Granollers

Totes les notícies

Presentació programa

Presentació del programa d'Acció Social i Salut

Demà dijous, 12 de maig, Acció Granollers presenta el seu programa d'Acció Social i Salut. L'acte serà al Passeig de la Muntanya amb Vinyamata a les 19h. En Pep Mur, candidat d'Acció Granollers, explicarà les propostes de la coalició d'aquest àmbit, entre les quals hi ha: ACCIO SOCIAL: - Aturar les inversions no prioritàries i destinar els recursos a protecció social per donar atenció a les famílies que estan patint les conseqüències de la crisi. - Reforçar els serveis socials i la seva feina de detecció, orientació i inclusió de les persones amb necessitats socials i treballar de forma coordinada amb les entitats del tercer sector de la ciutat. - Millorar l’atenció domiciliària a la gent gran i impulsar la seva autonomia a través de programes de formació, voluntariat o esport. SALUT - Facilitar la integració dels serveis assistencials entre l’Atenció Primària i l' Hospital, i millorar la coordinació amb els serveis socials a la xarxa assistencial. - Impulsar dins la Fàbrica de les Arts una línia innovadora de rehabilitació de persones amb malaltia mental que utilitzi l’art com a mecanisme d’inclusió. - Fomentar els hàbits saludables entre la població reimpulsant el programa d'activitat física i salut - Fer de la Policlínica un hospital lleuger per a intervencions sense ingrés - Donar suport a la recerca de l’Hospital de Granollers - Fer campanyes per a l’ús responsable dels serveis sanitaris entre la ciutadania - I vetllar perquè les retallades del Govern de CIU no afectin la qualitat dels centres hospitalaris a Granollers. Us hi esperem!

Invitació 29A

Presentació de la candidatura d'ACCIÓ GRANOLLERS

El proper divendres, 29 d'abril, posem definitivament Granollers en Acció amb la presentació oficial de la nostra candidatura. L'acte serà a la plaça Maluquer i Salvador / Can Sínia a les 19h i comptarem amb els homes i dones que, des de ERC, RCAT i GI, sumaran esforços per construir el futur de la nostra ciutat.

Acte commemoració 80 anys ERC

80 anys d'ERC a Granollers

El 14 d'abril passat vam commemorar una data molt important per a la història política del nostre país i de la nostra ciutat, el 80è aniversari de la fundació d'ERC arreu del país i també a Granollers. Es tractava d'un acte de memòria, de reconeixement, i un homenatge a tots i totes les persones que van creure en un ideal de país i en un model de societat que encara avui és totalment vigent. En una primera part de l'acte, l'historiador Joan Garriga i en Víctor Torres – a través d'una entrevista - van explicar com esdevingué el naixement del partit i els moments intensos de la proclamació de la República, fins a la pèrdua de la Guerra Civil. En una segona part, els representats de les candidatures d'ERC desde 1979 a 2011 – Llorenç Pelàez (1979), Eudald Balcells (1991), Manel Balcells (1995, 1999 i 2003), Isabel Alcalde (2007) i Pep Mur (2011) - van explicar com vam recuperar la línia de continuïtat del partit fins a l'actualitat. Passat i futur del partit També hi van intervenir Enric Pey, que forma part de la història d'ERC a Granollers, i l'Àlex Mir, de les JERC, que representa el futur. El Sr. Pey va assegurar que “Hem tingut entrebancs, alguns força seriosos. Malgrat tot, els hem superat. Sortosament, hi ha un bon planter per poder efectuar el canvi generacional, les JERC. A ells, nois i noies, els tocarà agafar les rendes per dirigir el partit. Per fer-ho, hauran de tenir paciència, diplomàcia, seny, i també una mica de mala llet” Per la seva banda, l'Àlex Mir va defensar que “Esquerra, tal i com comprovem avui, ve d’una llarga tradició política, que ha sabut estar a l’avantguarda de les demandes de la societat de Catalunya primer i, actualment, d’arreu dels Països Catalans. Venim d’antic, però creiem en el futur d’aquest país, en les seves il·lusions, que són tan a punt d’esdevenir reals. Perquè Esquerra és la millor eina per a l’Esquerra Independentista, l’eina més vàlida, al capdavall, de progrés social i nacional, de coherència i de seny”.

