Gràcia

Notícia

Gràcia lliure de violències masclistes

"Una República lliure de violències masclistes" és l'acte que el dilluns 23 va organitzar la Secretaria de Dones de Barcelona per commemorar el 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista vers les Dones. En aquest acte va haver-hi una conversa amb un planter de luxe, la Presidenta, Carme Forcadell, la Consellera Justícia, Ester Capella i la Regidora per l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alemany. Moderava l’acte la Marina Sánchez Casanovas, Secretària de les Dones de Barcelona.

"Per erradicar s'ha de treballar durant tot l'any, no sols pel 25N o pel 8M o quan succeeix un feminicidi", "S'ha de considerar el tema una qüestió d'estat i treballar-lo en tots els àmbits de manera transversal" remarcava la Carme Forcadell. L'Ester Capella afirmava "les dones quan fem xarxa, som capaces de moure el món" i "hi ha que pensa en el temps de les dones". L'Elisenda Alemany contribuïa tot comentant "veig una generació de noies joves que han passat de parlar d'igualtat a parlar de feminisme".

Aquestes tres dones evidenciaven que no hi pot haver un lloc de decisió on no hagi la veu, la mirada i l'opinió de les dones, la importància de la sororitat, del suport entre les dones, i que no sols hem d'estar en els espais sinó també ser-hi per canviar les coses, i així aplanar el camí per les altres dones. L'acte va acabar amb la lectura del Manifest d'ERC per part de l'Anna Nebreda, Secretària General d'ERC Barcelona.

Des del Districte de Gràcia es va celebrar un acte també per visibilitzar el dia 25 de novembre on van participar diverses entitats, i on el Casal d'ERC de Gràcia va participar a través del Consell de Dones del Districte. Va haver la lectura d'un manifest elaborat per totes les integrants del Consell de Dones i va ser llegit per diferents persones representants de les entitats gracienques, com ara l'Associació Joves Gitanos de Gràcia, Artemisabcn Multiespai Artístic, l'Associació Dones No Estàndard, Creadores de Gràcia-Projecte Minerva, la Comissió d'Igualtat de Gènere del Centre Moral de Gràcia, el Centre Cívic La Sedeta, "Salutem: Accions Comunitàries del barri de La Salut", l'Associació de Dones Ciberdones i els Castellers de Gràcia. Després d'acabar aquesta lectura col·lectiva del manifest va haver l'actuació de Les Fugitives amb l'espectacle "Dona Foc" on van fer un espectacle on es posava de relleu la manca de visibilitat de les dones artistes, els diversos models que la societat patriarcal marca a les dones i les diverses violències que les dones patim.

El campanar de la plaça de la Vila il·luminat en color lila va representar el tancament dels actes de commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista vers les Dones i que ha tingut lloc durant aquesta setmana amb una agenda força intensa.

Per acabar aquest escrit vull recordar a totes les nenes i dones d'aquí i d'arreu del món que han sigut assassinades per la violència masclista. Esteu en el meu cor i en la meva lluita diària per fer un món més lila.

Davant les violències masclistes, respostes feministes.

Ens volem vives i lliures

Carme Balboa Mus
Secretaria de les Dones de Gràcia