Granollers

Totes les notícies

Policlínica

Policlínica o la història interminable

El 1979 Michael Ende va escriure una novel·la de temàtica fantàstica anomenada “La història interminable”. La narració comença amb la problemàtica que existeix a Fantasia, el lloc on transcorre l'argument. El No-res s'està apoderant del regne i per aquest motiu, a l'Atreiu, un jove indi pell verda, li és encomanada la tasca de salvar Fantasia. Comencem a pensar que l’adaptació granollerina d’aquesta novel·la és “La Policlínica”. El passat 8 de juliol, el Dr. Juan Roure, exdirector mèdic de la Políclínica, va publicar un extens article d'opinió a la Revista del Vallès on culpava a Manel Balcells del tancament del centre (cliqueu aquí per llegir l'article: http://www.pepmur.cat/imatges/rdv-8.7.2011.jpg). Si l’afer Policlínica hagués succeït fa quatre anys, la diana del Sr. Roure hagués estat la Isabel Alcalde, i si passés ara seria en Pep Mur la víctima de tot plegat. Però això va passar fa més anys i en aquella època qui liderava Esquerra a la ciutat era en Manel Balcells, i per aquest motiu és l’ase dels cops de l’article del Sr. Roure. Nosaltres, però, indistintament de quina persona estigui al davant d’Esquerra Republicana de Catalunya a Granollers, no variarem la nostra postura en defensa de la salut pública. La Policlínica, com molt bé saben el lectors, formava part de la tipologia de centres de salut concertats, és a dir, que una part dels seus ingressos provenien del sector públic, o dit d’una altra manera, dels diners que paguem tots els contribuents. És curiós que el Sr. Roure en cap moment del seu article parli de les diverses suspensions de pagaments que van portar a l’esmentat centre de salut a la fallida final i posar en perill els llocs de treball com a conseqüència de la mala gestió dels seus responsables. L’actuació de l’administració sanitària va ser negociar amb la Seguretat Social, convertir la subhasta en un concurs, i comprar l’edifici per mantenir l’assistència sanitària al servei públic.

Participar no és escoltar!

La setmana passada vam celebrar el ple extraordinari d'aprovació del cartipàs de l'ajuntament pels propers 4 anys, on, entre d'altres, es van validar les noves comissions informatives, que passen de 6 a 4 ( tot i que es manté el número de personal tècnic i directiu), així com els representants en organismes, entitats públiques, societats municipals, i consells municipals. I per aquest motiu, en aquest ple vaig voler reivindicar un cop més la participació real en aquests dos espais. En el cas de les comissions informatives, perquè son els espais naturals de debat i participació dels Grups Municipals en la política de la ciutat, tant dels que governen com els que estem a l’oposició, i per això vaig demanar a l’equip de govern que les Comissions Informatives siguin, en aquesta nova legislatura, els veritables fòrums de presentació dels projectes i actuacions que es volen dur a terme, i no pas classes d’història en les que se'ns explica, en diferit, allò que ja ha passat o ja està fet. I si les comissions informatives son l’espai de debat dels Grups Municipals, la representació en organismes, entitats públiques, societats municipals i consells son els espais de participació de la ciutadania. Tenim una molt bona oportunitat per fer que tots aquests òrgans siguin actius, escoltant les propostes de les persones que hi participen i traslladant aquestes propostes a actuacions concretes. El que no és de rebut és que els consells es convoquin una o dos vegades l'any, com el cas del Consell Assessor Urbanístic - que només s'ha reunir una vegada en l'anterior legislatura -, o que només serveixin per fer propaganda de les accions de l'equip de govern. Si veritablement volem apropar la política a la gent, hem d'entendre que la democràcia real va molt més enllà de la democràcia representativa i per aquesta raó hem de fer possible que el govern sigui accessible a tothom, i que tothom (persones i entitats) puguin dir-hi la seva. Les aportacions de la ciutadania han de ser escoltades i cada cop més vinculants, perquè participar no és escoltar, sinó decidir.

