Girona

Totes les notícies

Esquerra Girona farà de Mas Abella la casa de la cultura popular i tradicional de la ciutat

Esquerra Girona farà de Mas Abella la casa de la cultura popular i tradicional de la ciutat. La proposta passa d’una banda per dignificar aquest espai i, alhora, per posar la cultura popular com un eix vertebrador social dels barris i de la ciutadania. El número 9 de la llista, Ramon Grau, ha explicat que crearan un espai per mostrar la imatgeria i bestiari municipal i altres elements de cultura popular de la ciutat; també dinamitzaran l’espai amb cursos, xerrades i tallers per a les escoles i reservar-hi un espai per a un projecte museístic. “Creiem en la cultura com a expressió dels valors, creences, creativitat i tradicions personals i col·lectives de la comunitat, i com a principal element de cohesió social ciutadana. La cultura, juntament amb la seva bessona que és l’educació, han de tenir un paper habilitador i facilitador que integri les diverses cultures que conviuen a la nostra ciutat i, per això mateix, ha de ser accessible a qualsevol públic”, ha manifestat Ramon Grau. Esquerra Girona considera que la cultura popular i tradicional és “essencial” per conèixer la història, els costums i les tradicions de la ciutat. En aquest sentit, el candidat republicà, Quim Ayats, ha exposat que faran de Mas Abella la Casa de la Cultura Popular: “Farem que sigui un espai més obert a les escoles i la resta de ciutadania destinat a l'exposició, difusió, producció, promoció i creixement del patrimoni cultural de la ciutat, en especial dels gegants, capgrossos, bestiari i diables de Girona.” “Volem que la cultura popular arribi a tots els racons de la ciutat perquè considerem que és un element integrador i capaç de connectar tots els barris i tots els veïns i veïnes de la ciutat”, ha afegit Quim Ayats. La candidatura republicana a Girona presenta un total de 27 propostes concretes relacionades amb la cultura. Esquerra Republicana a Girona presenta pel pròxim mandat un total de 400 mesures que posen l’accent en els barris, i els seus veïns i veïnes, amb l‘objectiu de millorar la qualitat de vida de tothom.

Quim Ayats: “Volem una ciutat impregnada dels valors republicans, i això vol dir que es garanteixi la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, el treball digne, la llibertat i la democràcia”

El diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu ha donat suport a la candidatura d’Esquerra Girona que encapçala, Quim Ayats, a l’acte “Impulsem Girona” celebrat al local de campanya a la plaça Mercaders. El candidat d’Esquerra Girona, Quim Ayats, ha destacat durant el cafè celebrat amb la militància i el diputat que “Girona ha de ser la punta de llança de la República catalana.” “Volem una ciutat impregnada dels valors republicans i això vol dir que es garanteixi la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, el treball digne, la llibertat i la democràcia”, ha afirmat Ayats, que ha compartit aquesta última legislatura com a membre del Senat amb Iñarritu . El candidat republicà ha dit que Esquerra seguirà el camí “amb tota la fermesa” perquè “voler un estat propi no és un caprici, és una necessitat per donar resposta a la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania.” “Decidir democràticament el futur del país només està a les mans del ciutadans de Catalunya”, ha afegit Ayats. El diputat d’EH Bildu ha subratllat que “Catalunya té una gran oportunitat” que és portar un pres polític com l’Oriol Junqueras a Europa. “Una persona injustament empresonada que és un referent del pacifisme, el civisme i la democràcia. És vital la internacionalització perquè Europa no es pot permetre l'abús i l'arbitrarietat que esteu vivint a Catalunya”, ha afegit. Iñarritu ha conclòs que aquest el diumenge 26 de maig “s’ha de tenyir de groc una altra vegada a Catalunya, i de verd a Euskal Herria i això és la nostra força”.  “Això va de votar i qui té un problema amb la democràcia és l'estat espanyol”, ha sentenciat el diputat.

