Gràcia

Notícia

Connectem-nos: tercera reunió telemàtica de Casal amb Robert Fabregat

Aquest 15 d'abril la militància d'Esquerra Republicana de Gràcia ha celebrat la seva tercera sessió de Connectem-nos, participant de la reunió telemàtica proposada pel Casal de Sarrià-Sant Gervasi, una xerrada amb Robert Fabregat, Director General de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per parlar dels diferents escenaris de futur de la crisi sanitària. Ha estat una acció virtual coordinada amb els nostres veïns i veïnes de districte, que respon, també, a la voluntat d'una major cooperació entre els Casals de la Federació de Barcelona i a una optimització dels recursos disponibles. Les plataformes digitals de videoconferències són una eina molt efectiva que ens permeten augmentar aquesta col·laboració entre districtes i, alhora, poder estrènyer lligams amb la militància confinada per la pandèmia del Covid-19. Els companys i companyes d'Esquerra Republicana de Sarrià-Sant Gervasi celebraven la seva primera sessió del Connectem-nos, podeu llegir la seva crònica de l'acte en el següent enllaç, Primera reunió telemàtica conjunta d'ERC SSTG i ERC Gràcia sobre el Covid 19

S'ha pogut abordar amb en Robert un debat per tractar diferents aspectes de gran preocupació social, com ara el calendari de desconfinament, molt concretament del desconfinament escolar de nens i adolescents, un debat que ha agafat força dimensió mediàtica aquests darrers dies. També s'ha debatut la necessitat d'adoptar mesures per poder fer tests massius al conjunt de la societat catalana i els diferents tipus de tests que hi ha ara en servei. La realització de tests massius, amb el seu document, virtual o no, de contagi és imprescindible per poder desescalar les mesures de desconfinament i anar tornat poc a poc a la "normalitat", tot i que no serà exactament la mateixa normalitat que abans de la pandèmia.

En Robert també ens ha parlat de les diferents vies de recerca científica pel futur tractament de la malaltia. S'està treballant en molts àmbits i amb resultats força esperançadors: no només s’està treballant intensament a nivell planetari per aconseguir la desitjada vacuna, també s’està treballant amb d’altres medicaments profilàctics, com l’azitromicina i la hidroxicloroquina, com a tractament i prevenció contra el coronaviurs, i que estan contrastats els seus efectes perquè ja hi són al mercat per tractar altres malalties com ara la malària. "La clau de l'èxit del proper procés de desconfinament progressiu serà la capacitat de reacció sobre un nou possible rebrot del contagi, per tal que aquest sigui controlable i es pugui acotar i no es desbordi" -ha conclòs en Robert-.

Pep Creus
Secretaria de Comunicació i Acció Política