Gràcia

Notícia

Comunicat sobre els fets ocorreguts durant la concentració en suport a les persones represaliades

Moment de la identificació a la plaça de la Vila (dilluns, 18 de gener de 2021)
Moment de la identificació a la plaça de la Vila (dilluns, 18 de gener de 2021)

Com cada dilluns, diverses persones ens vam concentrar a la Plaça de la Vila de Gràcia per reclamar la llibertat dels presos i preses polítiques, el retorn dels exiliats i exiliades i la fi de la repressió, que ja afecta prop de 3000 persones. Com cada dilluns, es va celebrar l’acte amb total normalitat i respectant les mesures de seguretat establertes per la Plataforma Gràcia Llibertat: mantenint les distàncies de seguretat entre persones i tothom amb mascareta.

Durant tot l’acte, però, hi va haver una patrulla dels Mossos d’Esquadra ben visible al marge de la plaça. Quan la concentració ja estava finalitzant els Mossos es van acostar a la zona dels parlaments, per tal de parlar amb l’organització. El resultat final va ser la identificació d’un membre de la Plataforma Gràcia Llibertat, amb l’excusa dels permisos, tot i que la Plataforma sempre els té en ordre.

Esquerra Republicana de Gràcia no pot tolerar aquesta mostra d’intimidació, una més, de repressió exercida per part dels cossos policials. Més enllà de la identificació, aquesta és una operació intimidatòria cap a totes les persones concentrades.

Però tenim clar que ens seguirem concentrant, respectant totes les mesures de seguretat sanitària i dins el marc de la llibertat d’expressió, fins a la victòria!