Girona

Notícia

Les biblioteques del Gironès oferiran 53 clubs de lectura el proper curs 2021-2022

Una imatge d'arxiu d'un club de lectura abans de la pandèmia.
Una imatge d'arxiu d'un club de lectura abans de la pandèmia.
Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona: "Seguim programant clubs virtuals, aprofitant l’experiència adquirida arran del confinament".

Les biblioteques del Gironès oferiran 53 clubs de lectura on compartir les ganes de llegir de cara al proper curs 2021-2022. Aquestes activitats es dividiran entre els catorze equipaments bibliotecaris de la comarca que hi participen i que formen part dels municipis de Girona, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Bescanó.

El període d’inscripció començarà el setembre i variarà en funció de cada equipament. També durant aquell mes es farà la presentació d’alguns dels clubs i, posteriorment, començaran les primeres sessions en els dies programats.

Per participar-hi, només cal apuntar-se a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions periòdiques havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. Les trobades seran presencials i es faran seguint totes les mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19, respectant els aforaments prescrits en cada espai i les mesures de distància social, neteja de mans i ús de mascareta. 

"De forma addicional, alguna de les biblioteques participants, com la Biblioteca Carles Rahola, seguirà programant clubs virtuals per complementar l’oferta presencial. D’aquesta manera es vol apropar la iniciativa a tota la ciutadania, aprofitant l’experiència adquirida arran del confinament de dur a terme clubs de lectura virtuals", assegura el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. En tots els casos la inscripció serà gratuïta.

Els club de lectura són espais de tertúlia i debat a l'entorn d'una lectura, en què un grup de persones s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia del mes per comentar-lo. Es tracta d'una activitat que reuneix persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura. N’hi ha per a tots els gustos: des d’aquells on es comenten obres de narrativa en general, fins als més especialitzats temàticament o per gènere literari (clubs de novel·la negra, de teatre, de poesia, de còmic, d’idiomes, d’òpera, d’àlbums il·lustrats, etc.). També n’hi ha per a totes les edats, des d’aquells enfocats als adults, com d’altres per a joves i també clubs infantils.