Gràcia

Notícia

Sobre els partits polítics i sobre Esquerra Republicana de Catalunya


Han passat les eleccions al Parlament i les Municipals amb els resultats per tots coneguts i ara és l’hora de reflexionar, debatre i acordar reformes en la organització, l’estratègia i els lideratges a Esquerra Republicana de Catalunya.

Ja fa temps que diversos politòlegs i els sectors més reflexius de la “classe política posen en dubte la validesa de l’organització i funcionament dels partits polítics. Amb uns esquemes propis d’una societat industrial, ara que ja som en una etapa d’informació i opinió globalitzada els partits són avui per avui una eina necessària, però força ineficaç amb una obsolescència galopant. Si han de seguir sent els representants dels diferents sectors socials i fent la imprescindible intermediació democràtica entre la ciutadania i el sistema polític el debat de la seva reforma ens sembla imprescindible.

Per tal de concretar una nova tàctica i estratègia, mantenint la mateixa ideologia necessitem decidir quines estructures cal mantenir, quines canviar i amb qui. El Congrés haurà de redefinir els conceptes de militància, representació territorial i sectorial, paper dels votants, dels lideratges/candidats, i en definitiva si Esquerra serà capaç de vertebrar l’espai de l’esquerra nacional amb una visió del segle XXI.

És en aquest context i de cara al Congrés d’Octubre que plantegem doble debat, organitzats pel Secretari de Formació, Martí Metge, i en Jordi Vilanova

1 – LA NECESSÀRIA REFORMA DELS PARTITS POLÍTICS

Ponent: Joan Subirats, doctor en ciències polítiques de la UAB

Dia 15 de Juny a les 20 h. Al Casal Francesc Macià2 – REFUNDAR ESQUERRA REPUBLICANA: ESTRUCTURA I ESTRATÈGIA

Ponent: Ernest Benach

Dia 21 de Juny a les 20 h. Al Casal Francesc Macià


Aquest debat proposem que sigui obert a la militància nostra i dels altres casals i a tots els amics propers a Esquerra, amb inscripció prèvia per preveure l’aforament, enviant un e-mail a [email protected]

O fent la inscripció a aquest enllaç:

http://doodle.com/s2sk3aktpqv3bg7e