Gràcia

Totes les notícies

La Coalició Unitat per Barcelona proposa que la Presidència dels Districtes siguin escollits entre els consellers i conselleres de districte

El passat cap de setmana el candidat de la Coalició Unitat per Barcelona (ERC+RCat+DC), Jordi Portabella, va ser al Mercat de la Llibertat, fent propostes de comerç, com ara que Mercabarna sigui totalment de titularitat municipal. En el marc de la visita i durant el cap de setmana, tant en Jordi Portabella com el president del districte, Ricard Martínez, acompanyat pels candidats de Gràcia, Xavier Florensa i Àlex López, han afirmat que un dels objectius pels propers 4 anys de legislatura és que "el govern transfereixi la capacitat per escollir els consellers de districte perquè l'actual llei orgànica no permet fer-ho". D'aquesta manera Unitat per Barcelona proposa la modificació de la Llei Electoral per tal que l’elecció directa dels consellers de districte sigui possible ja en les eleccions municipals de 2015. Així mateix es proposa “establir els canvis necessaris a les normes reguladores dels districtes per a que la Presidència dels districtes sigui escollida entre els consellers i conselleres representats.” Per altra banda, la coalició sobiranista també promourà la celebració de consultes ciutadanes, als districtes o al conjunt de la ciutat.

ERC a Gràcia. Què hem fet per tu aquest darrer mandat?

30 Principals accions d'Esquerra des de l'oposició aquests darrers quatre anys 1.Vàrem aturar el projecte de l'equip de govern (PSC+IC/EUiA) de construir un edifici a la Plaça de a Sedeta, essent els primers en mobilitzar-se i formant part de la Plataforma. 2.Vàrem aturar el projecte de tancament del Parc Güell. 3.Vàrem liderar, millorant des de l'oposició, el projecte del Parc dels 3 Turons, tot fent-lo més viable i amb un calendari clar d'execució. 4.Vàrem deixar clar que el projecte del Barça havia de permetre aflorar equipaments esportius a Penitents, i acabar d'ordenar un barri amb un PGM pendent de concretar. 5.Hem donat suport a la Llei de Barris per al Coll, projecte que vam demanar en el mandat que ERC governava a Gràcia. 6.Vàrem pressionar l'equip de govern per tal que es trobés l'equilibri entre la preservació de la Violeta i els usos que se'n poguessin fer, en el moment que s'estava pensant de tirar tot l'edifici. 7.El nostre suport al pressuposts de districte ha suposat: 1.La construcció de la Plaça Laguna Lanao, projectada en el mandat anterior 2.El cobriment de les pistes esportives del Parc de la Creueta del Coll 3.La creació de més plataformes úniques als carrers de Gràcia 8.Vàrem criticar els retards soferts a la Cibeles, atès que havíem ideat i impulsat la construcció de pisos per a gent gran en aquell indret. 9.Hem criticat la política de gestió de l'espai públic a les places i carrers de Gràcia, atès que l'equip de govern va deixar de convocar eines com el Fòrum del Silenci. 10.Vàrem penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Gràcia el 10 de setembre de 2008. 11.Hem defensat el Pla de Mobilitat i la seva aplicació, criticant els retards en la seva execució i en l'anàlisi dels resultats a l'illa C-2. 12.Hem pressionat l'equip de govern per tal que tingui cura del civisme als voltants de la KGB. 13.Vàrem proposar el nom de Maria Antonieta Cot i Miralpeix, bibliotecària, per a la nova Biblioteca de Penitents.

Congrés comarcal d'ERC-Gràcia per a les eleccions municipals

El passat dilluns 21 de febrer va tenir lloc el Congrés Comarcal d'ERC-Gràcia, al Casal Francesc Macià. Durant el mateix, va sortir escollit com a cap de llista per a les properes eleccions municipals en Xavier Florensa, actualment Regidor de l'Ajuntament de Barcelona. En el seu parlament, va refermar l'aposta d'ERC i d'en Jordi Portabella pel tercer espai, a la vegada que va destacar la feina duta a terme pel Grup Municipal d'ERC a Barcelona des de l'oposició. Per la resta de la llista, foren escollits Àlex López, Alba Metge i Núria Pi. ERC-Gràcia va escollir també els primers tres candidats per a ser consellers i conselleres de districte. Foren escollits Àlex López, Alba Metge i Núria Pi. A la vegada, es va agrair a la Sandra Vélez, qui va anunciar que no es presentava a la reelecció, la feina feta durant aquests sis anys que ha estat consellera de districte. En la cloenda, el president d'ERC-Gràcia, Miquel Pagès, va destacar els resultats de les 24h de Gràcia Decideix com un èxit de participació i va apostar per continuar treballant com a partit proper a la gent des de l'independentisme d'esquerres.

Què ha fet ERC per a BCN com a oposició constructiva?

