Granollers

Totes les notícies

Núria Maynou i Enric Gisbert, regidors del Grup Municipal d'ERC-AM

ERC es mostra satisfeta d’haver deixat «empremta republicana» al Pressupost i les Ordenances Fiscals de l’Ajuntament.

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament va realitzar dimarts una roda de premsa de balanç després de l’aprovació de les Ordenances Fiscals i el Pressupost per l’any 2022. La portaveu del grup, Núria Maynou, en feia una valoració positiva: «hem aconseguit fer un pressupost més social, amb més beques i ajuts i unes ordenances fiscals més verdes i sostenibles».   Maynou va destacar la responsabilitat de ser el principal grup de la oposició i va reivindicar la lògica de fer una oposició constructiva i útil. La regidora republicana també admetia que «davant la majoria absoluta, la postura còmoda seria dir no a tot» però afegia que ara el que calia és «ser útil i fer tot el possible per construir una ciutat millor». L’objectiu d’aquest treball és el de «fer del republicanisme d’esquerres un projecte polític per a molta gent, que aglutini diversitat i aspiri a governar arreu», va concloure la portaveu.   Seguidament, el regidor Enric Gisbert va desgranar totes les propostes que s’han incorporat a les Ordenances Fiscals i al Pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2022. Pel que fa a les primeres, va destacar que  l’acord per no recuperar el 100% de la taxa de terrasses i fer-ho progressivament fins a l’any 2023. En la mateixa línia, també s’ha acordat aplicar un preu reduït en la taxa de recollida de residus comercials per aquells establiments que generen molt poc residu. Per altra banda, també va destacar l’augment de les bonificacions per l’ús de la deixalleria.   Pel que fa al Pressupost, Gisbert va explicar l’acord per augmentar les partides pressupostàries per a beques i ajuts destinades a l’educació no obligatòries, beques menjador, beques per la pràctica esportiva i els ajuts per l’escola de música. Així com, augmentar la partida destinada a les bonificacions adreçades a persones amb escassa capacitat econòmica per tal de fer més fàcil assumir l’increment de l’IBI. De la mateixa manera, va destacar l’elaboració d’un Pla per l’avaluació i el seguiment de les polítiques públiques municipals que es fan a l’Ajuntament.

Núria Maynou al Ple de Pressupostos per a l'any 2022

ERC aconsegueix augmentar les partides destinades a beques i ajuts en el Pressupost 2022

Ahir es va celebrar un Ple extraordinari per l’aprovació del Pressupost de l’Ajuntament de Granollers per l’any 2022. El document es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ERC i Junts, l’abstenció de Cs i el vot contrari de Primàries. El vot favorable del Grup Municipal republicà és fruit d’un acord pressupostari amb l’equip de govern. La portaveu republicana, Núria Maynou, va justificar el seu vot argumentant que el Pressupost tenia «empremta republicana» i agraint la predisposició de l’equip de govern per negociar i consensuar el document. En aquest sentit, Maynou va anunciar que s’havia arribat a un acord per augmentar les partides pressupostàries per a beques i ajuts destinades a l’educació no obligatòries, beques menjador, beques per la pràctica esportiva i els ajuts per l’escola de música. La portaveu deia que «és un primer pas però ens caldrà anar més enllà i establir un sistema de beques que garanteixi la diversitat i la equitat a totes les activitats extraescolars». Per altra banda, el Grup Municipal d’ERC també ha arribat a un acord per augmentar la partida destinada a les bonificacions adreçades a persones amb escassa capacitat econòmica per tal de fer més fàcil assumir l’increment de l’IBI. Els republicans també han aconseguit incorporar una partida per l’elaboració d’un Pla per l’avaluació i el seguiment de les polítiques públiques municipals que es fan a l’Ajuntament. Per últim, també s’ha incorporat, a proposta dels Grups Municipals d’ERC i Junts, una partida orientada a la construcció de la residència per la gent gran al carrer Tetuan. Tot seguit, Maynou va explicar les propostes que s’han traslladat però que no s’han acceptat, com per exemple impulsar pressupostàriament la mobilitat sostenible, implantar un sistema de deixalleries mòbils o l’elaboració d’un estudi o un Pla per la recuperació de les Galeries del Mercat de Sant Carles. La portaveu republicana va cloure la seva intervenció reivindicant «que la voluntat del Grup Municipal d’ERC seguirà sent la mateixa de sempre: la de sumar, la de construir, la de treballar plegats per fer una ciutat millor i no deixar ningú enrere».