Llista

Acció Granollers aprova la seva llista per unanimitat

Acció Granollers – ERC, RCAT i GI- ha aprovat per unanimitat la seva llista de candidats per a les properes municipals, durant l'assemblea celebrada ahir al vespre. La candidatura està formada per un total de 10 dones i 15 homes i suma un total d'11 independents. El grup que lidera la llista son, per ordre, en Pep Mur (ERC), en Joan Anton Cerdà (ERC), en Ferran Raga (ERC), la Montserrat Raich (GI), la Núria Maynou (Independent) i en Marc Escarmís (RCAT). Pep Mur i Planas, cap de llista de la coalició, va néixer a Granollers fa 53 anys i és llicenciat d'Informàtica per la UAB. Actualment treballa al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i és regidor d'ERC a l'Ajuntament de Granollers des d'octubre del 2009. Joan Anton Cerdà i Clusella, granollerí de 50 anys, llicenciat en Dret, treballa com a Gestor comercial a l’ONCE i exerceix professionalment com a advocat. Fa 20 anys que milita a ERC, on ha ocupat diferents càrrecs, des de President de la Secció Local de Granollers, fins a Conseller Nacional i actualment n’és el Secretari d’organització. El tercer de la llista és en Ferra Raga i Serra, militant d'ERC de 58 anys. Llicenciat en educació física per l’INEF, ha esta professor d’Educació Física a diferents centres de la comarca. Actualment, és cap d'Administració del Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Montserrat Raich, de Granollers Independent, va néixer a la nostra ciutat fa 54 anys, on sempre hi ha viscut. Va estudiar magisteri i ha treballat de mestra durant tota la seva vida laboral, el primer any a l'escola Pia i la resta a l'ensenyament públic. Actualment ensenya català a nois i noies de primer i segon d'ESO a l'Institut Antoni Cumella. La cinquena de la llista és una altra independent, la Núria Maynou i Hernández, de 38 anys. És llicenciada en Geografia i Història per la UB i té un postgrau en Demografia per la UAB.

Invitació 14 abril

El 14 d'abril celebrem els 80 anys d'història d'ERC a Granollers

Demà dijous 14 d'abril, coincidint amb la celebració de l'aniversari de la proclamació de la II República, la secció local d'ERC a Granollers organitza un acte en commemoració als 80 anys d'història d'Esquerra Republicana de Catalunya. Es tracta d'un acte de memòria i història que a més prétèn homenatjar tota aquella gent que d'una manera o altreva lluitar per la llibertat del seu país. L'acte començarà a les 20.30h a la Sala Tarafa (C/Corró nº 47, Granollers) i comptarà, entre d'altres, amb la peresència de l'historiador Joan Garriga. Us hi esperem!

Pep Mur a l'acte "Construïn la independència des dels municipis"

Pep Mur: 'El 22 de maig volem posar Granollers en ACCIÓ”

Cent cinquanta persones van assistir a la presentació pública d'Acció Granollers durant l'acte “Construïm la independència des dels municipis” que es va celebrar ahir al Museu. Rut Carandell, vicepresidenta de Reagrupament Independentista, va destacar que amb aquesta candidatura conjunta “s'ha aconseguit allò que en política és difícil que passi, que gent que pensa diferent es posi d'acord i trobin aquells mínims que els poden unir per treballar per la seva ciutat i el seu país. A Granollers, aquest acord ha estat fàcil de fer perquè hi ha hagut ganes d'entesa, ganes de treballar lleialment, i voluntat de parlar sincerament” Per la seva banda, Pep Mur, candidat d'Acció Granollers per l'alcaldia de Granollers, va voler agrair la feina feta per fer possible que ERC, Reagrupament Independentista i la plataforma Granollers Independent puguin presentar-se amb coalició amb el nom ACCIÓ GRANOLLERS, “la candidatura que suma per treballar per aquesta ciutat i construir el Granollers que volem” “Ara és l’hora d’un Granollers diferent, més obert, més creatiu – va continuar Mur -. Cal engrescar a totes aquelles persones que s’han desencantat, que han perdut la il·lusió de treballar en un projecte col·lectiu de ciutat. Perquè no oblideu que la política la fem tots, no cada quatre anys amb el potent però senzill gest de posar una papereta dins d’ una urna; la política la fa gent com vosaltres, com nosaltres, dia a dia”. Quim Bosch, representant de Granollers Independent, va destacar que "NOMÉS TENIM EL QUE DONEM". "Hi ha molta feina a fer. Ens trobem una colla de persones d’edats diverses; de joves i de més grans. És important que el jovent tiri del carro, i que els de més edat, el carreguem amb la nostra experiència. Volem braços per fer força, idees a cristal·litzar i gent a costat nostre que ens vulgui fer costat. Seria bonic que Granollers fos la primera ciutat sense ningú al carrer a la nit, que tothom té un àpat segur al dia i on tothom entén el català", va concloure.

