Granollers

Totes les notícies

Moció de rebuig al cas d'espionatge polític catalangate

Els grups municipals independentistes de l'Ajuntament presentem conjuntament una moció de rebuig al cas d'espionatge massiu catalangate

Els Grups Municipals d'ERC-AM, Junts per Granollers i Granollers per la Independència - Primàries Catalunya han presentat conjuntament una moció de rebuig al cas d'espionatge massiu catalangate que va publicar recentment el mitjà nord-americà The New Yorker. El text reclama que el consistori condemni l'espionatge polític, que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals reconeguts, com són el dret a la intimitat o el secret de les comunicacions. Podeu llegir el text complet a l'arxiu adjunt.

Pau Llobet, regidor d'ERC Granollers

Els testos s’assemblen a les olles, pel cul o per les vores

Article d'opinió publicat al Diari el 9 Nou el dia 8 d'abril de 2022. Dies de canvi a la Casa Gran. Esperarem i valorarem, doncs. Amb tot, no costa res ser educat i dir que alguns volem que l’Alba, la nova alcaldessa, tingui sort. Si ella té encerts en la seva tasca municipal la ciutat hi sortirà guanyant. Nosaltres, però, estarem a l’altre costat de la trinxera, en un ple on la majoria absoluta (a vegades) sembla que ens voldria moderats i servils. No pas! Tenim història republicana a la sang i el punt just de rauxa per malfiar-nos de l’obediència cega a lideratges imposats: som fills de la revolta, de bruixes i bandolers. Cap rei ha pogut acovardir mai les nostres consciències. Indesinenter. Comença un any (electoral) que es farà llarg, per cert. La nova alcaldessa vol repetir èxits i llorers antics. El seu mestre (el test del títol, per si no li havia quedat clar a l’estimat lector/a) li deixa una ciutat, un govern i una idea com a penyora. Què en farà d’aquesta herència? No ho tenim clar. Jo crec que la nova alcaldessa té prou enginy per fer un relat propi de ciutat i que no caldria que mirés el retrovisor del passat constantment. Volem futur i debat, i ho volem ara. Volem confrontar el projecte Barnusell amb el projecte Maynou. Veurem si pot i vol fer-ho, però, perquè les cotilles del PSC pressionen. El pes de la història sufoca i el calfred de perdre el poder emmotlla, anestesia i calma les ínfules de canvi.   Per què ho dic tot això? perquè el primer discurs de la nova alcaldessa va ser òptim però massa líric. Va  variar el color del tòner de la impressora però va seguir calcant la ciutat antiga. Nosaltres hi vam trobar a faltar quines paraules diferents i actuals farà servir per descriure la ciutat a partir d’ara. Perquè triar les paraules que descriuen l’entorn és una manera de definir-se políticament. El discurs va ser poètic però carregat d’absències: ni barris ni comerç, per exemple. Cap paraula nova, cap idea diferent.

Núria Maynou, al Ple d'investidura de la nova alcaldessa.

Núria Maynou: “Hem de passar del Granollers de la majoria absoluta al Granollers del debat polític”.

Divendres passat va tenir lloc el Ple extraordinari d’investidura d’Alba Barnusell com a nova alcaldessa de la ciutat a conseqüència de la renúncia de Josep Mayoral després de 18 anys d’alcalde. En el seu torn d’intervenció, la portaveu republicana Núria Maynou -que va ser l’única que no va renunciar a presentar la seva candidatura a l’alcaldia- va començar felicitant la nova alcaldessa i desitjant-li molta sort i encerts. Va posar de relleu el fet de tenir una dona alcaldessa dient que “hem de ser més, hem de ser moltes les dones que ens posem al capdavant de la política”. Maynou va reclamar un canvi d’etapa i una nova manera de fer les coses: “La majoria absoluta ha produït una mena de tap generacional, ha pausat políticament la ciutat i ha fet que perdem grans idees”. “Tants anys de govern monocolor han adormit les dinàmiques de debat i de consens”, afegia. La portaveu també va voler reivindicar el paper del seu grup municipal durant tots els anys de majoria absoluta: “sempre hem exercit una oposició responsable, propositiva, crítica i útil, sempre al servei de la ciutadania”. Alhora va voler reivindicar que “la oposició està preparada per un canvi real a la ciutat”. Seguidament, Maynou va recriminar que l’equip de govern i, en detriment, la ciutat de Granollers, hagi estat absent del debat sobre la independència de Catalunya i el seu dret a la autodeterminació. “Cal que l’esquerra espanyola que vostès representen en aquest consistori demostri que vol solucionar aquest conflicte amb un diàleg obert” li va etzibar a la nova alcaldessa. La portaveu va acabar la seva intervenció reclamant un canvi de paradigma substancial en la cultura política de la ciutat: “hem de passar del Granollers de la majoria absoluta, al Granollers del debat polític, del consens, de més d’un color, de la reflexió conjunta” va concloure. Podeu recuperar la intervenció de la portaveu Núria Maynou fent clic aquí.

