Gràcia

Notícia

Benvinguts i benvingudes al primer marketplace de Gràcia!

  • Gimcana de Nadal impulsada per AGHT, digital i presencial, amb el suport de la Fundació Festa Major de Gràcia i entitats del districte

A “Gràcia ho trobes” neix amb la idea que totes aquelles persones que viuen o treballen al districte, s'hi quedin a l'hora de fer les seves compres, apropant el comerç al comprador, i que cap comerç més hagi d’abaixar definitivament la persiana.
 
Es tracta d’un projecte impulsat per veïns, veïnes i comerciants de Gràcia, darrere nostre no hi ha cap plataforma estrangera ni cap multinacional, som 100% Gràcia.
 
Sóc del barri de La Vila de tota la vida, hi he viscut i he fet tota la meva vida aquí, sóc una enamorada del meu barri i del meu districte, hi compro a les botigues de proximitat, hi treballo, he estudiat a escoles prop de casa, m’hi he casat i he format una família… Sóc d’aquella mena de persones que presumeixen quan expliquen d’on són, i se m’escapa un somriure quan l’interlocutor em respon “quina sort!”.

Durant el confinament vaig tenir una mena d’experiència sensorial que em va colpir profundament, imagino que com a molts i moltes de vosaltres. Aquells dies van ser tristos, el barri estava en silenci, un silenci estrany i aclaparador: els carrers buits, les botigues tancades… i se’m va trencar un bocinet de cor amb tot allò que estava passant. De sobte, va sorgir del no res la necessitat de voler fer alguna cosa pel bé de la meva gent, de la comunitat on pertanyo; només això va impulsar-me a dissenyar aquest projecte.

Un temps després, pel juny, vaig començar a contactar amb les associacions de comerços de Gràcia, i finalment, el 4 de setembre estrenàvem la web www.agraciahotrobes.cat
 
De què es tracta?

A GRÀCIA HO TROBES és un projecte gestat i dut a terme íntegrament a Gràcia, que té com a principal objectiu impulsar el comerç electrònic de proximitat i també fora de línia, des de la perspectiva tant del comerciant com del comprador. Posar les eines necessàries a l’abast de tots els comerços, sigui quina sigui la seva realitat digital, i oferir a l’usuari una experiència enriquidora, que alhora enforteixi els llaços entre els veïns i les veïnes i el seu comerç de proximitat.

Després de moltes hores de feina hem aconseguit el suport de les principals associacions de comerços del districte:  Gran de Gràcia, Travessera de Dalt, Nova Torrijos de Baix, Vallcarca, Coll Amunt, Travessera de Gràcia Centre i Nova Travessera, així com de l’Ajuntament i diverses entitats.

A dia d’avui comptem amb més de 300 comerços adherits, dels quals 170 ja són a la pàgina web, i la resta els anem pujant amb la dedicació d’un munt d’hores que no es paguen amb diners, però sí amb l’agraïment constant i continu que rebem dia rere dia de tots els comerços i entitats implicats.

En tan sols 4 mesos hem assolit una fita fonamental: donar suport al comerç de Gràcia oferint una plataforma de comerç electrònic de proximitat, una eina útil i eficaç que pot ajudar a superar aquest moment de crisi. I això, amics i amigues, és a parer meu del que es tracta, fer política per ajudar i  acompanyar a les persones que t’envolten i que et necessiten.

 
Així doncs, graciencs i gracienques, us convido a trobar-nos a www.agraciahotrobes.cat
 
 
Sílvia Barrufet i Santolària
Secretaria de Xarxes Socials d’Esquerra Republicana a Gràcia
Vocalia de Comunicació de la Sectorial de Comerç, Consum i Turisme d’ERC
Candidata d’ERC a la llista electoral al Parlament de Catalunya 2021
Impulsora de la plataforma www.agraciahotrobes.cat