Girona

Totes les notícies

Esquerra Girona votarà a Quim Ayats aquest dissabte a la sessió constitutiva de l’Ajuntament

L'assemblea de militants aprova per unanimitat la proposta d’un govern conjunt entre Junts per Catalunya, Guanyem Girona i Esquerra Girona. Els militants també acorden votar a Quim Ayats a la sessió constitutiva de l’Ajuntament de Girona, atès que no s’ha rebut resposta de Junts per Catalunya a la proposta d’Esquerra Girona. Aquest dijous 13 de juny una setantena de militants han ratificat en assemblea la decisió de mantenir la proposta de govern conjunt entre Junts Per Catalunya, Guanyem Girona i Esquerra Girona que el partit republicà va posar sobre la taula passades les eleccions municipals. L’aposta d’Esquerra Girona per un govern fort, unitari i independentista que no estigui supeditat als partits del 155 ha obtingut el suport unànime de tots els militants que han assistit a l’assemblea. De la mateixa manera, el partit ha recordat que la seva proposta no ha variat i segueix en la mateixa tessitura que durant la campanya, i que continua treballant per un govern municipal que desencalli temes de ciutat i alhora defensi els drets civils i socials, sense deixar de tenir en compte la situació actual amb presos polítics i repressió ideològica. Malgrat tot, la manca de resposta per part de Junts per Catalunya a la proposta d’Esquerra Girona ha fet que també s’hagi posat sobre la taula el sentit del vot dels quatre regidors republicans a la sessió constitutiva de l’Ajuntament de Girona d’aquest dissabte. Davant l’opció de votar a Quim Ayats o fer-ho en blanc, la militància ha escollit en un 95% l’opció de votar Quim Ayats. Esquerra Girona també ha destacat que fins el moment no s’ha rebut cap proposta concreta d’altres partits que aporti garanties per a un pla de govern factible, ja que les opcions que s’han posat sobre la taula han passat totes per governs en minoria, amb el suport dels partits del 155. En el cas de la proposta de Guanyem Girona, que apostaria per un govern amb Esquerra Girona i 10 regidors, necessitaria els vots del PSC-PSOE a canvi de res, quan precisament Sílvia Paneque ja ha advertit que només negociaria si optava a compartir l’alcaldia.

ERC Girona dona la benvinguda als nous militants en un acte amb Ester Capella, Teresa Jordà i Joan Tardà

Entre la vintena de nous afiliats durant el darrer trimestre en destaca la incorporació de Joan Olòriz, vinculat al partit com a independent des de 2015 ​La secció local de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat aquest dilluns 10 de juny un acte de benvinguda als nous militants que ha comptat amb la presència de les conselleres Ester Capella i Teresa Jordà, l’exdiputat Joan Tardà, la diputada Laia Cañigueral, el cap de llista per Girona i regidor electe Quim Ayats, i el president de l’executiva local David Sabaté.   L’acte s’ha celebrat al +Cub, a la plaça de Catalunya de Girona amb gairebé un centenar d’assistents, i ha començat amb diversos parlaments, entre ells el de Joan Olòriz, que, tal com va anunciar al tancament de la campanya per les municipals, ha estat presentat com a nou militant d’Esquerra Republicana de Catalunya.   En l’acte, al que han assistit la majoria de components de la llista per les municipals i els quatre regidors electes, s’ha donat la benvinguda a una vintena de nous militants, entre ells Olòriz, que ha estat diputat independent per ERC al Congrés dels diputats de Madrid des de l’any 2016, i que va representar ICV com a regidor a l’Ajuntament de Girona durant quinze anys, en els que va coincidir amb Quim Ayats i Miquel Poch al consistori gironí.   Durant els parlaments, Sabaté ha agraït l’esforç de la militància, destacant la força de la gent dins el partit. Quim Ayats ha destacat les figures de Tardà, Jordà i Capella com a exemples de la coherència, capacitat de mobilització i dedicació de la organització.   Per la seva part, Joan Tardà ha remarcat els valors d’esquerres del partit, tot reivindicant el socialisme com a valor per sobre de la terminologia. Ester Capella ha destacat l’experiència tant com a consellera a la Generalitat com al Congrés i al Senat, on també havia coincidit amb els assistents i ha posat en valor la lluita d’ERC pels drets individuals i col·lectius dels ciutadans.

