Gràcia

Notícia

La petanca a Gràcia

  • Les conselleres Núria Pi i Olga Hiraldo amb dues jugadores.
  • Petanca
  • Petanca
  • Petanca

El Club Els Amics de Gràcia és l’únic club federat de petanca en el districte. No és esport olímpic, però aporta un palmarès tècnic que es transforma en trofeus autonòmics, nacionals i internacionals. Cal posar en valor el seu esforç i patrimoni esportiu, que no és cap altre que el participatiu. El nostre prec demanava solucionar uns problemes, que requereixen més que res voluntat de posar-s’hi per part del districte.
 
Persones i gossos entren en la instal·lació fora de l’horari d’ús esportiu, i aquests darrers l’embruten com si es tractés d’un pipicà. Més enllà del problema d’incivisme, quan les jugadores de petanca arriben a la instal·lació han de netejar-ho i no disposen d’una presa d’aigua a tal efecte. Malauradament el districte considera que no han de tenir una boca d’aigua per a neteja de la instal·lació. L’alternativa seria que una brigada de neteja municipal hi passés cada dia just abans de l’horari en què es fa l’ús esportiu.
 
El bloqueig de la porta-reixa de fusta practicable comporta que s’ha de sortir de la instal·lació, rodejar-la i salvar un desnivell per arribar a l’altra banda i accedir al lavabo. Tot es complica si es tracta de persones amb mobilitat reduïda, que encara han de fer una volta més gran per evitar un tram d’escales. Només caldria que el districte facilités la clau de la porta-reixa a les usuàries de la instal·lació. El districte va menysvalorar aquest problema, esperem que recapaciti. Una altra cosa és pensar com es va dissenyar una instal·lació en què la porta del lavabo es troba en l’exterior i no en l’interior.
 
Hi ha una zona morta i fosca, un calaix entre el mòdul del club i la paret. Un racó que esdevé brut, perquè especialment criatures del parc infantil, però també persones adultes, hi fan les seves necessitats. Un racó que esdevé fosc, i genera molta inseguretat. Permetria acorralar una persona i poder-la atracar o abusar-ne fora de la visió dels edificis veïns. Caldria alinear la reixa actual amb la part posterior del mòdul del club o afegir-ne una en aquest punt. El districte no va considerar que aquests problemes de neteja i inseguretat fossin rellevants.
 
Va ser decebedor el rebuig del districte a cadascun dels elements que formaven part d’aquest prec de millora de les instal·lacions de petanca del carrer Maignon. Lamentem el poc interès que denota per l’esport i per l’operativitat, seguretat i confort de les seves instal·lacions.
 

Núria Pi i Martínez
Consellera de disctricte d'Esquerra Republicana de Gràcia