Granollers

Totes les notícies

Som una nacio

ERC i CiU presenten una moció per instar el Parlament a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir

Els grup municipals d’Esquerra i CiU han presentat de forma conjunta una moció a l'Ajuntament de Granollers instant el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir (…) mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya”. La moció, que es votararà avui al Ple municipal, manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d’Autonomia de Catalunya, la qual suposa una retallada molt significativa d'aspectes fonamentals d'aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. Recordem que el Ple del consistori ja va rebutjar la moció de suport que el grup muncipal d’ERC va presentar el passat 23 de setembre de 2009 a favor de les consultes populars per la independència, així com una altra al juny en suport a la Iniciativa Popular presentada al Parlament de Catalunya que havia de permetre la convocatòria d’un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya i que finalment no s’ha portat a tràmit.

cartell vaga general

Esquerra Granollers presenta una moció en suport a la vaga general

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció en suport a la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre, “com a expressió del compromís en favor del benestar dels catalans i catalanes, de la defensa dels drets de la classe treballadora i de la salvaguarda i foment de les polítiques socials coherents amb les necessitats reals de la ciutadania”. Segons explica la moció, la reforma laboral impulsada pel govern espanyol no està orientada cap a un canvi en el model productiu que primi l'excel·lència del treball, la competència i la productivitat sinó que, al contrari, es fonamenta en la consolidació d'una economia fonamentada en la mà d'obra barata. Per això, malgrat l’important cost econòmic que representa per a les empreses i els treballadors i treballadores una vaga general, ERC apunta que cal respondre solidària i col·lectivament per evitar “una ofensiva que hipotequi la superació de la crisi econòmica a la pèrdua de drets laborals i a la reducció de drets socials”. La moció es votarà al proper Ple de l’Ajuntament, fixat pel dia 28 de setembre.

Palau d'Esports

'La qualitat a l’esport', article publicat al butlletí municipal de Granollers

L’esport ha estat utilitzat per sociòlegs, psicòlegs, pedagogs, metges, etc. com una eina d’integració social, com un remei per l’equilibri emocional, com a complement imprescindible per complementar la formació integral de l’individu, i també com una eina de prevenció o de recuperació de patologies. L’activitat física i l’esport tan elogiada per tothom pot esdevenir contraproduent si no es realitza de la manera més adequada i amb els tècnics adequats en cada àmbit, sigui en la formació, en la gran competició o senzillament en la pràctica d’om per mantenir un nivell de salut adequant. Encara i així, en alguns casos (bàsicament formació o competició reglada) una activitat ben realitzada pot resultar embrutida per individus generalment espectadors que en lloc de gaudir-la es dediquen a empobrir-la amb les seves paraules i actituds. Els cursos de formació de monitors endegats pel Consell de l’Esport de la nostra ciutat amb la nostra participació activa, basats no tan en aspectes tècnics com en aspectes d’organització, relació, direcció i tracte de les persones, es converteixen en imprescindibles per aconseguir aquests objectius que ens poden proporcionar la bona praxis de l’esport. Però no ens podem quedar aquí, la nostra ciutat i els nostres clubs que sempre han presumit de ser capdavanters en el terreny esportiu i de disposar d’unes pedreres qualificades, han de realitzar un pas endavant que ha de ser recolzat a nivell municipal. Les ajudes que reben els clubs haurien de ser regulades per criteris de qualitat i no solament de quantitat, premiant més als clubs que aconsegueixin un equilibri entre participants i professionals titulats. En aquests moments el Consell de l’Esport no disposa gairebé de pressupost ni decideix sobre les subvencions que reben els clubs de la nostra ciutat per altres vies. Tampoc disposem a la nostra ciutat d’un alberg o residència per esportistes d’alt nivell que podria ser un complement extraordinari per d’altres esdeveniments esportius (Mitja Marató, Granollers Cup, etc.

Presentació Pep Mur

Pep Mur: “Vull representar a tota la gent que es mou. A tota la gent que té un objectiu comú: canviar la política per transformar la ciutat”

