Gràcia

Notícia

Presentació de les propostes més votades

Puigcercós davant la sisena cara del dau
Puigcercós davant la sisena cara del dau
La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent.

Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.500 persones que hi havia al Teatre Grec, tot destapant un dau que contenia un compromís en cada una de les seves cares. El president i candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va afirmar que ‘el que estem fent és una aposta en clau democràtica, plantejant una consulta com a condició per formar Govern, estem posant data a la democràcia i fem nostre la voluntat de la militància d'Esquerra i la dels electors que per una aclaparadora majoria han demanat que aquesta sigui la primera condició per negociar l’endemà de les eleccions’.

Puigcercós va assegurar que ‘aquest país està perdent la por’ i va posar com a exemple la manifestació del 10 de juliol, on més d’un milió i mig de persones van sortir al carrer per reclamar “Som una nació. Tenim dret a decidir”. ‘CiU i PSC ja s’han oblidat de la gent que hi havia el 10J’, ha subratllat el líder independentista, ‘però nosaltres no, nosaltres només pactarem i arribarem a acords amb aquells partits que respectin el nostre dau –en referència a la forma amb què es van presentar les propostes–, amb els que acceptin celebrar un referèndum per l'autodeterminació’. Puigcercós va subratllar que la celebració de la consulta és una fórmula ‘democràtica, valenta i clara’ i l'única via per sortir de l’atzucac en què es troba Catalunya. En aquestes properes eleccions al Parlament de Catalunya ‘estem decidint si volem anar endavant o volem retornar al passat’, ‘el 28 de novembre està en joc el futur d’una generació, si volem que l’acabi decidint el PP o els hi volem oferir als nostres fills un futur millor, un futur en llibertat, un futur a la primera generació de catalans que viuran la independència com a adults, administrant els seus propis recursos’.