Acte final campanya

Acabem de posar Granollers en Acció amb l'acte de final de campanya

Avui a les 19.30h Acció Granollers ha celebrat el seu acte de final de campanya a la Sala Tarafa en un acte que ha reunit 150 persones. D'aquesta manera, en Pep Mur, acompanyat de Joan Manuel Tresserras, conseller de cultura 2006-2010, han tancat avui la campanya electoral d'Acció Granollers. Tresserras ha afirmat que les maneres de fer política son fonamentals i canviar aquestes maneres és un dels grans reptes que tenim al davant. A més, “canviar les formes de fer política només pot començar a través dels àmbits de proximitat, això és, dels ajuntaments”. Tresserras ha volgut encorath¡jar la candidatura i agrair la seva valentia a la llista que la forma. Per la seva part en Pep Mur, molt emocionat, ha volgut arair la seva tasca a tota la gent de la llista, a la JERC, a totes les persones que han format part del comitè de campanya, i ha fet un agraïment especial a la seva actual companya de consistori, la Isabel Alcalde, donat que a partir de diumenge acaba la seva etapa com a regidora de l'Ajuntament de Granollers. El candidat d'Acció Granollers ha explicat a l'acte algunes de les idees que han tingut més èxit del seu programa, com la Fàbrica de les Arts i la Salut o la setmana “low cost”. A més, en Pep ha explicat algunes de les anècdotes que ha viscut durant aquesta campanya. Finalment, Mur ha fet referència a les persones que han mantingut ERC a Granollers en un estat actiu i va destacar el pas que ha fet el partit per obrir el seu projecte. Mur ha assegurat que “hem aconseguit il·lusionar i agrupar a molta gent”. A l'acte, també vam poder escoltar a Joan Carretero a través d'un vídeo on també ha donat le seu suport a Acció Granollers. Acció Granollers és una coalició formada per ERC, RCAT i Granollers Independent que vol estar al costat de l'emprenedors i de la gent que ens necessita, amb més igualtat d’oportunitats i major cohesió per Granollers. Una coalició que creu en una nova manera de fer política, perquè la política la fa la gent i participar vol dir escoltar a tothom.

Invitació 20M

Acte Final de Campanya d'Acció Granollers

Demà divendres es donarà per tancada la campanya electoral per les municipals. Després de 15 dies intensos explicant als granollerins i granollerines quines son les propostes de la nostra coalició i perquè ens han de donar el seu suport, tancarem la campanya amb un acte final. Entre d'altres, ens acompanyaran en Joan Manuel Tresserras, conseller de cultura 2006-2010, Joan Carretero, president de Reagrupament, qui, a través d'un vídeo, donarà el seu suport a Acció Granollers. També hi intervindran en Pep Mur, candidat d'Acció Granollers a l'alcaldia, i en Quim Bosch, representant de la plataforma ciutadana Granollers Independent. Aquest acte final de campanya d'Acció Granollers serà el 20 de maig, a les 19.30h, a la Sala Tarafa. Acció Granollers és una coalició formada per ERC, RCAT i Granollers Independent que vol estar al costat de l'emprenedors i de la gent que ens necessita, amb més igualtat d’oportunitats i major cohesió per Granollers. Una coalició que creu en una nova manera de fer política, perquè la política la fa la gent i participar vol dir escoltar a tothom. I amb un equip que té per objectiu construir la independència des de l’Ajuntament i aconseguir la majoria social a favor de la llibertat del nostre país.