Els regidors d'ERC al Palau d'Esports de Granollers

ERC trasllada a l’equip de govern propostes entorn a la celebració del Mundial d’Handbol femení 2021.

  Els republicans volen que l’esdeveniment serveixi per reivindicar l’esport femení, la llengua catalana i la cooperació entre les diferents seus dels Països Catalans. Les propostes han estat treballades conjuntament amb ERC del País Valencià. El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers va presentar ahir al Palau d’Esports un seguit de propostes que ha traslladat a l’equip de govern entorn a la celebració del Mundial d’Handbol femení, que tindrà lloc a la ciutat el proper mes de desembre. Els regidors republicans consideren que Granollers sempre ha estat vinculada al món de l’handbol, comptant amb una gran afició, així com excel·lents instal·lacions per aquesta pràctica esportiva. Pel Grup republicà, la celebració de l’esdeveniment suposa una quàdruple oportunitat: la primera, per consolidar la ciutat com una de les capitals mundial d’aquest esport; la segona: per reivindicar el paper de la dona a l’esport; la tercera: per l’impacte socioeconòmic que aquest esdeveniment hauria de generar a la ciutat; i la quarta, per reivindicar el paper de la llengua catalana i el paper de la geografia dels Països Catalans. Per tot això, ERC proposa reivindicar el català com a llengua oficial del Mundial, fomentar la cooperació econòmica, cultural i social entre les les ciutats que són seus del Campionat i que formen part dels Paísos Catalans. Alhora, també proposen la creació d’una euroregió meditarrania d’handbol amb Granollers com a centre geogràfic, així com l’impuls d’un projecte de Museu europeu de l’handbol a Granollers. En l’àmbit del foment de l’esport femení, els republicans proposen impulsar les subvencions municipal als clubs esportius de la ciutat que tinguin equips femenins, la creació d’unes beques «Violant d’Hongria» per a les estudiants que vulguin cursar estudis universitaris o cicles formatius en l’àmbit de l’esport, i la realització d’una campanya permanent de visibilització i foment de l’esport femení a la ciutat.

La Portaveu Núria Maynou al Ple de l'Ajuntament de Granollers.

ERC incorpora propostes a les Ordenances Fiscals per fer-les més verdes i socialment més justes

Ahir va tenir lloc el Ple ordinari corresponent al mes d’octubre, marcat per l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’any 2022. Les ordenances es van aprovar amb el vot favorable del Grup Municipal ERC-AM, l’abstenció de Junts, i els vots contraris de Cs i Primàries. La portaveu republicana va justificar el seu vot argumentant que el text «tenia l’empremta del seu grup» i apel·lant al compromís amb l’equip de govern de mantenir la mateixa predisposició de cara als pressupostos. El grup municipal republicà va traslladar a l’equip de govern nombroses propostes sobre les ordenances, «amb un objectiu clar: fer-les més verdes i socialment justes», deia Maynou, que agraïa també la predisposició i la voluntat de consensuar el text per part de l’equip de govern. En aquest sentit, Maynou va anunciar que s’havia arribat a un acord amb l’equip de govern per no recuperar el 100% de la taxa de terrasses i fer-ho progressivament fins a l’any 2023. En la mateixa línia, també s’ha acordat aplicar un preu reduït en la taxa de recollida de residus comercials per aquells establiments que generen molt poc residu. «Cal tenir clar que si bé els moments més foscos de la crisi derivada de la pandèmia segurament ja han passat, no hem d’oblidar que ens cal seguir ajudant al teixit econòmic i social de la ciutat». Per altra banda, Maynou també destacava l’acord per augmentar les bonificacions en la taxa de recollida de residus per ús de la deixalleria. «Un petit pas per avançar cap a una ciutat més verda» deia la portaveu republicana. Pel que fa a l’IBI, s’ha arribat un acord per tal d’augmentar els ajuts per aquells contribuents amb escassa capacitat econòmica. Tot seguit, Maynou va repassar les propostes que han traslladat i que no han estat acceptades o bé s’han deixat per estudiar més endavant. En l’àmbit de l’IBI els republicans proposaven desplegar efectivament el recàrrec del 50% als pisos buits però que està a l’espera de recolzament legislatiu per poder-lo tirar endavant.