Esquerra Girona farà de la cultura la principal eina de cohesió social fomentant la producció de petit format als centres cívics

Esquerra Girona farà de la cultura la principal eina de cohesió social fomentant la producció de petit format de nous creadors i artistes, oferint-los un espai digne i obert on es pugui visualitzar la seva obra, com per exemple els centres cívics. En concret, el Pla de Treball 2019-2023 recull 27 accions per garantir un accés lliure i universal a la cultura. El candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha manifestat durant la passejada que ha fet amb la diputada Najat Driouech que és “imprescindible potenciar la pràctica i el gaudi de la cultura en totes les seves formes, fomentar la conservació i l’accés al patrimoni cultural i garantir el creixement i qualitat de la producció cultural.” “Girona sóm un a societat amb una gran diversitat cultural. Per exemple, al barri de Can Gibert del Pla - Santa Eugènia,hi trobem persones de79 nacionalitats diferents i, això és un riquesa de la nostra ciutat. I on tots hi guanyem si som capaços de connectar i creuar les diferent cultures dels barris”, ha afegit la número 10 de la llista,  Bouchra Benlamin. Esquerra entén que l’actual model de promoció de la ciutat a través de grans festivals no té prou retorn al bé comú de la ciutat i, en canvi, veu primordial fer arribar la cultura a tots els barris de la ciutat. “Hem d’impregnar culturalment Girona d’est a oest i de nord a sud”, ha subratllat Ayats. En aquest sentit, el candidat republicà ha apuntat que treballaran perquè els festivals que es fan a la ciutat “tinguin un retorn a la ciutadania a través de la promoció en la creació i la producció cultural, i l’apropament de la cultura a altres públics.” Esquerra Girona inclou també, en el seu Pla de Treball 2019-2023, obrir els festivals de la ciutat a la presència d’orígens diversos per fomentar la interculturalitat. “Cal anar cap a un nou model cultural més social i que representi el conjunt de la ciutadania de Girona, per això considerem fonamental promoure la diversitat i la interculturalitat en la quotidianitat de la ciutat”, ha manifestat.

Esquerra Girona crearà la figura del regidor de barri que disposarà d’una dotació econòmica per resoldre de forma àgil i directe el dia a dia dels veïns i veïnes

Esquerra Girona crearà la figura del regidor de barri que disposarà d’una dotació econòmica per resoldre de forma àgil i directe el dia a dia dels veïns i veïnes. “Hem estat durant 4 anys trepitjant els barris, ho estem fent ara i ho seguirem fent més enllà del 26 de maig, perquè no entenem una altre forma de governar que escoltant, parlant i resolent el dia a dia de la ciutadania al carrer. Per Esquerra aquest contacte és bàsic per teixir una Girona de barris cohesionats i dinàmics”, ha manifestat el candidat d’Esquerra Girona, Quim Ayats. La número 2 de la llista d’Esquerra Girona, Maria Àngels Cedacers, ha posat en relleu que “no pot ser que un regidor acumuli 15 barris ja que és del tot inoperant i no resol les seves necessitats”. “Apostem per una regidoria de barri, per a cada barri, que escolti als seus veïns i veïnes, perquè estigui en contacte amb ells cada dia i que pugui resoldre aquelles petites coses, com pot ser un banc o una paperera, que milloren la qualitat de vida al barri”, ha afegit Cedacers. La candidatura republicana impulsarà també la policia de barri, que ha de facilitar aquest contacte pròxim entre la ciutadania i els comerços amb la policia municipal i que s’ha perdut durant el darrer mandat. El candidat republicà, Quim Ayats, ha destacat que és “urgent i imprescindible” donar una “resposta clara i contundent” amb propostes concretes per tal de canviar la “sensació de menysteniment” que tenen actualment els barris de la ciutat. “Una sensació que ens preocupa i que revertirem a partir del 26 de maig”, ha conclòs Ayats. El Pla de Treball 2019-2023 d’Esquerra Girona contempla un total de 400 mesures que posen l’accent en els barris, i els seus veïns i veïnes, amb l‘objectiu de millorar la qualitat de vida de tothom.  

Esquerra Girona aposta per l'educació al llarg de la vida per una ciutadania activa i cohesionada