Per un govern republicà unitari

Ens vam presentar a les eleccions municipals a Girona dient que ERC era l’impuls que Girona necessita, que no ens podíem permetre el luxe de tenir una ciutat parada, que calia afrontar els debats amb determinació i ser capaços de prendre decisions amb el màxim consens possible. El nostre discurs no ha canviat passades les eleccions. Continuem dient que cal que desencallem projectes que requereixen consens per millorar les condicions de vida dels ciutadans de Girona, com la Devesa, les Pedreres, Sant Narcís o la reforma de la carretera Barcelona; o mesures com la de retornar l’equilibri perdut al Barri Vell entre el turisme i els seus veïns, fer front als problemes d’accés a l’habitatge, millorar la seguretat als barris i també la mobilitat a l’àrea urbana de Girona. Per això, el nostre compromís és posar els quatre regidors d’ERC a l’Ajuntament de Girona al servei del projecte polític que defensem per a la nostra ciutat, i és per això que continuarem treballant per posar els ciutadans al centre de les decisions que anem prenent tots plegats. En coherència amb tot això, i en coherència amb el context polític actual, Esquerra Girona té com a prioritat treballar per un govern republicà de majoria àmplia; un govern de consens entre JxCat, Guanyem i ERC. En un moment de repressió brutal contra el moviment independentista no només cal evitar que el govern de la nostra ciutat estigui supeditat als partits que avalen la repressió i l’existència de presos polítics i exiliats, sinó que el context històric fa necessari que ens unim per defensar els drets civils i polítics de tothom, independentistes i no independentistes, si el que volem és esdevenir una societat democràtica avançada. No podem entendre que els grups municipals a qui estem allargant la nostra mà facin propostes de govern, o estiguin pensant en propostes de govern que, d’una manera o d’una altra, necessiten del suport dels partits del 155. Ho podem dir més alt, però no més clar: la nostra prioritat és formar govern amb aquells partits que defensen els drets civils i polítics de tots els ciutadans; amb aquells partits que creuen que la solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya és més democràcia, i no més repressió.

Anabel Moya, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Girona

"Els joves són el present i el futur de la ciutat, hi tenen molt a dir sobre com dissenyar-la i construir-la"

Vénen quatre anys de molta feina. Què faràs per relaxar-te?   Doncs el que més m’agrada, que és portar els meus fills a l’escola. Una vegada allà em trobaré amb d’altres pares i mares i xerraré una estona amb ells... Amics dels meus fills, pares que conec... I si tot va bé també recuperaré les classes de ioga. Seran clau per posar el comptador a zero!   Si el que més t’agrada és portar els fills a l’escola, entenc que la família juga un paper clau a la teva vida...   La meva família ho és tot. És el meu suport i són les persones amb qui més confio. Sé que sempre m’esperaran a casa i que quan els necessiti em regalaran el millor dels seus somriures per animar-me. A més, són les persones amb qui més aprenc... I ells també aprenen de mi!   I quina Girona t’agradaria que es trobessin el dia de demà?   Doncs la veritat és que espero que sigui una Girona millor. M’agradaria que fos una ciutat molt més humana, molt més amable, molt més sostenible i molt més pensada per la gent que hi vivim.   Per treballar necessites silenci o ets més d’escoltar música?   Jo sóc de les que necessita silenci. Primer he d’ordenar les meves idees, escriure-les en un paper i després llegir-ho. I per això necessito tranquil·litat i silenci. Ara, quan ho tinc tot en el paper, que comenci la música! (riu)   M’han dit que la bici i tu sou grans amics...   Sí... (riu). Moure’t en bici és la manera més fàcil de fer esport. Et mous més ràpid i, a més, no produeixes emissions de gasos contaminants. També estàs contribuint a la salut del conjunt de la ciutadania. De fet, és una manera de viure, però a la vegada la bici és una oportunitat molt gran per treballar altres valors a la ciutat com ara la convivència, l’educació...   A nivell de ciutat, què t’agradaria desencallar en els propers quatre anys?   Doncs seguint amb la mobilitat, crec que aquí tenim un gran repte. Seria important plantejar-nos la mobilitat no només des del prisma del cotxe, sinó d’aquells que anem en bici, caminant i alguna vegada agafem el cotxe.