Estació de Granollers Centre

ERC presenta una moció per al traspàs real de rodalies a la Generalitat

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers ha registrat una moció per al traspàs real de rodalies a la Generalitat de Catalunya per tal de que sigui debatuda al Ple de demà dimarts 26 d’octubre. La xarxa de Rodalies i els serveis de mitja distància són clau per a la mobilitat diària del país; en plena emergència climàtica, permetre que es generi desconfiança i aversió cap al sistema de transport públic és una irresponsabilitat que no ens podem permetre. Per tot això, el text reclama a l’Estat l’execució urgent de la inversió infraestructural pendent a tot el sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat, complint els termini del Pla de Rodalies i afegint-hi les millores necessàries. La moció també exigeix l’Estat a completar íntegrament el traspàs del Servei de Rodalies i les infraestructures d’aquest servei, per tal de poder-lo gestionar directament. Podeu llegir el text complet a l’arxiu adjunt.

La Portaveu Núria Maynou al Ple de l'Estat de la Ciutat

Núria Maynou “Entre totes, i al costat de la ciutadania, aconseguirem l’objectiu principal: fer de Granollers una ciutat millor on ningú es quedi enrere».

Ahir es va celebrar la sessió extraordinària del Ple de l’Estat de la Ciutat de Granollers que té lloc cada mes de setembre. La sessió va començar amb la intervenció de l’Alcalde la ciutat, Josep Mayoral, que va donar pas després a les intervencions dels portaveus de tots els grups municipals. La portaveu republicana, Núria Maynou, va iniciar el seu discurs analitzant la «sacsejada que la pandèmia ha suposat per la ciutat». En aquesta línia, va reivindicar el paper del grup municipal republicà durant la pandèmia, «posant-se a treballar des del primer dia per traslladar propostes a l’equip de govern amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la l’emergència sanitaria». En aquest punt Maynou lamentava, però, que sovint s’han trobat «un equip de govern que no escolta o no ens ha volgut escoltar prou». En la mateixa línia, es mostrava preocupada perquè «l’equip de govern pretengui fer com sempre» encara que la pandèmia ho hagi canviat tot. Un tema que es va repetir al llarg de les intervencions de tots els portaveus va ser la gestió de l’aigua. La republicana va insistir en que aquest és tracta d’un servei bàsic i essencial i no entenia «perquè no ens hem atrevit a fer un debat públic ciutadà sobre aquest tema». Pel que fa als Fons Next Generation, la portaveu republicana lamentava que aquests s’hagin escapat també del debat ciutadà. L’àmbit sanitari també va ser un tema recurrent al debat d’ahir. En aquest sentit, Maynou va celebrar i reivindicar el canvi en el paradigma sanitari que suposarà l’ampliació de l’hospital, l’obertura del nou hospital lleuger al carrer Girona o el nou Centre de Radioteràpia. Alhora, la republicana va afirmar que ens trobem davant d’una oportunitat per repensar la gestió de la salut a la ciutat. En aquest sentit, Maynou reclamava que «cal repensar el Patronat de l’hospital», considerant-lo un òrgan «poc transparent i participatiu», i afegia que no s’hauria de tenir por d’obrir el debat sobre una gestió plenament pública de l’hospital.

