern de la Generalitat o des del govern de Girona, Esquerra Republicana aposta per la mobilitat sostenible, per la mobilitat intel·ligent, i ho fem al servei de les persones. Per això és tant bona aposta aquest aparcament per bicicletes, al costat de les estacions de tren, perquè justament són els dos transports que simbolitzen aquesta sostenibilitat”. “Amb aquesta visió Europea, volem ser referents des de Girona. Enhorabona a l’equip d’Esquerra Republicana a Girona per aquesta iniciativa”, afirma la Consellera Meritxell Serret.

El Vicealcalde Quim Ayats, l'exconseller Raüll Romeva i el regidor d'Esport, Àdam Bertran, parlant amb l'equip del CPA Girona.

Quim Ayats aposta perquè el complex esportiu de Palau esdevingui referent a la ciutat

El candidat d’Esquerra Republicana a Girona visita les instal·lacions amb l’exconseller Raül Romeva “El complex esportiu de Palau ha d’esdevenir un referent a la nostra ciutat”. Aquest és un dels objectius que planteja el candidat d’Esquerra Republicana i actual Vicealcalde de Girona, Quim Ayats, de cara al proper mandat i que ha fet públic durant una visita a les instal·lacions esportives acompanyat del Vicesecretari general de prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports i exconseller, Raül Romeva; i el regidor, Àdam Bertran. “Girona és una ciutat referent dins el món esportiu. I ens sentim orgullosos que sigui així. Però per mantenir aquest privilegi cal tenir un esport i uns equipaments de primera divisió en tots els sentits, des de la base fins a l’elit”, assegura el Vicealcalde Quim Ayats. “Estem treballant i seguirem treballant perquè el complex esportiu de Palau-sacosta esdevingui en epicentre estratègic de l’esport a la nostra ciutat. Amb una mirada de barri, conscients que aquest és un dels barris que més creix, però també de ciutat, perquè aquest ha de ser un equipament de referència pel conjunt del municipi, capaç de donar resposta a les necessitats dels clubs i de la ciutadania”, sosté el candidat d’Esquerra a les municipals. “Hi ha poques activitats com l’esport que siguin tan cohesionadores, que siguin tan constructores de societat. Per tant, és important apostar-hi, reivindicar-lo i mimar-lo”, explica l’exconseller Raül Romeva. “L’esport ens permet treballar tan la vessant social com la salut com l’elit. Saber combinar totes aquestes accions és una prioritat, ho és per Esquerra Republicana i per qualsevol persona que clarament vulgui veure en l’esport una eina d’unió, de transformació i progrés”, afirma Romeva. “La infradotació en esports els últims anys ens ha portat a la situació actual i és molt difícil de revertir-ho a curt termini. Hem de ser capaços de convertir l’esport en un dels eixos principals de la ciutat com pot ser la cultura.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; el diputat Jordi Orobitg; el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i els membres de Jovent Republicà a Girona, Miquel Montiel i Carla Andreu.

Esquerra Girona denuncia en l’acte ‘Prou repressió’ la situació que viuen encara les persones represaliades

Esquerra Republicana a Girona denuncia que la repressió contra el moviment independentista segueix sent forta. El grup municipal ho ha recordat aquesta tarda en un acte organitzat al Centre Cultural de la Mercè en el que hi han participat el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; el diputat Jordi Orobitg; el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i els membres de Jovent Republicà a Girona, Miquel Montiel i Carla Andreu. A l’acte ‘Prou repressió’, al que hi han assistit un centenar de persones, Oriol Junqueras ha explicat que “hi ha una part dels poderosos i privilegiats de sempre que tement els canvis, conscients que no poden controlar aquests canvis, utilitzen el sistema judicial per expulsar-los. Ho veiem al Brasil, a Colòmbia, al Perú, a l’Equador i ho veiem aquí”. “Som víctimes d’aquests poderosos. Consideren il·legal que els ciutadants votin i empresonen els que posen les urnes. És un patró coordinat que tenen muntat, que apliquen arreu on poden”, afirma Junqueras que sosté que “ataquen la democràcia i s’atrinxeren dins dels poders tradicionals. Ho intenten des de tots els àmbits que controlen estructures de poder militar, judicial, policial”. Per combatre-ho, el president d’Esquerra Republicana remarca que “l’única manera de fer front això és la mobilització social, i això implica guanyar eleccions. No tenim altres més eines. Els enemics de la democràcia ho saben i per això ens volen expulsar d’aquest sistema. Hem de ser més forts nosaltres i limitar la seva capacitat de reprimir-nos”. Per la seva banda, durant la seva intervenció el diputat Jordi Orobitg, “no podem ser només víctimes passives sinó que també hem de ser proactius per combatre la repressió”. “La repressió va començar l’1 d’octubre, després més endavant la presó de tots els líders polítics i representants de les entitats socials, i posteriorment el 155”, ha explicat. “La nostra obligació és seguir treballant pels drets de tothom, la resiliència és molt important.