Els regidors del consistori, a la Sala de Plens a l'Ajuntament de Granollers

Granollers aprova per unanimitat la moció d’ERC de condemna a la invasió russa a Ucraïna i de suport a la comunitat ucraïnesa

El Ple ordinari del passat dimarts 29 de març va aprovar, per unanimitat, la moció presentada pel Grup Municipal d’ERC-AM de condemna a la invasió russa a Ucraïna i de suport a la comunitat ucraïnesa. El text, basat en la declaració conjunta de la Junta de Portaveus feta el 25 de febrer de 2022, proposa accions i actuacions concretes per tal de que l’Ajuntament es posi a disposició de les persones refugiades amb tots els recursos i serveis per tal de facilitar-ne la seva acollida. Després d’acceptar les esmenes del grup municipal del PSC, el text aprovat reitera la solidaritat del consistori amb totes les víctimes del conflicte, així com el seu compromís amb la pau. Pel que fa a les accions concretes, el text mostra el compromís de l’Ajuntament per col·locar la bandera de Mayors for Peace a les proximitats de l’Ajuntament, així com la revisió del Protocol d’Acollida a les Persones Refugiades. Podeu recuperar el text a continuació.  

Els regidors d'ERC a la Sala de Plens

Núria Maynou: “S’obre un futur diferent, de més debats, d’un Granollers més divers i amb més colors”

Ahir el Ple de l’Ajuntament de Granollers va viure una jornada transcendental amb la renúncia de Josep Mayoral després de 18 anys d’alcalde a la ciutat. Tot i això, abans del Ple extraordinari de renúncia, va tenir lloc la sessió ordinària corresponent al mes de març, que va comportar l’aprovació de punts de rellevància. El primer punt que va generar intervencions per part del grup municipal republicà va ser l’aprovació d’un conveni amb ADIF pel cobriment de la via del tren entre els carrers Josep Umbert i Agustí Vinyamata. En aquest punt Maynou va recordar que ja fa 22 anys que tenim aquest tema sobre la taula i que esperava que aquesta fos la definitiva. Alhora, va recalcar que aquest fet obria l’oportunitat “de solucionar una de les cicatrius urbanes més importants que tenim a la ciutat i d’obrir un debat per repensar l’espai que conforma la Plaça Barangé, el Parc Torràs Villà i la Font Verda”. El Ple també va aprovar per unanimitat el IV Pla de prevenció d’addicions de Granollers, en aquest punt, el regidor Pau Llobet va reclamar que “es lligués el pressupost a les actuacions del Pla, així com una clara voluntat d’avaluació”. Ja en l’apartat de mocions, es va aprovar per unanimitat la moció presentada per ERC de condemna a la invasió russa d’Ucraïna i de solidaritat amb la comunitat ucraïnesa. La moció reitera la solidaritat del consistori amb les víctimes del conflicte i concreta diverses accions, com la col·locació de la bandera de Mayors for Peace per visibilitzar el compromís del consistori i la revisió del Protocol d’Acollida a les Persones Refugiades. Tot seguit es va donar pas al Ple extraordinari de renúncia de l’Alcalde Josep Mayoral, que va dirigir unes paraules de comiat a tot el plenari. Just després, la portaveu republicana, Núria Maynou, va intervenir per agrair-li la dedicació durant tants anys a la ciutat però va voler recalcar que ara “s’obre un futur diferent, de més debats, d’un Granollers més divers i amb més colors” i que ara “estem davant d’un canvi de paradigma que superi la majoria absoluta de tants anys”.

Núria Maynou, elegida cap de llista d’Esquerra Granollers per unanimitat

L’actual portaveu va ser ratificada en una assemblea oberta el passat diumenge, on va rebre el suport total de la militància i amics que van assistir-hi. Núria Maynou encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals del maig que ve a Granollers. L’actual cap de l’oposició va rebre la ratificació de la militància i els amics republicans, de forma unànime, després de ser l’única candidata del procés de primàries obertes que el partit va engegar a inicis del mes de març. En el seu discurs, Maynou ha reivindicat la llarga trajectòria dels republicans al consistori, agraint la tasca feta especialment als anteriors tres caps de llista, Pep Mur, Isabel Alcalde i Manel Balcells, que han presidit l’assemblea. La portaveu republicana ha fet referència a la renúnica de l’alcalde del PSC, Josep Mayoral, després de 18 anys com alcalde i més de 30 com a regidor, dient que “Estic d’acord amb una cosa que va dir; que és el moment que el canvi l’encapçali una dona. I afegeixo que ha de ser una dona d’ERC. No crec que el PSC canvïi massa la seva forma de fer política, encapçali qui encapçali el seu projecte”. La cap de llista republicana ha reivindicat la necessitat de teixir una alternativa a la ciutat després de tants anys de majoria socialista. I per a fer-ho, ha demanat de pensar en la ciutat del futur, a 2030 i a 2050, que s’adapti a les noves realitats: Una ciutat més verda, amb un replantejament total de la mobilitat, millora del transport públic i on el riu sigui també protagonista. També ha senyalat la necessitat de lluitar contra la pobresa i les desigualtats, amb polítiques socials més innovadores que ataquin l’arrel dels reptes i problemàtiques actuals. De la mateixa manera, ha apostat per cohesionar la ciutat, arribant amb polítiques de millora de serveis i espais públics a tots els racons de la ciutat. Tot, per «evitar perdre més trens com a ciutat». La candidata també ha senyalat que Granollers ha d’exercir un lideratge més fort en el seu entorn.

