Gràcia

Notícia

Tornarem a vèncer per tothom

  • Tornarem a Vèncer
  • Tornarem a Vèncer-Pròleg·Volem guanyar

El passat setembre, sortia a la llum un llibre escrit a quatre mans, entre l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira, des de la presó i l’exili. “Tornarem a vèncer (i com ho farem)” es tracta d’un petit manual que analitza de manera crítica els èxits i fracassos associats a l’1 d’octubre i desgrana l’estratègia d’Esquerra per assolir la independència (via àmplia), per seguir avançant cap a la República Catalana. I fer front, així, des dels valors republicans i d’esquerres, a la crisi sanitària, econòmica i social en la que estem immersos, i liderar la reconstrucció i el progrés del país. Perquè d’això va la independència, de benestar i justícia social, de drets i llibertats.

Aquest llibre fuig dels retrets, només trobareu una proposta per assolir una majoria àmplia que defensi el dret de l’autodeterminació i es pugui així resoldre el bloqueig actual per via democràtica i permeti la reconstrucció del país després de la crisi sanitària de la Covid-19.

Tenim clar que ho tornarem a fer, i sabem que cal per guanyar. Cal aconseguir superar el 50% dels vots elecció rere elecció, construir grans majories que facin encara més inapel·lable el nostre projecte. Cal teixir grans aliances per aconseguir representar els grans consensos del país, com ara la fi de la repressió, el dret a l’autodeterminació o el model d'immersió lingüística de Catalunya, i preparar-nos millor en tots i cada un dels àmbits per tornar-hi i guanyar de manera definitiva.

Per això, encarem les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb la certesa que només un govern fort encapçalat per Esquerra pot liderar la pròxima etapa de represa i reconstrucció que aquest país exigeix avui.

I és per això que volem compartir amb vosaltres algunes reflexions de l’Oriol i la Marta, volem compartir la nostra proposta republicana. Així, cada dia trobareu una cita del llibre a les nostres xarxes  Twitter , Facebook i  Instagram.
Després de 90 anys de lluita honesta, compromesa i incansable per les llibertats i la justícia social, a les properes eleccions tenim l'oportunitat de tornar a vèncer!
 
Olga Hiraldo i Martí
Secretària General d’Esquerra Republicana a Gràcia