Presentació programa Economia

Pep Mur: “calen programes de formació per aturats orientats a les necessitats reals de la indústria local i comarcal”

Pep Mur va assegurar ahir durant la presentació del programa d'Economia d'Acció Granollers que “calen programes de formació per aturats orientats a les necessitats reals de la indústria local i comarcal” i va proposar “acords amb els centres educatius per tal d’impulsar cicles formatius de grau mig i superior i programes de formació ocupacional gestionats per Granollers Mercat”. Mur també va destacar la necessitat de donar suport a la creació d’empreses dels sectors sociosanitaris, TIC, agroalimentació, culturals i turístics i el desenvolupament d'un pla de modernització dels actuals polígons industrials “per tal de que es converteixin en parcs industrials on les diferents empreses comparteixin serveis i activitats en comú, afavorint així la implantació de microempreses”. El programa sectorial d'Economia presentat ahir a la Plaça de la Muntanya defensa, entre altres, l'impuls de la concentració d’empreses d’un mateix sector per tal que es constitueixin en clústers així com el suport als projectes d’emprenedoria amb una oficina especialitzada, l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Emprenedoria, amb la reducció dels tràmits en el procés de constitució i, si s’escau, ajornant determinats pagaments d’impostos. Mur també va destacar que cal continuar potenciant el comerç de proximitat en diferents indrets de la ciutat amb el suport de tècnics comercials. I va reiterar la necessitat de reforma del Mercat de Sant Carles, el qual ha de passar a gestionar-se per la regidoria de promoció econòmica. Respecte a les polítiques d'ocupació, Mur va explicar que des d'Acció Granollers es treballarà amb el Govern de Catalunya per evidenciar les avantatges de concertar amb el món local la gestió tant de les polítiques actives d’ocupació com de les oficines territorials del Servei d’Ocupació de Catalunya, a través de la creació de Consorcis territorials per tal de compartir estratègies de planificació amb els municipis veïns.

Pep Mur a la carpa electoral

Pep Mur: “La cultura és un àmbit estratègic de futur per la ciutat”

Pep Mur va assegurar ahir durant la presentació del programa de Cultura d'Acció Granollers que aquest “és un àmbit estratègic de futur per la ciutat”. “Per això – va continuar - cal generar capacitat d’atracció de talent, tant local i comarcal com, perquè no, internacional”. El candidat d'Acció Granollers a l'alcaldia de la ciutat va manifestar la seva voluntat d'incentivar la indústria cultural promovent la implantació d’empreses i emprenedoria que portin a terme iniciatives que cerquin sinèrgies entre el sector públic i privat. En aquest sentit, la coalició formada per ERC, RCAT i Granollers Independent proposa que Roca Umbert - Fàbrica de les Arts es converteixi en un clúster de producció cultural i de negocis vinculats a la cultura, “fet que requerirà d’una mínima urbanització dels carrers i espais exteriors que en formen part”. Pel que fa a la dinamització cultural, Acció Granollers defensa que el Consell de Cultura de la ciutat assumeixi la responsabilitat de l’atorgament de subvencions a les diferents entitats culturals, “subvencions que hauran d’anar vinculades a programes i accions de cara a la ciutadania i no tant sols al consum propi”. Mur també va fer referència a la recuperació del cinema Majèstic perquè se sumi a l’única sala existent al nucli de la ciutat on actualment es projecta, per l’Associació Cultural, al Cercle cultural de “la Caixa”. A més, Mur vol convertir la sala de cultura Sant Francesc en el centre cívic de l’associacionisme i creu que “l’ocupació d’espais com Can Puntes o l’antic Gra per serveis municipals li resta dinamisme a la ciutat”. D'altra banda, el programa sectorial de Cultura presentat ahir també prioritza el desenvolupament i seguiment de l’agenda21 com a Pla Director del sector cultural i l'habilitació d'espais de lectura i estudi en els diferents centres cívics. Finalment, Mur va assegurar que Acció Granollers promourà que la Tela es converteixi en el Museu Nacional del Patrimoni Natural.

