Gràcia

Notícia

"Pioneres"

  • Acte "Pioneres"
  • Pioneres, 1934-1939
  • Plató acte
  • Marta Rovira i Vergès
  • Anna Simó i Castelló
  • Carme Porta i Abad
  • Kènia Domènech i Àlvarez

En aquest acte telemàtic hem gaudit de la presència i de la experiència de tres dones referents i pioneres del republicanisme: la Marta Rovira i Vergés, com a primera dona  que ha estat Secretària General d’ERC,  l’Anna Simó i Castelló, com a primera dona nomenada consellera d’ERC a la Generalitat de Catalunya, concretament  a la conselleria de Benestar i Família  en el període 2003-2006,  i la  Carme Porta i Abad, com la primera dona diputada d’ERC al Parlament. Les tres dones fan una mirada al passat, present i futur de la dona en el partit, amb la conducció de l’acte de la Kènia Dòmenech i Àlvarez, actual Portaveu Nacional del Jovent Republicà.

En destaco les següents intervencions:

Marta: “ Quan les dones accedim als espais de poder, que són masculins i masclistes, els hem d’intentar transformar per poder ser nosaltres mateixes”.

Carme: “Al Parlament va haver complicitat i suport de totes les dones diputades per aconseguir canvis en temes importants. És important fer una xarxa femenina, de fer equip entre nosaltres”.

Anna: “Sentir-te part d’un tot, que formes part d’un tot, que pren decisions, encertades o no, però que treballes perquè siguin encertades, que tenen conseqüències en les vides dels altres, bones o dolentes, intentem que siguin bones. Aquell treball agradable, de compartir, cooperar...quan en Raül Romeva va escriure Ubuntu vaig dir: és això!. El que a mi m’ha fet estar en política ha estat Ubuntu ”.

Pots veure totes les intervencions d’aquest acte interessant i empoderador  en el següent enllaç al vídeo Pioneres

“Juntes no tenim aturador,  juntes ho podem tot”
 
Carme Balboa i Mus
Secretaria de les Dones i Feminismes
Casal d’ERC Gràcia