Gràcia

Notícia

ERC-Gràcia mostra el seu suport a Acció Siracusa i condemna la multa posada pel Govern del Districte

Mural Carrer Siracusa - Plaça del Poble Romaní
Mural Carrer Siracusa - Plaça del Poble Romaní

La setmana passada un grup de veïns i veïnes de Gràcia van fer un mural a la plaça del Poble Romaní en commemoració del tercer aniversari de l'1 d'octubre. En aquest mural hi ha escrit un fragment de la Declaració d'Independència de Catalunya que encara es pot anar a veure. Els que hi van participar ho van fer responent a una crida que s'havia fet a través de les xarxes socials feta per Acció Siracusa i altres organitzacions de la Vila.

Quan ja estaven acabant el mural, la Guàrdia Urbana s'hi va presentar i van identificar vuit persones. Finalment, el Govern del Districte de Gràcia n'ha multat set d'elles per un import total de 2.100 €.

Esquerra Republicana de Catalunya de Gràcia condemnem aquesta multa perquè l'entenem com un exemple més de repressió institucional cap als veïns i veïnes organitzades, i alhora volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat al conjunt de veïns i veïnes afectades, i ens oferim en tot allò que els puguem ajudar.

Demanem al Govern del Districte, i al regidor Eloi Badia especialment, la retirada immediata d'aquesta multa, ja que és una mostra més de la persecució política institucional contra el moviment independentista organitzat, i de totes aquelles persones que demanen la llibertat dels presos i preses polítiques, el retorn de les exiliades i exiliats i, en general, la fi de la repressió política.

 
Esquerra Republicana de Catalunya de Gràcia