160 persones van acompanyar ahir al vespre a en Pep Mur durant l’acte oficial de la presentació de la seva candidatura a l’alcaldia de Granollers, que es va celebrar a la Sala de l’Aplegador de La Troca (Granollers). Entre ells, militants del partit, exregidors republicans de la ciutat, representants d’altres partits, membres d’entitats de la ciutat i amics i familiars d’en Pep Mur. L’acte es va dividir en tres blocs. En una primera part, amics i companys de Mur van explicar com el van conèixer i les raons per les quals creuen que és un bon candidat. Entre els qui van voler donar suport a en Pep en aquest vídeo, hi eren en Joan Manuel Tresseras ( conseller de cultura i mitjans de comunicació), Jaume Oliveres ( secretari general del departament de Governació) , Manel Comas (entrenador de bàsquet de l‘ACB), Jaume Roma (ex-conseller de PTOP) i un seguit d’amics joves i adults. En un segon bloc, en Pep Mur es va dirigir als assistents i va parlar tant d’aspectes personals com de la seva manera de veure i entendre la política. Entre altres qüestions, Mur va destacar que creu en la política “com a eina per poder canviar les coses” i va assegurar “amb cert atreviment i valentia, podem trencar dinàmiques negatives pròpies del conformisme i el comodisme”. En aquest sentit, en Pep va afirmar: “Fa set anys vaig decidir formar part d’una organització política, ERC, perquè crec que és el partit de les persones amb idees, dels lliure pensadors, de la gent que s’arremanga, dels que no donen res per perdut”. En Pep Mur també va voler fer una especial menció a la vida cívica i associativa de la ciutat i va afirmar que creu en “en la gent que es mou, en els emprenedors, en els comerciants compromesos amb la qualitat i el bon servei, amb la gent que ha demostrat esforç, treball en comú i generositat amb la celebració de la consulta popular del passat 25A”. “Per això – va afegir Mur - vull representar a tota la gent que es mou.

Cartell Festa Major 2010

Granollers, una ciutat amb molta marxa

La darrera setmana d’agost, des de fa molts anys, és el moment del retrobament de la gent de Granollers després de les vacances d’estiu. Us puc assegurar que quan jo tenia vint anys era tot el contrari , aquesta darrera setmana era per excel·lència el moment de fugir de la ciutat. La força de la Festa Major (blanca i blava ) atrau als seus conciutadans i els indueix a la participació de les diferents activitats, n’hi ha tantes que segur que cada un troba aquella que si sent més a gust . Però el cert és que si analitzem el comportament de la ciutat la resta de l’any , sempre hi trobem uns nivells d’activitat molt alts. El cicle de jazz, el teatre de ponent, l’auditori, un innumerable quantitat de conferències organitzades per diferents entitats de la ciutat, etc. me’n deixo moltes de ben segur. On vull anar a parar és a fer evident que Granollers és una ciutat activa. Tot i aquesta visió de ciutat activa, a vegades crec que no acabem de ser líders en res concret, som una ciutat tasta olletes , però no tenim res que ens faci ser referents a nivell comarcal, nacional i perquè no a nivell internacional , no ser si el lector compartirà amb mi aquesta sensació. Crec que no és un problema de idees ,Granollers és una ciutat amb idees, no és un problema de capacitat de la seva gent , que passa doncs ?, potser el que realment manca son orelles per escoltar, ulls per observar i nas intuïtiu per descobrir noves i bones propostes, es clar que les orelles, els ulls i el nas , no serveixen de res si la mirada és limitada i a vegades potser un xic sectària. M’agradaria pensar, tant de bo sigui així, que aquesta reflexió tant sols és fruit del desconeixement, potser a mi mateix em manca aquesta visió de tres cents seixanta graus i m’estic perden alguna cosa. Perquè no ser capdavanters, més enllà de la festa major, en participació ciutadana? , s’ha perdut una oportunitat de fer de la transformació del carrer Anselm Clavé un acte de compromís col·lectiu.

Pep Mur

ERC s’abstè al ple en l’aprovació del 2on Pla Estratègic

El Grup Municipal d’ERC es va abstenir ahir al Ple en la votació del Segon Pla Estratègic (PE) de Granollers, tal i com ho va fer el passat 1 de juny al Consell Directiu del PE. Malgrat que ERC ha participat de forma activa durant tot el procés d’elaboració del PE, fent arribar de forma continua propostes tant metodològiques com de contingut a l’equip de govern, finalment no ha donat el seu recolzament al document propositiu. Entenem que s’ha perdut l’oportunitat per dibuixar una estratègia que ens apropi a un model de ciutat diferent. El principal motiu que ha portat a Esquerra ha abstenir-se respecte aquest projecte té la seva arrel en la metodologia emprada per l’equip de govern, tal i com el grup municipal ha reiterat en diverses ocasions. Ja des del l’inici del procès d’elaboració, ERC va manifestar el seu desacord amb la metodologia que l’equip de govern volia portar a terme, ja que el plantejament no propiciava la participació de la ciutadania menys organitzada, i potser menys motivada. D’altra banda, ERC ha trobat a faltar algunes referències més externes en el debat. El resultat de la manca de reflexió entre els experts ha estat que els projectes que estableix el nou Pla Estratègic no ens posicionen de forma clara al mapa. Des del punt de vista d’Esquerra, el PE manté una línia continuista amb el que ja s’està fent a la ciutat i fins i tot molts dels projectes que contempla el nou Pla Estratègic ja formen part del Pla d’Actuació Municipal 2007-2011 de l’actual equip de govern. En els moments de canvi que estem vivint, en un context on no hi ha certeses sinó inquietuds, davant la seguretat que ja no ens serveixen les velles estructures econòmiques i de relació, aquest PE no pot ser un punt i seguit sinó que ha de ser un punt i apart en la construcció de la ciutat. I si bé es cert que l’equip de govern ha incorporat en la metodologia algunes de les propostes d’ERC, i que s’han materialitzat a partir de la Segona Conferència Estratègica, aquests esforços han arribat tard, ja que aquesta voluntat hauria d’haver acompanyat tot el procés de redacció del Segon Pla Estratègic i no només el moment final.

