Santa Coloma de Gramenet

Notícia

De les lluites veïnals del s.XX a les lluites compartides del s.XXI

Revista #RepúblicaGramenet
Fa pocs dies llegia al blog de l’activista social Chema Corral un article molt interessant del qual recomano la seva lectura. Aprofitant el 50è aniversari de la inauguració del CAP del carrer major, explica com la força dels moviments socials i partits polítics, llavors clandestins, forçaren a les autoritats del moment a cercar una solució a la manca de serveis assistencials i sanitaris arran de l'incendi que es va produir a l’anterior CAP situat al Carrer Ferran.

Fa pocs dies, hem conegut la notícia que finalment s’ha desencallat l’acord signat entre l’Ajuntament de Santa Coloma i l’anterior conseller Chakir El Homrani (ERC) per a la concertació de 30 places públiques de centre de dia del Lluís Hernández, i que l’actual consellera de JxC era reticent de portar-lo a terme. El passat mes de febrer en el diari El Mirall vaig publicar un article dirigit a la consellera de Drets Socials en què li demanava el compliment dels acords signats.

Han estat mesos de treball conjunt entre les entitats socials pressionant des del carrer i dels polítics mobilitzant-nos als despatxos de Govern. En el cas que em pertoca explicar, és la feina feta pels tres regidors d’ERC i de la nostra diputada al Parlament de Catalunya Ana Balsera, posant tota la carn a la graella per al compliment de l’acord.

La feina de despatxos a la qual faig referència, és feina de formiga que treballa de forma silenciosa i coordinada. Tanmateix, una mica ingrata  perquè és difícil detallar quan encara no hi ha res tancat i perquè qualsevol filtració podria portar a un desenllaç poc exitós. Això sí, quan s’aconsegueix quelcom, tothom corre a posar-se unes medalles que no li corresponen en exclusiva, perquè les medalles són compartides. Reconèixer la feina de tothom és important, tant per les entitats socials com per a les persones que formen part dels partits polítics, tan importants com els primers. I aquests són i han de ser les lluites compartides del S. XXI.

Per la nostra part seguirem treballant en aquest sentit i amb aquesta voluntat: sumar sinergies, estratègies i evidentment la feina dels moviments socials, com vam fer amb l'ampliació de les linkes del hat il·legal  de l'institut 9.

Com diu en repetides ocasions el nostre portaveu municipal Sam Núñez, estem aquí per fer que les coses passin i la veritat és que passen coses. Per tant, SEGUIM!

Llegeix la resta dels articles de l'edició de primavera de la Revista #RepúblicaGramenet fent clic aquí

Gemma Espanyol
Regidora d'ERC Gramenet