Invitacio joventut

Presentació programa de joventut d'Acció Granollers

Dimecres, 18 de maig, Acció Granollers presenta el seu programa de Joventut. L'acte serà a la plaça Manuel Montanyà, a les 19h. En Pep Mur, candidat d'Acció Granollers, explicarà les propostes de la coalició pel que a aquest àmbit, que es basa en el foment de l’emancipació juvenil a través del triangle FORMACIÓ+TREBALL+HABITATGE amb les següents propostes: - Formació: millorarem els itineraris escola-treball formant els joves en sectors generadors d’ocupació potenciant el Programa Qualifica’t, impulsarem el valor de la creativitat i l’emprenedoria des de l’escola i i impulsarem l’intercanvi amb altres ciutats europees perquè els joves granollerins puguin fer estades a l’estranger per a formar-se i aprendre idiomes. - Treball: farem possible l’aprenentatge dels joves a empreses de la ciutat i detectarem quines són les demandes de treball d’aquestes per a crear programes de formació juvenil. - Habitatge: impulsarem el lloguer juvenil amb l’aval de l’ajuntament, reformarem Granollers Promocions per a convertir-la en una borsa d’habitatge efectiva, fomentarem els programes de convivència intergeneracional entre persones grans que viuen soles i joves estudiants i seguirem apostant per la masoveria urbana.

Carpa

Suspesos el actes de campanya previstos per avui

Acció Granollers, tal i com han acordat tots els partits polítics, ha suspès durant 24 hores els actes electorals previstos a causa del dol per terratrèmol de Llorca. Per aquest motiu, avui no muntarem la carpa al passeig de la Muntanya ni farem la presentació del programa d'Acció Social i Salut. Demà reprendrem la campanya amb la instal·lació de la carpa electoral a la Plaça de la Corona de 18 a 20h i amb la presentació, a les 20h, del programa d'Acció Social.

Trobada Educació

Pep Mur: “Cal garantir que l’oferta de FP estigui vinculada amb les necessitats de l’activitat econòmica de la comarca”

En Pep Mur, candidat d'Acció Granollers a l'alcaldia de la ciutat, va presentar ahir a una vintena d'experts de l'àmbit de l'ensenyament les seves propostes envers l'Educació. Pel que fa a l'oferta de formació professional a la comarca, Mur va assegurar que “cal garantir que l’oferta de FP estigui vinculada amb les necessitats de l’activitat econòmic a de la comarca”. En aquest sentit, Mur va recordar que ara per ara “no tenim cicles d’agroalimentació , ni d'Operacions de productes farmacèutics”. A més, “cal impulsar nous ocnvenis ambles empreses del sector per fer formació als treballadors de les empreses i a canvi que els alumnes hi puguin fer pràctiques”. Mur també va explicar als professionals que el van acompanyar que cal una gestió més eficient dels recursos destinats a inversions i manteniment dels equipaments educatius, posant en marxa sinèrgies com per exemple duent a terme compres centralitzades del material de les escoles municipals. En aquest sentit, Acció Granollers proposa racionalitzar l’estructura de gestió educativa municipal, amb la creació de l’Institut Municipal d’Educació de Granollers que, entre d'altres, gestionaria els pressupostos dels diferents centres educatius municipals des d’un únic organisme. “Cal una visió transversal de tots els ajuts que reben els centres i les famílies”. Pel que fa l'etapa 0-3 anys, Mur va remarcar que no podem entrar en la ocntradicció de tancar llars que no funcionen i construir-ne de noves de titularitat municipal i va proposar donar ajudes a les famílies per equiparar les quotes amb les de la públiva. Una altra de les propostes de Mur és la de compatibilitzar horaris i projectes amb altres centres educatius amb altres serveis educatius de la ciutat, com l'escola de música, Centre d'Educació Especial, entitats esportives, entitats culturals, etc. D'altra banda, en referència a les Biblioteques municipals, el candidat d'Acció Granollers va comentar que calen més espais de lectura i estudi a la ciutat, per la qual cosa “hem d’aprofitar els centres educatius per habilitar-hi biblioteques d’accés lliure”.