Santa Coloma de Gramenet

Rufian

Comunicat de Premsa PGE

Santa Coloma de Gramenet, 22 de novembre de 2022 Esquerra Republicana aconsegueix una inversió de 5.000.000 € als pressupostos generals de l'Estat per Santa Coloma de Gramenet amb l'objectiu d'incorporar un nou equipament esportiu ecosostenible i multifuncional amb capacitat per a 5.000 espectadors a l'entorn de Can Zam. Una esmena presentada pel grup republicà al congrés dels diputats, liderat pel candidat a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián serà incorporada als pressupostos generals de l'Estat gràcies a un pacte amb l'executiu de Pedro Sánchez. La ciutat té la necessitat d'un espai esportiu multifuncional, de construcció ecosostenible i amb capacitat per a 5.000 persones, que pugui acollir competicions professionals esportives en les diferents disciplines i esdeveniments culturals, d'oci i congressos, i pugui incorporar espais per la creació d'indústria audiovisual, convertint-se en un centre d'alt rendiment d'eSports i tingui la versatilitat d'acollir aquest tipus de competicions que fomentin el talent relacionat amb les noves tecnologies. Esdevenint l'únic recinte amb una capacitat per a 5.000 espectadors en una ciutat de quasi 120.000 habitants. L'espai estaria ubicat a la part d'equipaments de l'entorn de Can Zam, entre l'avinguda Francesc Macià i l'avinguda d'Anselm de Riu i ha d'estar integrat al paisatge com una transició d'una zona urbana a una zona verda formant un continu de verd amb l'actual parc metropolità de Can Zam, contribuint a la finalització del conjunt de l'àmbit amb l'objectiu que esdevingui una gran zona verda i frondosa tal com s'ha defensat des de les associacions veïnals. Cordialment Sam Núñez Amela Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana

Comunicat d'Esquerra Republicana de Gramenet en referència a l'incendi en un habitatge al Carrer Sant Joaquim

Arran dels fets ocorreguts aquesta matinada al carrer Sant Joaquim de Santa Coloma de Gramenet on s’ha produït un incendi que ha causat tres víctimes mortals, un ferit de gravetat i diversos ferits lleus, volem traslladar el nostre condol als amics i familiars de les víctimes i tot el suport als ferits i les persones del seu voltant. Els regidors del Grup Municipal d’ERC a Santa Coloma s’han traslladat a primera hora d’aquest matí al lloc dels fets per conèixer de primera mà les afectacions a l’habitatge i parlar amb alguns dels veïns afectats.  Segons el comunicat oficial de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet sembla que l’edifici no ha patit danys estructurals. S’ha posat a disposició dels veïns i veïnes de l’immoble i les víctimes afectades tots els recursos necessaris per pal·liar les conseqüències de l’incendi. Volem agrair la tasca dels equips d’emergència: Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Local i Servei d'Emergències Mèdiques. Cordialment Santa Coloma de Gramenet, 04 de maig de 2022.

Comunicat d'Esquerra Republicana de Santa Coloma de Gramenet en Solidaritat amb la República Nagorno Karabakh

La República de Nagorno Karabakh, és un territori compost per un 95% de població de cultura armènia, que per vicissituds de la història i interessos geoestratègics diferents de la seva població, va quedar enclavat dins de la República de l'Azerbaidjan, de cultura turcmana. Això va provocar un llarg conflicte entre Nagorno-Karabakh i Azerbaidjan que ha perdurat al llarg de tot el segle XX. No volem oblidar que el poble armeni va patir a l'inici del Segle XX un genocidi per part de Turquia amb la finalitat d'eliminar el poble armeni als territoris turcs. Es considera que va haver-hi un milió i mig de morts i un milió més de deportats. Amb la fi de l'URSS i la creació de les Repúbliques d'Armènia i Azerbaidjan, el conflicte es va tornar en una guerra que va durar entre 1988 i 1994, causant milers de morts i desplaçats. Ja l'abril del 2016 l’Azerbaidjan va trencar aquesta tensa calma durant quatre dies. Des d'aleshores els enfrontaments de petita escala a la frontera han estat constants. Però el passat 27 de setembre de 2020, l'Azerbaidjan va iniciar un atac unilateral sense precedents al llarg de tot el perímetre de la línia de contacte amb Nagorno-Karabakh. Aquest atac ha causat morts i ferits de diversa consideració. Davant aquesta ruptura de la treva, la secció local d'Esquerra Republicana i el grup Municipal d'Esquerra Republicana a Santa Coloma de Gramenet volem mostrar la nostra profunda preocupació per la ruptura de l'alto el foc, per part de l'Azerbaidjan, en vigor des de 2016 a Nagorno Karabakh i expressa el seu dolor per les víctimes que aquest atac ha causat en les dues parts en conflicte. Sol·licitem que es desbloquegi el mecanisme internacional de detecció de violacions de l'alto al foc proposat repetidament pels copresidents del grup de Minsk des del 2012. A la vegada, rebutgem la utilització de la força per a la resolució de qualsevol conflicte territorial, que han de ser resolts mitjançant el respecte a la voluntat majoritària de les poblacions afectades i el diàleg en el marc del Dret a l'Autodeterminació dels Pobles, que s'ha d'expressar de manera democràtica i sense coaccions de cap mena.