Girona

Notícia

El Modern engega un programa de creació de videojocs a Girona

El Vicealcalde Quim Ayats durant la inauguració d'El Modern.
El Vicealcalde Quim Ayats durant la inauguració d'El Modern.
L’Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria d’un programa d’incubació de videojocs que, per primer cop, es portarà a terme a la ciutat. El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ja que ambdós organismes han iniciat la col·laboració per desenvolupar un projecte d’impuls a la creació digital a El Modern.
 
Per al Programa d’incubació de videojocs se seleccionaran fins tres equips de disseny i desenvolupament de videojocs per a fer una residència de sis mesos a El Modern amb una beca de 4.000 € per a cada un dels equips incubats. Aquest programa s’adreça a equips de recentment graduats (grau universitari o cicle formatiu) en estudis relacionats amb el disseny i/o desenvolupament de videojocs, a equips emergents en vies de professionalització i a empreses del sector que necessitin un acompanyament en els seus projectes per iniciar-se en el sector dels videojocs. El programa finalitzarà amb la presència dels participants al DemoDay, un esdeveniment amb publishers i distribuïdors del sector.
 
El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha volgut agrair especialment el suport del Departament de Cultura “a l’hora d’ajudar a promocionar i consolidar el sector digital i multimèdia a la nostra ciutat”. “Des de Girona treballem conjuntament amb la conselleria perquè la nostra ciutat sigui un referent del sector digital. Volem una cultura accessible i de qualitat des de tots els àmbits culturals, i el sector digital i de noves tecnologies és el futur”, ha afirmat Ayats.
 
Aquest programa d’incubació de videojocs s’emmarca dins d’un programa d’impuls a la creació digital que té per objectiu promoure i enfortir l’ecosistema i el teixit econòmic del sector digital i multimèdia de la ciutat. A més, el programa també pretén augmentar la captació del talent local, afavorir la creació de noves empreses i fomentar la professionalització especialitzada, potenciar l’ús de noves tecnologies en l’àmbit cultural, i impulsar la creació de continguts digitals mitjançant la participació de centres educatius, entitats i associacions.
 
El programa d’impuls a la creació digital rep suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital. Així mateix, es tracta d’un projecte sorgit en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, que està liderat per l’Ajuntament de Girona i cofinançat per la Generalitat de Catalunya, els Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i la Diputació de Girona.
 
El termini de presentació de sol·licituds pel Programa d’incubació de videojocs acaba el 15 de juliol i les persones interessades en participar-hi també poden assistir a una sessió informativa que es celebrarà el dia 6 de juliol a les 17.30 h a El Modern.