El Vicealcalde i candidat a l'alcaldia per Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats

10 coses que potser no sabies de Quim Ayats

Coneix el candidat a l’alcaldia de Girona per Esquerra Republicana Quim Ayats és vicealcalde de Girona i portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana. Criat al barri de Santa Eugènia i veí de Vista Alegre, on viu amb la seva parella i els seus dos fills, ha estat molt vinculat amb el teixit associatiu de la ciutat, principalment amb la Creu Roja Girona. Milita a ERC des del 2004, després d’haver passat per les JERC (actual Jovent Republicà). El 2020, Esquerra Girona va prendre la decisió d’entrar al govern de la ciutat en un moment complicat. Ara, Quim Ayats torna a ser el cap de llista per Girona per donar continuïtat al projecte de la Girona republicana que el seu equip va començar el 2019. “Cal adaptar i modernitzar la ciutat perquè estigui més ben preparada per al segle XXI, cosa que només es pot fer amb nous lideratges, potenciant el relleu generacional. Esquerra està preparada per assumir el lideratge de la ciutat per construir la Girona del futur”, explica. Llegiu l'entrevista sencera a: http://www.esquerra.cat/ca/quim-ayats-candidat-esquerra-republicana-girona

El vicealcalde Quim Ayats, el senador Jordi Martí i l'alcaldessa de Figueres Agnès Lladó.

Esquerra Republicana aconsegueix 1 milió d'euros per la nova biblioteca de Casa de Cultura de Girona

Quim Ayats: “Seguim fent passos fonamentals per tirar endavant el projecte de la nova biblioteca a la Casa de Cultura, demostrant que hi estem a sobre, des de tots els fronts, defensant Girona arreu". Esquerra Republicana al Senat ha aconseguit incorporar esmenes que beneficien Girona dins la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat. Entre les aportacions assolides fins ara per Esquerra Republicana hi ha 1 milió d’euros per la Casa de la Cultura de Girona, que porta tancada des de l’any 2013, i que amb aquest acord es possibilitarà la seva la licitació del projecte l’any vinent. El vicealcalde i regidor de Cultura a Girona, Quim Ayats, assegura que “aquesta inversió d’un milió d’euros que hem aconseguit des d’Esquerra Republicana és una molt bona notícia per la ciutat perquè aconseguim millores per tots els gironins i gironines. Seguim fent passos fonamentals per tirar endavant el projecte de la nova biblioteca a la Casa de Cultura, demostrant que hi estem a sobre, des de tots els fronts, defensant Girona arreu". Per Ayats, “estem més a prop que mai que la nova biblioteca sigui una realitat, desencallant i impulsant un projecte amb el qual ens havíem compromès amb la ciutadania”.  El senador gironí del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Jordi Martí Deulofeu, ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana mitjançant les quals, com confirma Deulofeu, “hem aconseguit desencallar projectes molt necessaris i reivindicats per a les ciutats de Girona i Figueres”. El senador republicà ha explicat que, de moment, l’anomenada LPGE comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no puguem donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya, i la gent de les comarques gironines”.

Un moment del debat d'ahir al vespre.

Esquerra Girona i Dones Republicanes organitzen la xerrada ‘Violència estètica: no som de talla única!’

