Gràcia

Notícia

Debat a Ràdio Gràcia: inspeccions fiscals, Càritas i la crisi, i Recoder planta RENFE

Núria Pi, Secretària de Política Municipal d'ERC-Gràcia, representa Esquerra Republicana

Núria Pi, Secretària de Política Municipal nostra, participà el proppassat 6 de juny de 2012 al debat setmanal a Ràdio Gràcia (107.7 FM). Heus aquí uns apunts seus. Trobareu un resum més complert al document adjunt.

Les inspeccions fiscals a Catalunya multipliquen per 6 les que es fan a Andalusia i multipliquen per 2 les que es fan a Madrid. És injust que el zel fiscal no sigui el mateix a tot arreu. Talment sembla que l’estat convidi, de forma subliminar, a certs territoris a no complir amb les seves obligacions fiscals, fent-los saber que no se’ls investigarà gaire. Amb aquestes xifres és evident que el criteri d’inspecció no és proporcional a la població (la proporció entre Catalunya i Andalusia no és aquesta) ni tampoc és proporcional a la riquesa (la proporció entre Catalunya i Madrid no és aquesta).

Càritas i la crisi. Les xifres fetes públiques per Càritas en aquesta setmana donen la raó als nostres arguments al matisar o discrepar de la frase de l’alcalde Trias “Barcelona va be”. Tenim una reforma laboral que posa més fàcil l’acomiadament, els ERO i la contractació en precari. Tenim un índex d’atur cada vegada més gran, i cada vegada també és més gran la quantitat de persones que han esgotat la prestació d’atur. Tenim un govern que només pensa en retallar en serveis socials bàsics. Què esperaven? Ara s'esquincen les vestidures quan una entitat no governamental posa de manifest les xifres. O el govern pensava que amb acomiadaments, atur i sense serveis socials reduiria la pobresa? Tenim més persones en situació de pobresa que mai en els darrers anys.

El conseller Recoder planta RENFE. Celebrem que el govern de Catalunya actuï amb valentia i planti cara d’una vegada als abusos i incompliments de l’estat. Any rere any, no només ens han maltractat amb uns pressupostos d’inversió menors als que ens corresponen, sinó que també ens han enganyat executant la meitat amb prou feines del que s’havia pressupostat. I només cal recordar que tot el pressupost que Espanya considera que n’hi ha prou per les Rodalies de Catalunya (que no és veritat, només cal veure com estem) és el mateix que d’entrada dóna a la casa reial.

Text complert al document adjunt a la dreta.