Esquerra Girona aposta per un govern fort, unitari i independentista que no estigui supeditat als partits del 155

Esquerra Girona aposta per un govern format per les forces independentistes i unitari a l'Ajuntament de Girona que no estigui supeditat als partits del 155. Segons els resultats electorals, l'única manera possible de defugir d'aquesta possibilitat és agrupant totes les formacions sobiranistes i formar un govern per assegurar-se una majoria àmplia. El cap de llista de la candidatura republicana, Quim Ayats, ha defensat que treballaran per garantir un “un govern a la ciutat que defensi els drets i les llibertats tant individuals com col·lectives”. Ayats ha tornat a manifestar, tal i com ha repetit durant la campanya, que “Esquerra és l'única força capaç d'asseure a tothom en una mateixa taula per negociar”, encara més amb uns resultats que només garanteixen majories escollint entre un gran pacte unitari de les forces independentistes o una coalició amb partits del 155. “És hora que ens mirem tots als ulls i treballem per fer un gran acord en benefici de la ciutat i del país, deixant enrere les desavinences purament partidistes”, ha explicat. “Els resultats electorals de diumenge diuen que la majoria independentista a Girona és aclaparadora. Per tant, entenem que el repte que ens proposa la ciutadania expressat lliurement a les urnes aquest diumenge és una conjugació de diferents sensibilitats amb punts en comú però en un horitzó marcat en clau de país”, ha afegit. El cap de llista també ha recordat que és una oportunitat més per “convertir l'Ajuntament de Girona en la punta de llança de l'independentisme i enviar un missatge a l'estat espanyol que som més forts que mai”.  

Els regidors/es electes Annabel Moya, Maria Àngels Cedacers, Quim Ayats i Àdam Betran

Carta del futur Grup Municipal d'Esquerra Girona

Benvolgudes, Benvolguts, Des del futur Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Girona volem donar les gràcies, en primer lloc, a tota la gent que ha col·laborat en l’elaboració de la campanya, en la redacció del programa i en facilitar-nos el contacte amb més de tres-centes persones que ens han proporcionat una visió real i constructiva de la Girona que viuen cada dia. En segon lloc, però no per això menys important, volem enviar un càlid agraïment a les 6.289 persones qui heu fet confiança al nostre projecte i candidatura. De Girones n’hi ha moltes, totes sota un mateix ajuntament, però en carrers i barris diversos, i amb diferents formes de viure, pensar i veure el món. És per això que no només nosaltres, sinó tota la gent que ha format part de la candidatura i del projecte —i que seguirà formant part del nostre equip— tenim la intenció de treballar per construir una Girona millor per a tothom.  I això no són paraules buides. Reiterem el que hem dit durant la campanya, i seguirem dient durant tota la legislatura: hem vingut a ser útils, a treballar i sumar sinèrgies per canviar les coses. Arribarem a cada punt de la ciutat i parlarem amb tothom per conèixer les mancances i possibles millores. Només així podrem fer bé la nostra feina, que no és més que donar un impuls a Girona i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Des del futur Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Girona us volem agrair la confiança dipositada en nosaltres, conscients que no és gratuïta, i que tenim molt a fer, molt a demostrar, i molt a desencallar. Amb molta estima, Quim Ayats Maria Àngels Cedacers Àdam Bertran Anabel Moya

Esquerra Girona proposa adquirir locals tancats per oferir-los a través de lloguers assequibles i dinamitzar el comerç de proximitat

Esquerra proposa adquirir locals tancats per oferir-los a través de lloguers assequibles a autònoms i persones emprenedores i, així, dinamitzar el comerç de proximitat.   L’objectiu de la proposta és dinamitzar aquells barris de la ciutat on hi ha més locals tancats o més necessitat de comerços de proximitat.   “Amb aquesta iniciativa volem dinamitzar la vida econòmica i social dels barris de la ciutat i, alhora, fomentar l’autoocupació dels nostres veïns i veïnes. Un barri ple de comerços és un barri més viu, més dinàmic i més segur”, ha manifestat el candidat d’Esquerra Republicana, Quim Ayats.   “Defensem un model de desenvolupament econòmic que no passa ni per posar impediments a l’activitat econòmica ni per la barra lliure. El nostre model de desenvolupament econòmic passa pel foment de l’activitat econòmica respectuosa amb la seva societat i el seu entorn”, ha afegit Ayats.   En una primera fase, es farà un estudi per buscar aquells locals que més interessen segons els criteris de necessitats dels barris i, posteriorment, s’obrirà una segona fase per redactar les bases per poder participar a la convocatòria de locals municipals a preus assequibles.   Ayats ha explicat que Esquerra vol “bastir un model de comerç urbà que vertebri i cohesioni socialment els barris, els faci segurs, integradors i plens de vida. A més evitarem que els veïns del barri s’hagin de desplaçar amb vehicle per comprar, i disposem d’una mobilitat més sostenible.”   “Volem un model que garanteixi la pervivència d’una àmplia oferta de petit comerç independent i eficient”, ha afegit.   El Pla de Treball 2019-2023 contempla un total de 13 propostes adreçades a dinamitzar l’activitat comercial de la ciutat, i 16 propostes més orientades a la promoció econòmica per impulsar una economia diversificada, competitiva i sostenible.   Una de les propostes d’aquest àmbit, vinculada tamb a l’àmbit de l’envelliment actiu, passa per impulsar iniciatives de mentoring a les persones emprenedores a través del voluntariat de persones jubilades o prejubilades, amb bagatge professional en la creació de projectes empresarials i que vulguin acompanyar i assessorar a aquests nous emprenedors i emprenedores.

