Santa Coloma de Gramenet

Notícia

Treballem una solució per l’institut 9

Ajuntament Informa
 
L'educació, a tota hora i a tot arreu és l'eina més potent i més eficaç al nostre abast, per tal de transformar la societat i dotar a les persones de la capacitat d'emancipar-se. Una educació accessible a tothom, sensible a les diferents necessitats, personalitzada i en constant evolució.

Des d'Esquerra Republicana apostem per l'educació com l'eix vertebrador d'aquesta transformació que requereix la ciutat. Per fer efectiu aquest canvi cal disposar d'un mapa de totes les activitats i serveis educatius del municipi, per tal d'establir una xarxa local amb objectius compartits. Per això cal generar consensos, compartir visions, expectatives i valors; cal distribuir i compartir el lideratge.

Només des de l'educació es pot crear un nou model de societat, amb igualtat d'oportunitats, cohesionada, prospera, crítica i lliure.

L'institut 9 funciona des del 2018 i s'ha convertit en un referent municipal en l'educació secundària gràcies al seu projecte diferenciat i innovador que fa que tingui una gran acceptació entre les famílies i alumnes.

Un projecte pedagògic, que s'està mostrant eficient en un entorn social i cultural d'alta complexitat, ha de poder-se projectar amb una perspectiva de futur per donar-li continuïtat amb estudis postobligatoris i contribuir, a la vegada, en la lluita contra l'abandonament prematur i la millora dels nivells de formació.

Per aquests motius estem parlant amb el departament d’educació de la Generalitat de Catalunya per donar resposta a la necessitat de crear una línia de batxillerat a l'institut 9  fent una aposta clara i valenta per estudiar totes les vies possibles per donar una solució que aporti un valor afegit a l'excel·lent oferta educativa actual de la ciutat.

(Llegeix la moció que presentem al ple de Gener 2022 per recolzar la creació d'una línia de batxillerat a l'institut 9) 
Sam Nuñez

Portaveu Grup Municipal d’Esquerra Republicana.