Els portaveus dels Grups Municipals, a la concentració unitària del passat dimarts 1 de març.

ERC presenta una moció de condemna a la invasió russa a Ucraïna i de suport a la comunitat ucraïnesa

El Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers ha registrat una moció de condemna de la invasió russa a ucraïna i de suport a la comunitat ucraïnesa. Tot i que la moció l'ha presentat el grup republicà, la intenció és que sigui adoptada de forma conjunta per la resta dels grups municipals. El text, que es basa en la declaració conjunta de la Junta de Portaveus feta el 25 de febrer de 2022, proposa accions i actuacions concretes per tal de que l'Ajuntament es posi a disposició de les persones refugiades amb tots els recursos i serveis per tal de facilitar-ne la seva acollida. Entre d'altres, el text reclama l'elaboració d'un Pla de suport als refugiats, que vagi més enllà del conflicte d'Ucraïna i serveixi per donar acollida i cobrir les necessitats dels refugiats de tots els conflictes del món. El text també reitera la solidaritat del consistori amb totes les víctimes així com dur a terme accions per visibilitzar el seu compromís amb les víctimes d'aquesta guerra. Podeu llegir el text complet a l'arxiu adjunt.  

Núria Maynou, única candidata a les primàries obertes d’Esquerra Granollers

L’actual cap de l’oposició ha comptat amb un ampli suport d’avals entre la militància i serà ratificada el proper 27 de març en una assemblea oberta. Núria Maynou ha formalitzat la seva candidatura a les primàries obertes d’Esquerra Granollers per tal d’encapçalar la candidatura republicana a les eleccions municipals del 2023. L’actual portaveu d’ERC a l’ajuntament ha comptat amb l’aval de més del 60% de la militància, tal i com ha validat el responsable tècnic del procés, Guillem Pujadas. Maynou ha reivindicat la feina feta des del Grup Municipal durant aquesta legislatura i ha expressat que la seva candidatura és per consolidar aquest treball i seguir construint una alternativa al govern del PSC a la ciutat. Un govern que considera esgotat i encallat, incapaç d’afrontar els reptes actuals i futurs de la ciutat. La precandidata republicana ha apostat també per fer de Granollers una ciutat més verda, feminista, més cohesionada socialment i ha reivindicat la necessitat de visibilitzar el paper de les dones al capdavant de la política. Al seu torn, el responsable tècnic del procés, Guillem Pujadas, ja explicat que l’elecció es farà en una assemblea oberta a militants, simpatitzants i amics. Aquest canvi es basa en la clàusula de la normativa interna de les primàries que especificava que, en cas d’haver-hi només una candidatura, es realitzaria una assemblea de ratificació. Pujadas també ha exposat que si algú vol participar a l’assemblea, pot fer-ho signant una butlleta d’amic – un vincle sense cap mena de quota o obligació –. De la mateixa manera, ha valorat positivament el procés, qualificant-lo d’exemplar. L’assemblea de ratificació de Núria Maynou serà el dia 27 de març, a la Sala Tarafa.

Núria Maynou i Marta Vilalta a la Seu Nacional d'Esquerra Republicana.

Núria Maynou, portaveu del Grup Municipal, es fa militant d’ERC.

Núria Maynou, que forma part del Grup Municipal d’ERC des de fa dos mandats i que va ser la candidata a les eleccions del 2019 com a independent, va formalitzar la seva inscripció com a militant del partit la setmana passada. Maynou ha estat avalada per Marta Vilalta, portaveu i secretaria general adjunta d’ERC, i per Isabel Alcalde, exregidora i exportaveu d’ERC a l’Ajuntament de Granollers. Maynou ha explicat a les seves xarxes socials que fa aquest pas «per compromís amb el desig de transformar la manera de fer política i de posar en valor la feina i el paper de les dones en la política», així com pel «compromís amb Granollers i amb la voluntat d’enfortir, des de la militància activa i de base, el projecte republicà a la ciutat».