Gràcia

Totes les notícies

Congrés comarcal d'ERC-Gràcia per a les eleccions municipals

El passat dilluns 21 de febrer va tenir lloc el Congrés Comarcal d'ERC-Gràcia, al Casal Francesc Macià. Durant el mateix, va sortir escollit com a cap de llista per a les properes eleccions municipals en Xavier Florensa, actualment Regidor de l'Ajuntament de Barcelona. En el seu parlament, va refermar l'aposta d'ERC i d'en Jordi Portabella pel tercer espai, a la vegada que va destacar la feina duta a terme pel Grup Municipal d'ERC a Barcelona des de l'oposició. Per la resta de la llista, foren escollits Àlex López, Alba Metge i Núria Pi. ERC-Gràcia va escollir també els primers tres candidats per a ser consellers i conselleres de districte. Foren escollits Àlex López, Alba Metge i Núria Pi. A la vegada, es va agrair a la Sandra Vélez, qui va anunciar que no es presentava a la reelecció, la feina feta durant aquests sis anys que ha estat consellera de districte. En la cloenda, el president d'ERC-Gràcia, Miquel Pagès, va destacar els resultats de les 24h de Gràcia Decideix com un èxit de participació i va apostar per continuar treballant com a partit proper a la gent des de l'independentisme d'esquerres.

Què ha fet ERC per a BCN com a oposició constructiva?

L’any 2007 Esquerra va decidir passar a l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona al constatar que el PSC i ICV no volien imprimir un nou rumb per la capital ni el model de ciutat que nosaltres creiem que necessitava i necessita la ciutat. D’altra banda, CiU i PP han fet una oposició gens constructiva, pensant en tot moment en els interessos de partit, en comptes dels interessos de la ciutat, i s’han dedicat a anar de la mà per dir NO per sistema a la majoria dels projectes que presentava el govern municipal, fóssin o no importants o necessaris per Barcelona i els seus ciutadans. En canvi, Esquerra ha fet una oposició constructiva. Hem votat a favor d’allò que estàvem a favor i hem votat en contra d’allò que no hi estàvem d’acord. Hem presentat sempre les propostes que creiem que eren necessàries per la ciutat i raonables per trobar el consens de totes les formacions polítiques. És per aquest motiu que el 90% de les propostes que ha presentat ERC han estat aprovades. Així, des de l’oposició hem negociat amb el govern municipal per aconseguir importants partides per aplicar polítiques i mesures necessàries per la nostra ciutat. Esquerra ha forçat al govern municipal del PSC i ICV a aplicar les nostres propostes a través dels Pressupostos: en total 242 milions d’euros – decidits per ERC – que han servit per pal•liar els efectes de la crisi, per potenciar la capitalitat de Barcelona i per fer una Barcelona millor. Des de les nostres possibilitats, i des de l'oposició, hem fet passes cap a la protecció de l'Estat del Benestar i cap a la consolidació de Barcelona com a capital de Catalunya a nivell internacional. A continuació fem una repassada dels aspectes més importants que ERC ha introduït als Pressupostos de Barcelona durant aquesta legislatura. Fets aconseguits per Esquerra: 1. Adquisició i rehabilitació del Centre Sant Pere Apòstol. 2. Rehabilitació de l’Edifici del Cultural de La Lira de Sant Andreu. 3. Millores substancials al Centre Esportiu Europa.

Puigcercós davant la sisena cara del dau

Campanya Catalunya Decideix - Acte al Teatre Grec de Barcelona el passat 24 d'octubre

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.500 persones que hi havia al Teatre Grec, tot destapant un dau que contenia un compromís en cada una de les seves cares. El president i candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va afirmar que ‘el que estem fent és una aposta en clau democràtica, plantejant una consulta com a condició per formar Govern, estem posant data a la democràcia i fem nostre la voluntat de la militància d'Esquerra i la dels electors que per una aclaparadora majoria han demanat que aquesta sigui la primera condició per negociar l’endemà de les eleccions’. Puigcercós va assegurar que ‘aquest país està perdent la por’ i va posar com a exemple la manifestació del 10 de juliol, on més d’un milió i mig de persones van sortir al carrer per reclamar “Som una nació. Tenim dret a decidir”. ‘CiU i PSC ja s’han oblidat de la gent que hi havia el 10J’, ha subratllat el líder independentista, ‘però nosaltres no, nosaltres només pactarem i arribarem a acords amb aquells partits que respectin el nostre dau –en referència a la forma amb què es van presentar les propostes–, amb els que acceptin celebrar un referèndum per l'autodeterminació’.

Esquerra Republicana demana la convocatòria urgent del Consell Rector de Ràdio Gràcia

ERC-Gràcia, davant de la negativa reiterada del Regidor Guillem Espriu a respondre sobre el concurs de Ràdio Gràcia que s’havia anunciat que s’obriria abans d’estiu: - Expressa la nostra incredulitat pel fet que el Regidor Espriu no respongués a cap de les diverses i directes interpel•lacions que en aquest sentit li va fer el portaveu d’ERC-Gràcia, Àlex López, durant el plenari del Districte de Gràcia del dia 5 d’octubre. - Anuncia que presentarà una pregunta per escrit demanant la informació que no es va voler donar el passat dimarts. - Demana la convocatòria urgent del Consell Rector de Ràdio Gràcia per tractar aquesta qüestió i d’altres relacionades amb la Ràdio.

