Santa Coloma de Gramenet

Notícia

Un carrer per a les persones

Un Carrer per a les Persones
Un Carrer per a les Persones
Tot just fa una setmana de l’inici en les actuacions de pacificació del carrer Major. En el tram comprès entre Mossèn Jaume Gordi i el carrer Sant Carles hi circularan només residents i serveis.

Aquesta actuació forma part d’una antiga reivindicació del comerç i els veïns del barri. En diverses ocasions aquests havien formulat demandes i queixes per la perillositat que comportava el pas de vehicles. El greu atropellament que va patir una persona el passat gener ho va tornar a posar de manifest.

Des d’Esquerra Republicana hem insistit a dir que la pacificació dels barris de vianants ha de ser una realitat i que aquesta s’ha de complir d’una forma veritable.

En aquest sentit, vam presentar una moció al ple de l’ajuntament demanant la conversió a carrer de vianants de l’eix del carrer Major. Aquesta va ser rebutjada per el grup socialista adduint que ja s’estava treballant. Però el carrer Major ha seguit sent una via de trànsit de vehicles sense respecte de velocitats i prioritats de pas. Malgrat tímids passos del regidor de mobilitat, no semblava gaire propera la pacificació.

Durant les negociacions dels pressupostos aprovats en el darrer ple d'aquest mes, el grup municipal d’Esquerra Republicana hem tornat a posar com a condició prioritària pel nostre vot favorable, la instauració de la tan esperada restricció al trànsit. Aquest cop han accedit a tirar-ho endavant.

Fa una setmana que la senyalització amb la prohibició de pas roman al començament del tram, però aquesta no impedeix que els vehicles segueixen passant sense cap impediment.

Som conscients que ens trobem en la primera fase de pacificació però també que aquesta ha de continuar acompanyada d’elements en el control de pas, augment de zones de càrrega i descàrrega per afavorir el comerç local i la desaparició de places d’aparcament en superfície.

Seguirem ben atents als avenços i vetllarem per a que la pacificació sigui una realitat.


Salvador Clavera
Regidor d’Esquerra Republicana​