Esquerra Girona aposta per l’educació al llarg de la vida per una ciutadania activa i cohesionada. Una de les apostes per assolir aquest objectiu passa per potenciar el programa Educació 360, que fomenta l’aprenentatge en totes les etapes  de la vida de les persones. I ho fa vinculant escola, famílies i tots els recursos i actius amb l’objectiu de garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats i la inclusió educativa. Per la candidatura republicana l’educació ha de ser un del grans pilars del pròxim mandat i anirà estretament lligada a la cultura com un element generador de cohesió social i vertebrador dels barris de la ciutat. “No podem entendre l’una sense l’altra. Per nosaltres són dues germanes bessones que sempre han d’anar de la mà per fomentar una societat més culte i, per tant, més lliure”, ha manifestat el candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats. El número 3 de la llista d’Esquerra Republicana a Girona, Àdam Bertran, ha destacat també que crearan "entorns positius per l’aprenentatge que van del lleure educatiu a l’esport.” “Volem un nou model lleial als valors republicans i compromès fermament en el poder transformador de la societat que pot tenir l’educació per crear veritables ciutadans i ciutadanes de la República Catalana”, ha afegit Àdam Bertran. Per fer-ho possible, Esquerra facilitarà que tothom tingui les mateixes facilitats d’accés als diferents serveis i ofertes a través de més beques com, per exemple, les de transport i menjador en l’educació infantil dels 0 a 3 anys, la tarificació de preus, més places d’escola bressol i, especialment a lactants ja que Girona només n’hi ha 16 de públiques i, finalment, també garantint una oferta de cursos estable. A nivell d’equipaments, la candidatura que encapçala Quim Ayats aposta per coordinar els serveis d'aprenentatge de la ciutat com són les escoles i els instituts amb els centres esportius, casals de lleure, centres cívics, escoles idiomes o, per exemple, les escoles de música.

Esquerra Girona crearà centres de treball compartit sostenibles (Green Coworking) per a start-ups, emprenedors i projectes empresarials

Esquerra Girona crearà el pròxim mandat centres de treball compartit sostenibles o Green Coworking per a start-ups, persones emprenedores i projectes empresarial que necessitin un espai on desenvolupar la seva idea de negoci. El candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha subratllat la “necessitat indiscutible d’aprofitar el talent gironí i evitar que aquest marxi a Barcelona a desenvolupar el seu projecte.”. “Ubicarem aquest espais en zones ben comunicades. I, per això, cal un govern que aposti clarament pels valents, que són les persones que tiren endavant els seus projectes, i per crear  un ecosistema emprenedor on se sentin còmodes i ben assessorats”, ha afegit Ayats. Esquerra treballarà les polítiques públiques de promoció de la ciutat en funció dels interessos generals i amb la participació activa dels agents socials, econòmics i educatius, cercant el consens mitjançant el treball conjunt i la planificació estratègica. A través d’aquest talent, i de forma coordinada i consensuada, la candidatura republicana vol posicionar Girona com a “l’eix central de l’àrea urbana, de les comarques gironines i de l’espai transfronterer”. Una de les propostes per facilitar que tot això sigui una realitat passa per crear una finestreta única per activitats empresarials. “Cal atendre tant la demanda de nous emprenedors com d’empreses ja consolidades, donant suport a l’arrencada empresarial i facilitant la tramitació administrativa, ha destacat el candidat republicà. En aquesta línia també es vol impulsar iniciatives de mentoring entre les persones emprenedores, a través del voluntariat de prejubilats i jubilats amb bagatge professional que assessorin i ajudin a la creació de projectes empresarials. En la línia de donar un nou impuls en matèria de promoció econòmic, Esquerra Girona vol potenciar el comerç local de proximitat com a mecanisme per afavorir la dinamització i la vitalitat de la ciutat, en general, i dels barris, en particular.

Esquerra Girona farà un pla de xoc per fer accessibles i eficients energèticament els equipaments públics

Esquerra Republicana farà un pla de xoc per actuar en tots els equipaments públics de la ciutat per tal de fer-los accessibles per a tots els veïns i veïnes, millorar la seva eficiència energètica i promoure la instal·lació de fonts d’energia renovable, amb l’objectiu que siguin sostenibles i autosuficients.   “És necessari que planifiquem les actuacions que cal dur a terme perquè tots els edificis públics millorin la seva eficiència energètica, reduint consums i perquè siguin el màxim d'autosuficients, implantant energies renovables. I això vol dir millorar l’eficiència energètica, instal·lant finestres més aïllants, i impulsar la instal·lació de plaques fotovoltaiques o calderes de biomassa, entre altres”, ha exposat el candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats.   “I, en paral·lel, programarem les obres que han de permetre actualitzar l’actual xarxa d’equipaments públics de la ciutat amb l’objectiu de millorar el seu funcionament i accessibilitat”, ha afegit el regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Girona i també membre de la llista republicana, Miquel Poch.   Esquerra proposa crear un òrgan de coordinació estable entre tots els equipaments municipals (escoles, instituts, pavellons, centres cívics, biblioteques, centres esportius, teatres...) amb l’objectiu que estiguin a disposició de les persones i que s’articulin com a eix de l’activitat social.   “Hi ha clubs esportius, sobretot femenins, que han d'utilitzar instal·lacions sobresaturades i es troben en situacions on han d’entrenar dos equips en un quart de camp. Això no pot passar i buscarem les fórmules necessàries  per evitar aquesta saturació de les instal·lacions”, ha indicat la candidat de Jovent Republicà, Marina Vinardell.   En relació a nous equipaments, Esquerra creu necessari la construcció d’un nou pavelló que doni resposta als barris que tenen una major necessitat, com pot ser l’Eixample o el Barri Vell.

