Gràcia

Notícia

Un nou Congrés de districte marcat per la COVID-19.

  • Pep Creus i Vidal
  • Pilar Venteo i Gracia
  • Carme Balboa i Mus
  • Casal Francesc Macià

El passat dimarts 30 de novembre la militància d’Esquerra Republicana de Gràcia va poder celebrar el seu Congrés ordinari de districte. La seu del Casal Francesc Macià va ser l’escenari escollit per fer-ho, la previsió inicial d’assistència es va assolir, el casal es va omplir, però amb l’espai suficient per mantenir les distàncies de seguretat recomanades pels organismes sanitaris.

Ha estat un Congrés marcat per la pandèmia des del seu origen, malgrat que finalment s’ha pogut celebrar de forma presencial, ja que s’havia ajornat diverses vegades per les successives  onades pandèmiques. En aquesta ocasió, però, l’anomenada variant Òmicron encara no ens ha colpejat amb prou força com per haver d’ajornar-lo un cop més. Contràriament al que havia passat en el darrer Congrés, just feia un any enrere exacte, quan es va haver de celebrar exclusivament per via telemàtica, per garantir la seguretat de tothom.

El Congrés va comptar amb dos grans blocs. D’una banda, la presentació dels preceptius informes, el de la presidència presentat pel mi mateix i la Carme Balboa i Mus, Secretària de Feminismes; l’informe econòmic, amb la ratificació per unanimitat del pressupost del 2022, presentat per la Pilar Venteo i Garcia, Secretària d’Administració i Finances, i l’informe municipal, a càrrec de l’Olga Hiraldo i Martí, Consellera Portaveu del districte i Secretària General del Casal. L’Olga va anunciar que properament organitzarà unes Jornades Municipalistes per definir les línies de treball estratègiques d’Esquerra Republicana-Gràcia de cara a les properes eleccions municipals.

D’altra banda, s’ha presentat el document “Pla d’Usos del Casal” on s’estableix un marc bàsic de convivència, per millorar les relacions internes, així com amb l’entorn i el veïnat. Es pot consultar i llegir en el mateix Casal. El document sorgeix del debat intern d’una comissió d’Esquerra Republicana-Gràcia i el Jovent Republicà, i s’ha ratificat per ambdues organitzacions. Per últim, s’ha abordat el torn obert de paraules, on cal destacar la intervenció del regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Max Zañartu i Plaza, i militant del nostre Casal, que ens ha encoratjat a seguir treballant per assolir la majoria política suficient per liderar el govern de la ciutat el proper 2023.

Vull agrair personalment la feina feta pels membres de la Comissió organitzadora: Núria Pi i Martínez, Jaume Martínez i Hernàndez i Joana Juncà i Ballo (Jovent), així com la tasca dels membres de la Mesa del Congrés  escollits, Carla Clemente i Ribas, Presidenta, Oriol Roig Vilaseca (Jovent) Secretari i Gemma Vidal i Pugès, Vocal.

I finalment, vull donar les gràcies al company Joan Quesada i Genovès, Secretari de Comunicació, pels dies i hores de treball conjunt preparant la presentació de diapositives de l’informe de la presidència, sense ell hauria estat molt més difícil.

I a tota la militància, gràcies per ser-hi
 
Pep Creus i Vidal
President ERC Gràcia