Esquerra Girona impulsarà polítiques de millora de l’entorn com a part indispensable per gaudir d’una vida més saludable

Esquerra Girona ha presentat les propostes que inclouen al seu pla de treball en relació amb la salut i el medi ambient i que tenen per objectiu és aconseguir una ciutat amb un desenvolupament sostenible, innovador i integral que permeti compaginar el desenvolupament econòmic i la protecció d’un entorn natural de qualitat afavorint així la millora de salut. La candidatura republicana es compromet a garantir la protecció de l’entorn i assumeix el repte de la transició energètica en termes d’energia renovable, mobilitat i eficiència energètica. Una de les propostes concretes passen per augmentar el grau de protecció de les Hortes de Santa Eugènia més enllà del pla especial. “Volem que el nostre rebost quedi protegit dins un Parc Agrari en el què s’incloguin també les hortes de Salt i les ribes del Ter, afavorint així també polítiques ocupacionals pels nostres joves i gent amb risc d’exclusió social i convertir Girona en una ciutat autosuficient i de mínimes emissions a mig termini”, ha manifestat el membre de la llista número 7, Jaume Heredia. Esquerra inclou al seu programa mesures que uneixen conceptes de millora ambiental, urbanisme, mobilitat i educació amb el de salut, som conscients que el 80% dels condicionants de la salut corresponen a factors que no es troben al sistema sanitari pròpiament dit, sinó que depenen de l’entorn en el què es viu i els hàbits de vida de cadascun dels ciutadans i ciutadanes, des de l’Ajuntament de Girona s’impulsaran aquelles polítiques destinades a la millora d’aquests condicionants de salut. Una altra proposta republicana és renaturalitzar el riu Onyar afavorint la recuperació natural del bosc de ribera, traient el ciment i substituint-lo per terra i vegetació de ribera, serà un espai saludable i accessible per a què la ciutadania pugui gaudir-ne. “Des de l’Ajuntament tenim la possibilitat d’incidir en la major part dels determinants de salut. Des dels municipis podem fer que els ciutadans visquin en un entorn de qualitat impulsant polítiques ambientals que afectin l’aire, l’aigua i l’entorn natural”, ha manifestat el cap de llista d’Esquerra Girona, Quim Ayats.

Esquerra Girona potenciarà polítiques que facilitin un envelliment actiu de les persones grans de la ciutat amb l’objectiu de garantir la salut i el benestar en aquesta etapa de la vida

El Pla de Treball 2019-2023 d’Esquerra Republicana a Girona aposta per “afavorir la participació de les persones grans en el disseny, implementació i avaluació de les polítiques i  projectes que els afecten directament”. I, alhora, per “incentivar la participació i la implicació de les persones grans en el teixit associatiu i comunitari”. “Girona, i especialment la gent jove de la ciutat, necessita de l’experiència de les persones que es jubilen. Actualment una persona que acaba la seva vida laboral és una font d’experiència, saviesa i talent que no podem ignorar”, ha manifestat el candidat republicà, Quim Ayats. La número 4 de la llista d’Esquerra Girona, Annabel Moya, ha exposat també que una de les propostes passa per crear un complex d’apartaments tutelats amb atenció sanitària, social i psicològica i amb programes per dinamitzar la vida personal i social de la gent gran. “L’habitatge és una política social més, i ha d’anar conjuntament amb altres polítiques com l’ocupació, l’educació o els serveis socials i en el cas de la gent gran és absolutament necessari que hi tinguem una especial cura i atenció”, ha afegit Annabel Moya. L’accessibilitat, com en la resta d’accions que ha explicat la candidatura republicana, serà una política transversal i, en aquest sentit, Esquerra es compromet a treballar per eliminar les barreres arquitectòniques en els espais públics i per a la mobilitat adaptada. “Amb la voluntat de  fomentar un envelliment saludable i actiu veiem imprescindible adaptar els espais urbans també perquè les persones grans puguin practicar activitat física”, ha afegit Annabel Moya. Esquerra Girona també recull, entre les seves propostes, impulsar la teleassistència i estendre el projecte “Sempre Acompanyats” a tota la ciutat. “L’hem de dotar de més recursos i incentivar el treball transversal i coordinat amb els agents de la ciutat”, ha indicat el cap de llista d’Esquerra Girona, Quim Ayats.