Gràcia

Qui som


Benvinguts i benvingudes a la web d’ERC-Gràcia:

La candidatura “Guanyem Gràcia, Enfortir-nos per Guanyar” hem estat escollits en el darrer Congrés de Districte (09-07-2020) per encapçalar la nova executiva del Casal Francesc Macià ERC-Gràcia amb un suport unànime de la militància assistent a l’acte, i amb l’aval de gairebé la meitat de la militància del nostre districte. Això ens fa sentir forts per encarar els grans reptes de futur per aquest nou mandat, resumidament, la triple crisi de la Covid-19 en la que estem ara mateix immersos: crisi sanitària, socioeconòmica i humanitària, i alhora, la confrontació democràtica, de drets i llibertats, a què ens aboca l’Estat espanyol amb la seva repressió.


Encarem aquest repte amb l’orgull de ser, un cop més, una executiva paritària, amb 8 dones i 7 homes, i per la feina feta durant el mandat anterior, ja que molts dels membres de la candidatura en formàvem part, i ens sentim continuadors del mateix projecte polític. Però alhora ens sentim amb la il·lusió necessària i renovada per assolir noves fites, més ambicioses si cap, i esdevenir, com a secció territorial que som, en una eina imprescindible de transformació dels nostres barris, al servei de les seves veïnes i veïns, però també, convertir-nos en el motor de canvi polític del nostre districte,Gràcia i, per extensió, de la nostra ciutat, Barcelona.


Per aquest nou impuls comptem amb noves incorporacions a l’executiva, nova i vella militància que ens han d’aportar tan saba nova com expertesa, així com dues persones provinents del Jovent Republicà, a més a més de la seva representant a l’executiva, l’Alba Alzina.


La complicitat amb l’equip de Conselleres i Consellers de districte: l’Olga Hiraldo, la Núria Pi, en Miquel Colomé, en Marc Bosch i en Guillem Roma, i per últim, d’en Max Zañartu, Regidor a l’Ajuntament de Barcelona i militant del nostre Casal és i serà cabdal per assolir els nostres objectius polítics a Gràcia.


Treballarem sense descans, com fins ara hem fet, pel consens en els espais unitaris del moviment independentista, per la creació la República Catalana, lliure i socialment justa, i per aconseguir-ho farem el que calgui, com ja vam fer l’1-O, amb l’objectiu principal, des de la legítima ambició política de liderar aquest procés cap a la llibertat del nostre poble, tot guanyant al nostre districte i a la nostra ciutat, perquè volem ser més, mobilitzats als carrers i les places però també a les urnes, i volem ser més forts, tan a les institucions com a la societat civil, per estar ben preparats per al proper embat amb l’Estat, per la creació de la República Catalana i la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades.


No voldria acabar aquesta presentació sense dir unes paraules d’agraïment a títol personal al president sortint, en Toni López. Sense la confiança que va dipositar amb mi des del primer dia, ara just fa cinc anys, per formar part de l’anterior executiva com a responsable de la Secretaria de Comunicació i Acció Política, i el seu mestratge polític al llarg de tot aquest temps, el meu pas endavant per assumir la presidència del Casal Francesc Macià no s’hauria produït mai. Gràcies Toni per aquell gest de confiança, per tot l’aprenentatge compartit i per l’acompanyament en aquesta nova executiva. Gràcies per ser-hi, i per ser-hi sempre!


Et desitjo, a tu lector que has arribat fins aquí, que aquesta pàgina web d’Esquerra Republicana de Gràcia et sigui una eina útil i eficaç, per poder seguir la nostra activitat política, i trobis els debats, oberts i vius, del teu barri així com el nostre posicionament polític.


     Pep Creus
     President d'ERC-Gràcia 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                 
                                                         

Imatge