Girona

Notícia

Esquerra Girona denuncia “l’absoluta manca de planificació” de l’Ajuntament a l’hora de cobrir les jubilacions de la policia municipal

Esquerra Girona denuncia “l’absoluta manca de planificació” en les jubilacions de la policia municipal i que afecta “a un tema tan sensible com és la seguretat ciutadana”.
 
Girona té una ràtio de policia municipal per habitant relativament baixa. Els diferents grups municipals hem denunciat reiteradament aquesta situació i finalment el govern municipal va acordar intentar convocar una mitjana de 3 places per any. Tanmateix, ja hi havia una manca de planificació prèvia. Per tant, la nova llei que permet les jubilacions anticipades agreuja un problema que ja existia.
 
Des d’Esquerra també es lamenta la decisió de suprimir la figura del policia de barri. El candidat a l’alcaldia d’Esquerra, Quim Ayats, ha defensat en aquest sentit la necessitat de mantenir i potenciar un model de proximitat amb la ciutadania.
 
En comptes de definir i potenciar aquest model de proximitat ara ens el carreguem. Ens sorprèn que la setmana que ens diuen que som més de 100.000 habitants tirem enrere una cosa tan sensible i fonamental com és la seguretat”, ha afegit.
 
Les baixes, que es cobriran al juny, afectaran al propi funcionament del cos ja que es veurà obligat a retallar serveis com les accions educatives que es fan a les escoles o la figura del policia de barri. En aquest sentit, des d‘Esquerra demanem al govern municipal que expliqui detalladament quines són les afectacions exactes que hi haurà.
 
Hem constat que hi ha malestar dins el cos en la manera com s’han produït aquest jubilacions; que no fa més que augmentar un problema ja existent de recursos”, ha apuntat el candidat a l’alcaldia de Girona d’Esquerra Republicana.
 
Aquest és un episodi més de la manca de planificació del govern en relació als serveis municipals”, ha conclòs Quim Ayats.
 
Esquerra Girona portarà al ple municipal aquest assumpte i farà un requeriment perquè el govern doni explicacions de la gestió que han fet sobre les jubilacions de la policia municipal.