Santa Coloma de Gramenet

Notícia

Crònica Ple de Juliol

Ple Municipal

El ple del dilluns es va desenvolupar marcat per un to molt diferent als que hem vist des de que vam arribar al consistori fa dos anys. Va ser un ple marcat per la melancolia, amb un to més amable i menys agressiu del que estem acostumades, un ple amb l’amarga dolçor dels últims plens. És l’últim ple d’aquest curs polític, i per desgràcia va ser el primer ple sense en Pedro Cano. Des del grup d’ERC Gramenet fem nostre el dolor pel traspàs del regidor socialista; vam expressar el nostre condol a la seva família i amics. Aquest cop hem de lamentar que la Covid-19 toqui directament al consistori, aquest ha estat un cruel recordatori de l’abast que encara té el virus.

Tot i la tristor i que va ser un ple sense mocions, la intensitat no va disminuir. De nou vam viure un llistat de decrets per places d’interinatge. Com sempre, nosaltres no valorem aquests decrets com una situació de normalitat. Considerem que s’han de buscar recursos per reduir la temporalitat i la precarietat dels treballadors públics. S’ha de buscar una solució, com hem fet al congrés evitant que centenars d’interins perdin feina i aconseguint que a certs sectors s’estabilitzi la situació de treballadors que portaven més de 10 anys sense que  les seves places fossin convocades per oposició.

Vam celebrar el naixement d’una empresa pública que gestionarà íntegrament les escoles bressol municipals. Esperem que la situació de totes les treballadores i els treballadors que s’hi dediquin sigui regularitzada. Assumir la gestió publica dignifica i millora la vida de la ciutadania: animem a l’equip de govern a internalitzar més serveis. La nostra feina és oferir el màxim possible de serveis gestionats públicament, com succeeix amb el generador elèctric metropolità de caràcter públic que a partir d’ara s’emprarà a totes les activitats relacionades amb l’energia elèctrica de la nostra ciutat.

Es va aprovar definitivament el pla d’habitatge local. Certament, no és el pla d’habitatge d’Esquerra Republicana, però hem d’agrair la voluntat de diàleg de l’equip de govern. Compartim la necessitat d’emprar els pisos buits per l’habitatge públic. Esperem que les empreses que es dediquin a la seva habilitació siguin de la ciutat i donin feina als nostres veïns i veïnes. A més volem destacar el compromís de treballar conjuntament amb tot l'entramat catòlic per tal de consolidar, ampliar, i cercar vies de col·laboració per tal que els actius de la seva propietat passin a ser de gestió pública.

Va aprovar-se de manera provisional el pla de millora pels eixos comercials i usos de la ciutat a la qual veiem reflectits els consensos als quals es va arribar per part de l’ajuntament després de la moció que vam presentar amb el Jovent Gramenet per regular les llicències de les cases d’apostes. També es va aprovar la suspensió de llicències per les cuines industrials a la ciutat, protegint així la restauració local un sector de gran rellevància a la nostra ciutat.

Així es va desenvolupar el darrer ple del curs a Santa Coloma de Gramenet, amb diàleg, amb solucions i amb el to de respecte desitjable. Per acomiadar-nos aquest estiu, no va pas malament una mica de tranquil·litat. Al setembre tornarem amb força, promet ser un curs polític encara més dur que aquest; les necessitats de la ciutadania són cada cop més urgents davant de la crisi que estem vivint. Com a comiat, fem extensives a tota la ciutadania les paraules del regidor Salvador Clavera al consistori, les quals reflecteixen el desig més important del nostre grup cap a la ciutadania.
 
“Gràcies, molt bon estiu per tots, descanseu, tornem amb més força al setembre. Però per sobre de tot,
 
Cuideu-vos molt!”

 
Descansa en pau, Pedro.