L’any 2007 Esquerra va decidir passar a l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona al constatar que el PSC i ICV no volien imprimir un nou rumb per la capital ni el model de ciutat que nosaltres creiem que necessitava i necessita la ciutat. D’altra banda, CiU i PP han fet una oposició gens constructiva, pensant en tot moment en els interessos de partit, en comptes dels interessos de la ciutat, i s’han dedicat a anar de la mà per dir NO per sistema a la majoria dels projectes que presentava el govern municipal, fóssin o no importants o necessaris per Barcelona i els seus ciutadans. En canvi, Esquerra ha fet una oposició constructiva. Hem votat a favor d’allò que estàvem a favor i hem votat en contra d’allò que no hi estàvem d’acord. Hem presentat sempre les propostes que creiem que eren necessàries per la ciutat i raonables per trobar el consens de totes les formacions polítiques. És per aquest motiu que el 90% de les propostes que ha presentat ERC han estat aprovades. Així, des de l’oposició hem negociat amb el govern municipal per aconseguir importants partides per aplicar polítiques i mesures necessàries per la nostra ciutat. Esquerra ha forçat al govern municipal del PSC i ICV a aplicar les nostres propostes a través dels Pressupostos: en total 242 milions d’euros – decidits per ERC – que han servit per pal•liar els efectes de la crisi, per potenciar la capitalitat de Barcelona i per fer una Barcelona millor. Des de les nostres possibilitats, i des de l'oposició, hem fet passes cap a la protecció de l'Estat del Benestar i cap a la consolidació de Barcelona com a capital de Catalunya a nivell internacional. A continuació fem una repassada dels aspectes més importants que ERC ha introduït als Pressupostos de Barcelona durant aquesta legislatura. Fets aconseguits per Esquerra: 1. Adquisició i rehabilitació del Centre Sant Pere Apòstol. 2. Rehabilitació de l’Edifici del Cultural de La Lira de Sant Andreu. 3. Millores substancials al Centre Esportiu Europa.

Puigcercós davant la sisena cara del dau

Campanya Catalunya Decideix - Acte al Teatre Grec de Barcelona el passat 24 d'octubre

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.500 persones que hi havia al Teatre Grec, tot destapant un dau que contenia un compromís en cada una de les seves cares. El president i candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va afirmar que ‘el que estem fent és una aposta en clau democràtica, plantejant una consulta com a condició per formar Govern, estem posant data a la democràcia i fem nostre la voluntat de la militància d'Esquerra i la dels electors que per una aclaparadora majoria han demanat que aquesta sigui la primera condició per negociar l’endemà de les eleccions’. Puigcercós va assegurar que ‘aquest país està perdent la por’ i va posar com a exemple la manifestació del 10 de juliol, on més d’un milió i mig de persones van sortir al carrer per reclamar “Som una nació. Tenim dret a decidir”. ‘CiU i PSC ja s’han oblidat de la gent que hi havia el 10J’, ha subratllat el líder independentista, ‘però nosaltres no, nosaltres només pactarem i arribarem a acords amb aquells partits que respectin el nostre dau –en referència a la forma amb què es van presentar les propostes–, amb els que acceptin celebrar un referèndum per l'autodeterminació’.

Esquerra Republicana demana la convocatòria urgent del Consell Rector de Ràdio Gràcia

ERC-Gràcia, davant de la negativa reiterada del Regidor Guillem Espriu a respondre sobre el concurs de Ràdio Gràcia que s’havia anunciat que s’obriria abans d’estiu: - Expressa la nostra incredulitat pel fet que el Regidor Espriu no respongués a cap de les diverses i directes interpel•lacions que en aquest sentit li va fer el portaveu d’ERC-Gràcia, Àlex López, durant el plenari del Districte de Gràcia del dia 5 d’octubre. - Anuncia que presentarà una pregunta per escrit demanant la informació que no es va voler donar el passat dimarts. - Demana la convocatòria urgent del Consell Rector de Ràdio Gràcia per tractar aquesta qüestió i d’altres relacionades amb la Ràdio.

Els barris de Gràcia

Propostes d'ERC Gràcia per al Plenari del Districte de Gràcia

Al proper Plenari de l'Ajuntament de Gràcia, el grup municipal d'ERC hi plantejarà les següents qüestions: PREC AL CONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE GRÀCIA Vista la baixa rellevància i participació als debats sobre els anomenats Plans Estratègics, que aquests no es presentin als Consells de Barri. PREGUNTA AL CONSELL PLENARI DEL DISTRICTE DE GRÀCIA Quina difusió ha fet el districte de Gràcia i quanta gent s’ha beneficiat, en tot el Districte i per centres, de la proposta d’ERC per tal que els aturats tinguessin accés gratuït a activitats dels centres cívics i els centres esportius municipals que es va aprovar al plenari de març de 2009 de l’Ajuntament de Barcelona?