Granollers

Notícia

ERC registra una moció de rebuig a la pròrroga de les concessions de les autopistes AP2 i AP7

El Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Granollers ha registrar una moció de rebuig a la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP2 i AP7.

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, de la mà del ministre José Luis Ávalos, va tancar la porta, l’abril passat, a compensar les empreses concessionàries que exploten la gestió de les autopistes per les eventuals pèrdues provocades per una disminució de la mobilitat vial com a conseqüència de la COVID-19.

La realitat ha estat que, malgrat l’anunci inicial, el govern espanyol ha autoritzat per decret llei que aquestes empreses puguin demanar a l’Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l’expansió de la pandèmia durant l’estat d’alarma.

A Catalunya aquesta mesura podria afectar a les concessions del tram d’AP-7 comprès entre Cambrils i La Jonquera i del tram de l’AP-2 entre El Vendrell i Lleida. En tots dos casos, el contracte amb Abertis expira l’1 de setembre de 2021, però amb el nou decret es podria allargar.

La finalització de les concessions obre també la porta a estudiar opcions alternatives de pagament com la vinyeta, una taxa variable que pagarien els vehicles per tal de poder realitzar el manteniment de les carreteres, així com finançar i millorar el transport públic.

A Granollers, la finalització d’aquestes concessions ens acosta a l’esperat alliberament dels peatges de l’AP7 al seu pas per Granollers, una fita que ajudaria a reduir el trànsit de vehicles de pas pel municipi, sobretot en zones especialment afectades com és el cas de la Ronda Sud.

Podeu consultar la moció al document adjunt.