Esquerra Girona proposa una mobilitat sostenible a l’àrea urbana potenciant la xarxa de transport públic i la bicicleta

Esquerra Girona aposta a través del seu Pla de Treball 2019-2023 per una mobilitat sostenible a la ciutat entenent que no hi ha cap altre camí possible. El model de mobilitat vigent està esgotat i volem assolir uns objectius clars: mobilitat segura, sostenible, equitativa i eficient. Una primera fase és potenciar l’actual xarxa de transport públic i l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual. El candidat republicà, Quim Ayats, ha manifestat que la mobilitat “Només podrem resoldre la mobilitat a la ciutat si tenim una diagnosi clara dels desplaçaments. A més ens cal tenir una caracterització real per conèixer l’origen, el destí, el mode i els nombre d’ocupants d’aquests desplaçaments. És imprescindible incorporar-hi ja una visió d’àrea urbana per trobar solucions efectives.”   La candidatura republicana ha realitzat aquest matí una pedalada conjunta amb les candidatures de Sarrià de Ter, Quart, Salt, Sant Julià de Ramis, Fornells de la Selva, Vilablareix, Cervià de Ter i Sant Gregori amb l’objectiu de visibilitzar aquesta necessitat de promoure accions amb una perspectiva menys localista i amb visió conjunta de l’àrea metropolitana.                                   Esquerra Republicana prioritza els desplaçaments no motoritzats i el transport públic i reduir l’accés del vehicle privat al centre de la ciutat. “L’objectiu és garantir una ciutat on les persones siguin els protagonistes de l’espai públic, una ciutat amable per la ciutadania i una ciutat que camini cap a l’emissió 0 de gasos contaminats”   “La sostenibilitat ja no és una opció. Garantir una ciutat verda i sostenible en ple segle XXI és una responsabilitat de les administracions i una obligació medi ambiental”, ha afegit.   El candidat ha explicat, respecte el transport públic, que es “repensarà l’actual xarxa” per convertir-la en un “servei útil que respongui a les necessitats reals dels ciutadania.

Esquerra Girona destinarà tot el sòl municipal qualificat disponible a habitatge públic per a joves, gent gran i emergència social

Esquerra Republicana a Girona destinarà tot el sòl públic qualificat disponible a habitatge públic amb l’objectiu de facilitar-ne l’accés a joves i gent gran i emergència social. El regidor d’Esquerra i membre de la llista republicana, Miquel Poch, ha especificat que hi ha pastilles disponibles a la carretera Barcelona, Domeny, l’edifici no acabat de l’antic mercat de Santa Eugènia i tot aquells sectors que es vagin reparcel·lant.      Aquesta és una de les 13 mesures concretes que es recullen en el Pla de Treball 2019-2023 d’Esquerra per afrontar la necessitat donar resposta a l’increment del preu del lloguer a la ciutat on, durant els darrers tres anys, ha crescut un 20%.   Les polítiques d’Esquerra es basen entorn a 4 eixos amb l’objectiu de posar al centre d’aquesta problemàtica les persones i, en especial, aquells veïns i veïnes que més ho necessiten.  Els eixos són: augmentar el parc d’habitatge de lloguer a la ciutat, donar tot el recolzament a les persones que viuen situacions de vulnerabilitat, aposta per crear un complex d’apartaments tutelats per a la gent gran i augmentar els pisos accessibles per a les persones amb discapacitat   “Volem impulsar una política d’habitatge per fer front a l’emergència social per evitar situacions de vulnerabilitat habitacional en casos de desnonament o sensellarisme. I, també ajudar als joves que tenen dificultat d’accés a l’habitatge, a les persones grans amb necessitats especifiques d’accessibilitat i a les persones amb discapacitat”, ha concretat el candidat d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats.     Poch ha destacat  també que durant aquest mandat l’habitatge “no ha estat una prioritat” ja que no s’ha fet cap promoció pública d’habitatge.   “Necessitem un Pla Local d’Habitatge, que no s’ha fet, per tenir una eina que ens permeti planificar la ciutat. I, és també absolutament necessari apostar de forma clara per la Borsa Municipal d’habitatge”, ha destacat, Miquel Poch.