La Casa de Cultura va ser l’escenari ahir a la tarda de la xerrada ‘Violència estètica: no som de talla única!’, organitzat per Dones Republicanes i Esquerra Girona. A l'acte hi van intervenir la Consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge i Mestre, i la diputada a les corts espanyoles Pilar Vallugera i Balañà, i va estar moderat per la regidora de Ciutadania a Girona, M. Àngels Cedacers i Hervàs. Al debat també hi van assistir representants de les entitats A Contracor, Xarxa Dones, Espai LGTBI, Col·lectiu de Dones en l'Església i Dones Republicanes. Durant l’acte es va debatre sobre què és la pressió estètica, com afecta a qui la pateix, si afecta més a les dones que als homes i com es pot combatre la pressió estètica des de la societat, des de les entitats, des de l’empresa o des de l’administració. En la seva intervenció, la Consellera Tània Verge i Mestre va remarcar que “la insatisfacció del cos és un dels motius d’infelicitat entre els joves”, i va incidir que aquesta situació “té molt més impacte entre el jovent en l’època formativa, i s’agreuja a conseqüència dels estereotips que marquen les xarxes socials i les aplicacions per mòbil”.  De la seva banda, la diputada Pilar Vallugera I Balañà va alertar que “tenir una batalla contra el nostre propi cos és induïda i autodestructiva”, i va assegurar que hi ha dones que per culpa d’aquesta situació “no volen fer esport, no volen exercir cap càrrec, estudiants que no volen sortir a la pissarra o coses tan quotidianes com sortir al carrer”. La diputada, a més, va posar l’accent en la salut mental, “que és importantíssima per fer front a les adversitats”.  Així mateix, la regidora de Ciutadania, M. Àngels Cedacers i Hervàs va explicar que “la pressió estètica és un dels molts obstacles que no ens permeten assolir una societat lliure i igualitària. Una pressió afegida especialment sobre les dones, que sovint han de demostrar molt més que els homes per a poder optar a les mateixes oportunitats”.

El vicealcalde Quim Ayats ajudant als Marrecs durant la diada castellera a la plaça del Vi.

Les Fires de Sant Narcís baten rècord i assoleixen la participació més alta dels últims 10 anys

Més de 140.000 persones van acudir a les propostes musicals programades durant la Festa Major de Girona i gairebé 40.000 ho van fer als actes populars Les Fires de Sant Narcís d’aquest any han recuperat les bones xifres d’assistència prèvies a la pandèmia en una edició en què el temps ha acompanyat durant tota la festa major. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha destacat que “han estat unes Fires extraordinàries, tant per la gent, com per les ganes i la quantitat de persones participants, ja que la festa ha estat multitudinària, amb ciutadans que s’han comptat per milers”, i ha agraït el civisme mostrat.    “Estem molt contents de com han anat aquest any, de la intensitat amb què s’han viscut els actes i de l’actitud de tothom. Han estat les Fires amb més participació dels últims 10 anys, i les que menys incidències han generat. Vull agrair la feina de tothom que ha fet possible que les Fires hagin estat així d’extraordinàries, i esperem poder consolidar les activitats noves que hem vist amb bons ulls”, ha explicat Ayats.   Un dels èxits d’assistència d’aquest any han estat les propostes musicals, que han registrat una afluència de més de 140.000 persones, una dada que gairebé duplica la del 2018. L’espai de La Copa ha rebut un total d’uns 114.000 assistents, mentre que el parc del Migdia es consolida com un escenari musical de Fires amb unes 24.400 persones assistents. Per la seva banda, l’Auditori de Girona; la plaça del Vi; el passeig de Francina Boris, que s’estrena com a espai per fer-hi sardanes; la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba; la plaça de l’U d’Octubre del 2017, o el Centre Cultural La Mercè han rebut gairebé 9.000 persones.   Els concerts amb més públic van ser el de Miki Núñez, el primer cap de setmana; el de Di-Versiones, que va actuar l’1 de novembre, i el de Doctor Prats, el dia 5 de novembre. També es va omplir de famílies l’actuació de Rock per Xics que es va fer a La Copeta i que va reunir unes 2.