El Ple rebutja la moció d’ERC en suport al dret a decidir

El consitori va rebutjar ahir, en sessió plenària, la moció presentada per Esquerra en suport a la Iniciativa Popular presentada al Parlament de Catalunya, i admesa a tràmit per la Mesa, amb la finalitat que es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, d’acord amb la recent aprovada Llei de Consultes. Aquesta moció, a la que tant el PSC com el PP hi van votar en contra, volia reafirmar el compromís del món local amb el dret a decidir del poble català, i com a mostra d’aquest compromís facilitar la recollida de signatures que s’iniciarà en les properes setmanes. També comprometeria a l’Ajuntament de Granollers, en cas d’aprovar-se, a reclamar la màxima unitat d’acció entre organitzacions que treballin amb la finalitat d’enfortir les condicions per millorar l’exercici del dret a decidir.

Quin és el futur de Granollers?

El passat dimarts al Ple, el Grup Municipal d’ ERC ens varem abstenir en la votació del document propositiu del Segon Pla Estratègic de Granollers. Un document d’objectius i actuacions que es va iniciar fa gairebé dos anys i que, si tenim en compte la seva missió, ens ha de marcar les línies a seguir per assolir la ciutat que volem. El primer que volem dir és que el Grup Municipal d’Esquerra hem seguit molt de prop tot el procés d’elaboració del PE. Som representants d’una part de la ciutadania i per això mateix ens en sentim responsables. Però també, perquè la participació activa en els projectes de la ciutat forma part del nostre tarannà. Des de bon començament, ja des del moment del planteig de la tasca que es pensava portar a terme, varem manifestar el nostre desacord amb la metodologia que l’equip de govern volia portar a terme. Consideràvem que el plantejament no propiciava la participació de la ciutadania menys organitzada, i potser menys motivada, alhora que trobàvem a faltar algunes referències més externes en el debat. Esquerra partia de la hipòtesi que el projecte havia de tenir dosis internes i dosis externes i que entre uns i altres havíem de ser capaços de definir els objectius de futur de forma col·lectiva i tenint en compte les diferents sensibilitats que conviuen a Granollers. Aquetes inquietuds varen ser manifestades a l’equip de govern per tal de fer més amplia la visió que en sortís, però varen tenir ben poc ressò. És cert que finalment alguns dels nostres suggeriments varen ser tinguts en compte i finalment es va fer un recull d’opinió una mica més ampli a través d’enquestes que destaquen els projectes que els granollerins i granollerines consideren prioritaris per la ciutat. Però aquests esforços de l’equip de govern, des del nostre punt de vista, han arribat tard. Aquesta voluntat hauria d’haver acompanyat tot el procés de redacció del Segon Pla Estratègic i no només el moment final.

ERC dona suport a la declaració institucional de l’Ajuntament de Granollers en referència a la sentència sobre l'Estatut

A continuació us transcribim el document aprovat ahir per la junta de portaveus del consistori: Declaració de la junta de portaveus amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya amb el suport dels grups municipals del PSC, de CiU i d’ERC Davant la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre la constitucionalitat de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat pels parlaments català i espanyol i sancionat en referèndum per la ciutadania de Catalunya, volem expressar el nostre ple suport al sentiment majoritari del poble català i dels seus representants polítics favorable al procés de millora de l’autogovern desenvolupat en els últims anys. A falta de conèixer amb detall el text de la sentència del Tribunal Constitucional, que es farà públic d’aquí a uns dies, creiem que el sentit de responsabilitat cívica ens convida a rebre aquesta sentència amb prudència i respecte a les institucions, però amb fermesa en les nostres conviccions. Al llarg d’aquests anys el món local ha expressat reiteradament el seu suport a l’Estatut, convençut que es tracta d’una eina de govern que respon a la norma constitucional i que està destinada a afavorir el desenvolupament del país. Aquesta actitud concorda amb el ferm compromís dels governs locals de Catalunya amb l’autogovern, un compromís que ve des del principi de la democràcia local al nostre país i que ha fet que els governs locals hagin estat, de fet, coresponsables d’aquest nou Estatut profundament municipalista i que ara ha estat qüestionat. Catalunya ha estat, sempre, un poble de diàleg i d’entesa, i és aquesta condició la que avui volem subratllar i proposar com a guia de la nostra resposta a la sentència del Tribunal Constitucional. Per això, entenem que en aquest moment hem de propiciar la unitat del conjunt d’institucions públiques catalanes per donar aquesta resposta a la sentència. Per això, d’acord amb el sentiment d’afirmació nacional i la voluntat de governar-se del poble de Catalunya, fem una crida a la ciutadania i a les forces socials i polítiques per expressar cívicament i democràticament la confiança en l’autogovern, proclamant que som una nació i que formem un sol poble.