Els barris de Gràcia

Propostes d'ERC Gràcia per al Plenari del Districte de Gràcia

Al proper Plenari de l'Ajuntament de Gràcia, el grup municipal d'ERC hi plantejarà les següents qüestions: PREC AL CONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE GRÀCIA Vista la baixa rellevància i participació als debats sobre els anomenats Plans Estratègics, que aquests no es presentin als Consells de Barri. PREGUNTA AL CONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE GRÀCIA Quina difusió ha fet el districte de Gràcia i quanta gent s’ha beneficiat, en tot el Districte i per centres, de la proposta d’ERC per tal que els aturats tinguessin accés gratuït a activitats dels centres cívics i els centres esportius municipals que es va aprovar al plenari de març de 2009 de l’Ajuntament de Barcelona?

vaga general, reforma laboral, govern espanyol, 29s

Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la vaga

Les reformes econòmiques i del mercat laboral impulsades pel govern espanyol, amb el suport de CiU, carreguen la responsabilitat de la crisi en els treballadors i treballadores. El govern Zapatero no va saber reaccionar quan tocava, ni va ser capaç de posar fre a les malifetes d'especuladors ni a la disbauxa del sector bancari. Finalment, quan no han tingut més remei davant els devastadors efectes d'una crisi que havien arribat a negar, han emprès una retallada sense precedents dels drets dels treballadors, pensionistes i aturats. En lloc d'afavorir l'entrada al mercat de treball han abaratit la seva expulsió, en lloc de blindar les condicions dels futurs pensionistes les han posat en qüestió, i en lloc de millorar la situació dels aturats han apostat per empitjorar-les. Però a més, la crisi, el sacrifici de la classe treballadora, ha estat més gran als Països Catalans. La crisi derivada de l'espoli de l'especulació del capital, i de l'espoli de l'Estat espanyol, ha fracturat greument el mercat de treball al nostre territori. La nostra crisi social derivada de les retallades, s'agreuja per la crisi nacional de la retallada de drets civils i de ciutadania que comporta el nostre sotmetiment a Espanya. Zapatero ha virat a la dreta i ha cedit als interessos de la patronal i el capital financer i especulatiu, fent pagar als sectors més desafavorits els efectes d'una crisi que no han provocat i de la qual no en són responsables. Però a més, Zapatero ha escanyat més Catalunya. Per això cal fer vaga el 29 de setembre, per obligar Zapatero a rectificar i per denunciar la cada dia més precària situació del mercat laboral, l'increment desorbitat de l'atur i la profunda retallada de les prestacions socials i dels drets civils de Catalunya. Hem de poder decidir sobre el nostre futur social i civil. El 29 de setembre, les treballadores i els treballadors catalans, al carrer per defensar els nostres drets!

Comunicat d'ERC-Gràcia per la Diada Nacional de Catalunya 2010

ERC-Gràcia, davant de la proximitat de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre, vol expressar: - Que, per nosaltres és la primera Diada Nacional on, mort el federalisme després de la sentència de l’Estatut, la societat catalana només pot triar entre l'opció Autonomista (Unionista a Espanya) o l'opció Independentista. ERC aposta per la segona via i emplaça la resta de partits a pronunciar-se sobre aquesta tria. - En tant que entenem que la Diada Nacional, a més a més d’una celebració de la pròpia existència, és una data per a la reivindicació nacional i demanem a la ciutadania gracienca que l’expressi, més que mai després de la manifestació del 10J: o Tot penjant estelades i senyeres als balcons de Gràcia o Assistint el divendres 10 de setembre, a les 19h a la Plaça de la Vila de Gràcia, a la celebració de la Diada organitzada pel Districte i les entitats del G-6 per a continuar expressant, una diada més, que som una Nació i tenim Dret a Decidir. - Refermar que, tal com vam fer a la Declaració Institucional aprovada pel Districte de Gràcia, continuarem donant suport a les iniciatives de la societat civil per tal de defensar el nostre autogovern i les nostres decisions, sense intervencionismes ni incomoditats. Instem a l’equip de govern a fer el mateix. Molt Bona Diada Nacional a tothom!! Visca Gràcia i Visca Catalunya Lliure!!

Anunci Festa Major ERC-Gràcia

Bona Festa Major de Gràcia!!!

Des d'Esquerra Republicana, desitgem una bona Festa Major a tots els graciencs i gracienques. En aquesta massiva Festa Major, desitgem també que el civisme i el respecti als guarnits i a l'esforç de veïns i veïnes siguin destacables. Agraïm també tot l'esforç que fan tots els veïns i veïnes per tirar endavant la Festa Major, i en especial a la gent de la Fundació. ERC-Gràcia com a partit col·labora amb la Festa Major patrocinant el concert del dia 18 d'agost a la Plaça Joanic, a les 23 h, d'en Miquel Pujadó. Així mateix, com a part integrant de Gràcia Decideix, també col·laborarem en totes les activitats que duu a terme, i que podeu trobar aquí.

II Assemblea de Gràcia Decideix

El proper dissabte 10 d’Abril del 2010 hi ha convocada la II Assemblea de Gràcia Decideix, a la que es convida a tots els ciutadans i entitats graciencs a acudir i formar part de la plataforma. Aquesta tindrà lloc al Teatre dels Lluïsos de Gràcia (Plaça del Nord, 7) i està convocada a les 10 del matí. Els punts de l’acta del dia són: 1. Informació sobre Barcelona Decideix (manifest, pregunta aprovada, comissions existents). 2. Informació sobre Gràcia Decideix i la feina feta fins al moment. 3. Proposta organitzativa de Gràcia Decideix: Gestora, Permanent i Comissions. 4. Calendari proper 5. Precs i preguntes