Gràcia

Notícia

Debat a Ràdio Gràcia: Imputacions exdirigents Bankia i Catalunya Caixa, Pintades portes i façanes, Desallotjaments La Salut, Eurovegas, Sentència català i educació infantil, i Horaris comercials

Núria Pi, Secretària de Política Municipal d'ERC-Gràcia, hi representa Esquerra Republicana

Núria Pi, Secretària de Política Municipal nostra, participà el proppassat 4 de juliol de 2012 al debat setmanal a Ràdio Gràcia (107.7 FM). Heus aquí uns apunts seus. Trobareu un resum més complert al document adjunt.

Imputacions d’exdirigents de Bankia i Catalunya Caixa. És correcte que es demani responsabilitats a les persones que han dirigit alguna cosa i aquesta cosa s’ha enfonsat. Que se’ls jutgi, i si la sentència els considera culpables, que paguin per les seves actuacions. I s’hauria d'estendre a totes les entitats que han estat rescatades amb diner públic.

Pintades a portes i façanes. És indigne i lamentable qualsevol pintada en una porta de botiga, en un garatge o en una façana, sigui quina sigui la persona, negoci, o comunitat que la rep, sense distincions. És un insult que una comunitat que fa un esforç per pintar i tenir neta la façana, l’entrada o la porta del garatge, se li guixi impunement.

Desallotjaments a La Salut. S’ha executat la sentència judicial corresponent i hem d’acatar la llei. Altra cosa és que si una llei no ens agrada o no ens convé, treballem per canviar-la, i el que és greu no és aquests desallotjaments puntuals, sinó els desnonaments de famílies que es produeixen a diari, a Gràcia i arreu de Catalunya, per no poder fer front al pagament de la vivenda, degut a la situació d’atur creixent i de crisi econòmica en què ens veiem immersos. Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la dació en pagament. Recollida de signatures, podeu adreçar-vos al local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Gràcia.

Eurovegas. Tinguem present un dels principals valors republicans, la igualtat. El fet que els promotors del complex demanin “suavitzar” la llei en el seu interior, denota que és un model de negoci i de país que no ens convé. La legislació vigent en consum de tabac, alcohol, el treball, la protecció dels menors, la prostitució, etc ha de complir-se arreu del país.

Sentència sobre el català a l’educació infantil. La immersió lingüística és un model d’èxit a Catalunya, i ens trobem davant un nou atac a la nostra llengua i a la nostra identitat. Ens ataquen els qui pensen que els territoris són bilingues quan parlen dues llengües: mig país parlant una llengua i mig país parlant-ne una altra, i separant els infants des de petits per la llengua que parlen. No és aquest el nostre model de país.

Liberalització d’horaris comercials. Esquerra Republicana de Catalunya s’hi oposa, i per aquest motiu durà el tema al plenari de demà, com així s’està fent en tots els districtes de la ciutat. Nosaltres apostem pel comerç de proximitat, moltes empreses familiars, que no podrien aguantar obrir cada dia i a qualsevol hora. Aquesta liberalització d’horaris només beneficia als grans comerços i grans superfícies.

Text complert al document adjunt a la dreta.