Roda de premsa

Neix la coalició 'Acció Granollers'

Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament Independentista i la plataforma ciutadana Granollers Independent han arribat a un acord per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals del proper 22 de maig, tal i com van anunciat anunciar en roda de premsa. Granollers Independent és una plataforma social i cívica formada per un grup de gent que van coincidir a Granollers Decideix per la consulta popular del 25 d'abril del passat any, i després de la qual ens van començar a trobar per parlar de la ciutat. En Quim Bosch, representant de Granollers Independent, va definir la plataforma de la següent manera: “Som un grup que es mou en un engranatge que gira al voltant del país i de la ciutat. En la primera ocasió, la fita era el país, i aquesta vegada ens empeny la il·lusió d’una ciutat diferent, amb noves idees; una ciutat oberta i solidària i que tira per buscar la justícia social”. En Quim Bosch, pediatre de la ciutat, va destacar que "NOMÉS TENIM EL QUE DONEM. Hi ha molta feina a fer. Ens trobem una colla de persones d’edats diverses; de joves i de més grans. És important que el jovent tiri del carro, i que els de més edat, el carreguem amb la nostra experiència. Volem braços per fer força, idees a cristal·litzar i gent a costat nostre que ens vulgui fer costat. Seria bonic que Granollers fos la primera ciutat sense ningú al carrer a la nit, que tothom té un àpat segur al dia i on tothom entén el català", va concloure. Bosch ha afirmat compartir amb ERC i RCAT una mateixa idea de país i una mateixa fita final. “Ens mou el mateix: la ciutat. I amb ERC i RCAT hem trobat la porta oberta”. Per aquest motiu, aquest nou col·lectiu ha anunciat que se sumarà al projecte iniciat fa uns mesos per en Pep Mur, qui encapçalarà la candidatura. Per la seva part, en Marc Escarmís, de Reagrupament Independentista, s'ha mostrat satisfet amb l'acord en tant que es tracta d'una obertura del projecte en un moment en què “existeix un gran pesimisme entre la ciutadania pel tancament dels partits”.

Invitació 31 de març

El 31 de març, “Construïm la independència des dels municipis”,

Ens complau convidar-vos el proper dijous 31 de març a l'acte “Construïm la independència des dels municipis”, on portarem a terme un acte d’unitat i demostrarem que a Granollers l’independentisme és fort i una veritable alternativa. A la presentació comptarem amb la presència de l'Oriol Junqueras, diputat d'ERC al Parlament Europeu, Pep Mur, candidat a l'alcaldia de Granollers, i la Rut Carandell, vicepresidenta de Reagrupament Independentista. L'acte es celebrarà a les 19.30h a la sala d'actes del Museu de Granollers. Us hi esperem!

Granollers

Mirant cap el futur

Ara que falten dos mesos per les eleccions municipals, és el moment de deixar de posar la mirada en el passat i d'explicar allò que ha guanyat Granollers als darrers 4 anys de mandat, per començar a parlar sobre cap a on hem d'avançar perquè la nostra ciutat aprovi les assignatures que encara té pendents en matèria política. Unes assignatures que per Esquerra es resumeixen en 5 idees clau. En primer lloc, construir una nova manera de fer política a la ciutat, fugint de l’autoritarisme i el poc diàleg de la majoria absoluta del PSC. La política a la nostra ciutat s’ha estancat i no aposta per noves maneres de gestionar. És una política que ja no il·lusiona i que fa que la gent se n’allunyi. Per això, necessitem portar aires nous a la política local, necessitem més participació i creativitat en la gestió pública. També hem d‘escoltar la gent. Vivim moments de desafecció, i els polítics no ens podem tancar al despatx. Hem de sortir al carrer i parlar amb tota la gent. Escoltar-la i actuar per resoldre les seves problemàtiques. Des d'Equerra, volem un Ajuntament que defensi que la seva gent tingui dret a decidir i que ajudi a exercir aquest dret. I les eines de comunicació 2.0 han d'esdevenir clau per fomentar aquesta nova cultura de participació. En tercer lloc, hem de lluitar amb més força per fer front a la crisi, tenint present que combatre la crisi és també enfortir l’estat del benestar. Ara més que mai hem d'estar al costat de les persones aturades, dels autònoms i de les empreses que més ho necessiten. Les petites i mitjanes empreses ho estant passant malament, per això hem de reduir la burocràcia i crear instruments que els ajudin a millorar la seva competitivitat. Falten estratègies de desenvolupament econòmic que apostin fort per l'especialització del nostre territori. I tot això alhora que donem respostes socials a la ciutadania, que ajudem a la gent que ho necessita perquè pugui construir el seu futur des de la dignitat i la llibertat.