Gràcia

Notícia

CELEBREM EL BLACK FRIDAY?


Avui, divendres 27 de novembre, se celebra el dia conegut com Black Friday. Personalment, crec que aquest dia suposa un dels màxims exponents del consumisme que imposa la societat capitalista en què vivim, una societat que empeny a consumir com més millor. El Black Friday no és més que una operació publicitària importada dels Estats Units, on grans cadenes, centres comercials i marques multinacionals aprofiten per fer ofertes que gran part del petit comerç no es pot permetre i, per tant, hi surt perdent.

Cal un canvi profund en la societat, i això implica també un canvi en el model de consum. Apostar per un consum sostenible, de km0 i proximitat. Defensar el país també és defensar el comerç del nostre barri i del nostre carrer. Aquest canvi ha de passar per deixar de consumir sense fre, prendre consciència de les nostres necessitats i comprar en conseqüència. És evident també que cal tenir en compte les conegudes com a tres R: reduir, reciclar i reutilitzar. El canvi en la societat que volem aconseguir passa, també, per la responsabilitat individual.

Ara cal comprar al comerç de proximitat, sent més important que mai. Les botigues del nostre entorn estan patint molt les conseqüències de la greu crisi sanitària i social que vivim, juntament amb la restauració o la cultura, entre d’altres sectors. D’exemples en tenim tots al costat de casa, i hem vist com nombrosos locals han hagut de tancar, víctimes d’aquesta crisi.

Ara més que mai, comerç de proximitat!

Oriol Roig
Secretaria de Transició Ecològica i Moviments Socials