ERC registra una moció per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat

El Grup Municipal d’ERC-AM ha presentat una moció per exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat per tal de que sigui debatuda al proper Ple que tindrà lloc el dimarts 28 de setembre a la tarda. L’elevat preu de l’electricitat ha esdevingut un problema estructural que arrossega l’Estat espanyol des de fa dècades i que afecta a milions de famílies i també al teixit empresarial del país que ha d’assumir uns costos superiors als de la mitjana europea. Malgrat que és un problema que ve de lluny, durant aquests últims dies estem assistint a una escalada de preus que ha generat una alarma social sense precedents i que ha topat amb la inacció del Govern de l’Estat. Per tots aquests motius, el text reclama que el Govern de l’Estat treballi per reestructurar l’actual model energètic definint nous mecanismes de control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus just, entre d’altres mesures per combatre aquesta escalada de preus desmesurada. Podeu llegir el text complet a continuació.

La Sala de Plens del consistori va acollir l'última sessió del curs polític

PSC i Cs tomben la moció en defensa de la llengua catalana i per reivindicar la figura d’Enric Valor.

Ahir es va celebrar la darrera sessió plenària del curs polític de l’Ajuntament de Granollers. El Ple es va iniciar amb l’aprovació per unanimitat del document d’orientació del Tercer Pla Estratègic de Granollers. En aquest punt, la portaveu republicana Núria Maynou, va destacar el Pla com «una oportunitat clau de participació ciutadana que no podem deixar escapar». Maynou reclamava que el seu grup no volia «que passi el mateix que amb els Next Generation ja que els moments que vivim reclamen fer polítiques transformadores, per la millora de la nostra ciutadania i dels nostres barris». L’altre punt de l’ordre del dia que va generar més debat va ser l’aprovació, amb el vot contrari d’ERC, de la Memòria per a la implementació del servei municipal d’abastament d’aigua potable de Granollers. En aquest punt, la regidora Núria Maynou lamentava que no s’hagi volgut generar un debat democràtic i transparent amb la ciutadania i, alhora, afegia que l’informe que s’aprova és «una memòria esbiaixada a favor de la gestió privada». Ja en l’apartat de mocions, els grups municipals del PSC i Cs van tombar la moció presentada per ERC, CUP i Endavant en defensa de la llengua catalana i per reivindicar la figura d’Enric Valor. En aquest punt, Maynou lamentava el vot contrari dels socialistes: «el PSC segurament no veu necessari repensar noms dels espais de la ciutat», va etzibar. Podeu tornar a veure el Ple fent clic aquí.

La moció serà debatuda al Ple de demà dimarts 27 de juliol.

ERC, CUP i Endavant porten al Ple de l’Ajuntament de Granollers una moció per retre homenatge a la memòria d’Enric Valor i Vives.

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Granollers ha registrat, arrel de la proposta de la CUP de Granollers i la organització Endavant, una moció per a retre homenatge i dedicar un carrer a la memòria d’Enric Valor i Vives. La moció, que serà votada i debatuda al Ple del proper dimarts 27 de juliol, considera que es necessari reconèixer la figura d’Enric Valor, especialment en un context en que la dreta espanyola nega contínuament els drets lingüístics en el marc dels Paísos Catalans.  El text exposa la preocupació per l’estat de la llengua catalana i reivindica el compromís de vetllar per la seva bona salut i ús social. Alhora, el text insta al govern municipal a convocar la Comissió del Nomenclàtor per tal d’iniciar el procediment per incorporar el nom d’Enric Valor i  Vives al nomenclàtor municipal.  Podeu llegir el text complet al document adjunt.