Gràcia

Totes les opinions

CELEBREM EL BLACK FRIDAY?

Avui, divendres 27 de novembre, se celebra el dia conegut com Black Friday. Personalment, crec que aquest dia suposa un dels màxims exponents del consumisme que imposa la societat capitalista en què vivim, una societat que empeny a consumir com més millor. El Black Friday no és més que una operació publicitària importada dels Estats Units, on grans cadenes, centres comercials i marques multinacionals aprofiten per fer ofertes que gran part del petit comerç no es pot permetre i, per tant, hi surt perdent.

Núria Pi - Consellera de Districte d'ERC Gràcia

Refugiats sí, Centres Residencials d'Acció Educativa i Centres d'Acollida també

Acaba de tenir lloc en el nostre districte la «XXIII setmana cultural: Gràcia amb els refugiats, per una Mediterrània en pau». Ha estat tot un seguit d'actes distribuïts entre Biblioteca Jaume Fuster, Centre cívic El Coll-La Bruguera, Centre cívic La Sedeta, Centre de cultura popular La Violeta i Espai jove La Fontana, per donar a conèixer el que està passant amb els refugiats que intenten arribar a Europa, i les causes i motius d’aquest èxode.

Alba Metge · Consellera-Portaveu d’ERC al Districte de Gràcia

Sobre el desallotjament del Banc Expropiat de la Vila de Gràcia

Quan la Regidora del moment, Maite Fandos, va decidir pagar el lloguer del Banc Expropiat per a estalviar-se un desallotjament en any d’eleccions municipals, va comprar temps. I el temps va passar la pilota a la teulada de BeC. L’acció de CiU va ser molt equivocada: ni el consistori ha de pagar lloguers injustificadament i sense encomanar-se a res ni a ningú, i menys encara quan el col·lectiu a qui li paga el lloguer hi està en contra per una qüestió tant legítima com la seva ideologia.

Eugènia Fernàndez · Secretaria de la Dona

Xerrada-col·loqui: Què és la violència masclista? a càrrec de Rubén Sánchez

Xerrada Rubén Sánchez

QUÈ ÉS LA VIOLÈNCIA MASCLISTA?   Resum de la xerrada de Rubén Sánchez al Casal d'ERC-Gràcia el passat dilluns, 29 de febrer.   Rubén Sánchez és psicòleg, formador, treballa a la ciutat de la justícia en l’atenció a la víctima, col·laborador amb l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència. El seu bloc és: http://elditalanafra.blogspot.com.es/     Davant de la violència masclista : L’actitud neutral no existeix , si no fas res ets còmplice.

Article de la consellera del Districte de Gràcia Núria Pi sobre la proposició del Grup Municipal d'ERC al Plenari del 2 de desembre

L'Institut de Jardineria, a Gràcia

El consell plenari del Districte de Gràcia va aprovar a proposta d’ERC, amb dotze vots favorables i cinc abstencions, que s’insti per mitjà de l’Ajuntament de Barcelona al Consorci d’Educació de Barcelona a obrir l’Institut de Jardineria i serveis forestals de Barcelona, en la ubicació més propera possible a la zona boscosa del Parc Güell, de manera que la docència es dués a terme entre l’edifici físic i els espais que s’habilitin en la zona boscosa i enjardinada del parc.

Núria Pi, Secretària de Política Municipal d'ERC-Gràcia, hi representa Esquerra Republicana

Debat a Ràdio Gràcia: Imputacions exdirigents Bankia i Catalunya Caixa, Pintades portes i façanes, Desallotjaments La Salut, Eurovegas, Sentència català i educació infantil, i Horaris comercials

Núria Pi, Secretària de Política Municipal nostra, participà el proppassat 4 de juliol de 2012 al debat setmanal a Ràdio Gràcia (107.7 FM). Heus aquí uns apunts seus. Trobareu un resum més complert al document adjunt. Imputacions d’exdirigents de Bankia i Catalunya Caixa. És correcte que es demani responsabilitats a les persones que han dirigit alguna cosa i aquesta cosa s’ha enfonsat.

Núria Pi, Secretària de la Sectorial Nacional d’Educació i Secretària de Política Municipal d'ERC-Gràcia

Formació Professional, un objectiu de país per recuperar l'economia

Núria Pi, Secretària de la Sectorial Nacional d’Educació i Secretària de Política Municipal d'ERC-Gràcia

L’evolució del mercat laboral requereix cada vegada més persones qualificades, especialment de nivells intermedis, i per tant, es redueix progressivament el nombre de llocs de treball per a persones sense qualificació. Això comporta la necessitat de qualificar-se professionalment, tant per a joves com per a persones ja adultes. És també un objectiu de país, on en aquest moment gairebé la meitat de la població no té cap qualificació professional.

Núria Pi, Secretària de Política Municipal d'ERC-Gràcia, representa Esquerra Republicana

Debat a Ràdio Gràcia: inspeccions fiscals, Càritas i la crisi, i Recoder planta RENFE

Núria Pi, Secretària de Política Municipal nostra, participà el proppassat 6 de juny de 2012 al debat setmanal a Ràdio Gràcia (107.7 FM). Heus aquí uns apunts seus. Trobareu un resum més complert al document adjunt. Les inspeccions fiscals a Catalunya multipliquen per 6 les que es fan a Andalusia i multipliquen per 2 les que es fan a Madrid. És injust que el zel fiscal no sigui el mateix a tot arreu.

Núria Pi, Secretària de Política Municipal d'ERC-Gràcia, representa Esquerra Republicana

Debat a Ràdio Gràcia: plenari, No vull pagar, cimera econòmica, reducció de salaris...

Núria Pi, Secretària de Política Municipal nostra, participà el proppassat 2 de maig de 2012 al debat setmanal a Ràdio Gràcia (107.7 FM). Heus aquí uns apunts seus. Trobareu un resum més complert al document adjunt. Plenari del 3 de maig. Se’ns demana que expliquem algun dels temes que cada grup portarà al plenari de demà. Aprofito a explicar la nostra proposició en referència a l’afectació dels pressupostos generals de l’estat que perpetuen i fan més cru el dèficit fiscal que pateix Catalunya i Barcelona, que no tenen en compte el greuge que suposa per al transport públic en tota l’àrea metropolitana i que destinen més diners a la casa reial que a les Rodalies a Catalunya.