Gràcia

Totes les notícies

Mor el company Carles Valero

Ahir, dia de Nadal, va morir en Carles Valero, company d'ERC-Gràcia i militant de l'independentisme d'esquerres de sempre. Descansa en pau Carles. Es velarà al tanatori de Les Corts (sala 2) a partir de les 16h. L'enterrament serà demà a les 15h. Info Tanatori.

Oriol Amorós als Lluïsos

Oriol Amorós: "La independència és segurament la revolució democràtica més important d'Europa"

Oriol Amorós, candidat d'ERC-Barcelona a les eleccions d'aquest diumenge, va participar ahir en un debat als Lluïsos de Gràcia on entitats i veïns de la Vila van poder-li formular preguntes sobre com ERC pensa construir la República Catalana. L'acte, on hi havia més d'una cinquantena de persones, va servir per resoldre dubtes en relació a la transició cap a la independència. El debat va ser moderat per Àlex López, president d'ERC a Gràcia. Segueix...

cantidats

Miquel Pagès, escollit cap de llista d’ERC Gràcia

ERC Gràcia ha celebrat dimarts passat, 2 d'octubre, el seu Congrés al Casal Francesc Macià. En el transcurs del mateix s’ha escollit el nostres candidats a llistes per a les pròximes eleccions nacionals del 25 de novembre. El cap de llista Miquel Pagès ha estat elegit per la militància gracienca amb una majoria molt àmplia. L’acompanyaran Núria Pi i Marta Jiménez.

Declaració institucional d'Unitat per Barcelona sobre el comerç de barri

La declaració institucional fou promoguda per Alba Metge, la nostra Consellera de Barri. El nostre comerç té unes particularitats que cal defensar, per la tradició gremial i associativa del comerç petit i mitjà, així com dels nous eixos comercials, tots plegats molt propers a la ciutadania. Aquest comerç proper forma una part indissociable amb el teixit del districte i vila de Gràcia, fomenta la cohesió d'un model de barri socialment ben teixit. La declaració institucional, presentada per Unitat per Barcelona (ERC+RCat+DC), fou aprovada al Plenari del 6 de juliol de 2012 i recolzada per CiU, PSC i ICV-EUA. Trobareu la Declaració aprovada a l'enllaç de la dreta.

Vilaplana Radio Gracia

Mor Francesc Vilaplana

Ens sap molt greu haver rebut la trista notícia que el gran activista social Francesc Vilaplana ha mort. Va ser delegat de la coral del Casal de Gent Gran Siracusa de Gràcia i, posteriorment, president del Consell de Govern de l'entitat. Va ser impulsor de la participació del Casal en la Festa Major de Gràcia com a entitat federada des de 1997. Vicepresident del III Congrés de la Gent Gran de Barcelona i representant de Gràcia al Consell de la Gent Gran de Barcelona, també va ser membre del Consell de la Gent Gran de Catalunya. El 2001 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona. La cerimònia funeral serà demà, dilluns a les 11:00 del matí a Sancho de Ávila. Descansi en pau.

Aliments i roba

Resultat recollida d'aliments i roba

L'esforç que varem fer tots plegats per a ajudar la ciutadania més necessitada, en la recollida d'aliments i roba al mercat de la Llibertat el passat 9 de juny, ha donat el resultat de: - 13 litres d'oli - 16 kg d'arròs - 16,8 quilos de llegum cuit (amb la col·laboració del Mercat de la Llibertat) - 10,5 quilos de llegum sec - 16,5 quilos de pasta - 5 litres de llet - 32 llaunes de tonyina - 6 quilos de tomàquet triturat - 6 quilos de sucre i 2 quilos de sal I a més a més, galetes, cafè, xocolata, mel i melmelades! Tot plegat, més de 90 quilos de menjar! I de roba, en tenim ben bé unes 6 bosses de les grosses ben plenes. Molts agraïments a totes les persones que, directament o indirecta, varen participar-hi!

Parada recollida aliments i roba

Parada de recollida d'aliments i de roba d'ERC-Gràcia

La setmana passada, el dissabte matí, molts militants i el públic en general vàreu fer l'esforç d'ajudar amb aliments i roba a les persones més necessitades de Gràcia, dipositant-los a la parada d'Esquerra Republicana de Catalunya a Gràcia, al Mercat de la Llibertat. Volem agrair particularment l'esforç de qui vareu col·laborar amb muntar i atendre a la parada. Moltes gràcies a tothom! Més fotos a la nostra pàgina a Facebook.

ERC vol millorar el PAM dotant Barcelona d’estructures de capital d’Estat per sortir de la crisi

El president d’ERC+Dcat+Rcat, Jordi Portabella, ha anunciat en una compareixença que la seva coalició s’abstindrà dimecres en l’aprovació inicial del PAM i ho farà com sempre ha actuat ERC davant de govern “des d’una postura d’oposició constructiva amb la voluntat de no obstaculitzar la tasca del govern, conscient del context actual de dificultats”. En aquest sentit, ha avançat que el grup republicà presentarà més d’un centenar d’esmenes que negociarà amb CiU per transformar i millorar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) en benefici de la ciutat i amb l’objectiu de superar la crisi amb èxit. Portabella ha avançat que les esmenes –que explicarà amb detall més endavant- se centren en quatre eixos bàsics: dotar Barcelona d’estructures de capital d’Estat per sortir de la crisi; reindustrialitzar l’Àrea Metropolitana per reactivar l’economia afavorint l’aterratge dels grans centres de decisió; polítiques socials centrades en l’Educació, habitatge i serveis a les persones; i aprofundiment democràtic facilitant la interlocució entre la ciutadania i les institucions i participació de la ciutadania. El líder independentista, que ha assegurat que amb aquesta ja ha vist fins a tres versions del document, ha subratllat la voluntat de facilitar consensos: “Des del primer moment mantindrem una actitud de diàleg per generar consensos i no obstaculitzar la tasca de govern. Per això ens abstindrem primer i presentarem unes esmenes que negociarem des d’una òptica transformadora”. Portabella ha fet notar que el projecte [email protected] és un punt del document que “CiU portava al seu programa electoral, però, que amb el pressupost actual, queda totalment descentrat tant a nivell de projecte com de necessitat actual”.

Parc Güell, peatges, política territorial

Xerrada amb Ricard Martínez sobre el Parc Güell i els peatges

Ahir vespre, en Ricard Martínez, que havia estat regidor i president de districte i és actualment Secretari de Política Territorial, va visitar el Casal Francesc Macià per a participar en la xerrada-debat sobre la política territorial, dels peatges, i de particular interès del veïns de Gràcia, de la política del Parc Güell, dins del marc de la reunió setmanal al Casal oberta a simpatitzants i amics veïns de Gràcia. El Parc Güell Començà deixant clar que, malgrat haver estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1984, existeix un risc evident de la retirada d'aquesta condició pel deteriorament material de la part monumental del parc. Va insistir en la naturalesa diversa del Parc Güell: un espai simbòlic de pas, d'esbarjo, i molt especialment turístic. I és aquest impacte turístic el que distorsiona el sistema de barris contigus. La solució és, argumenta en Ricard Martínez, protegir la part monumental, permetent sempre l'accés obert a la resta del parc.