Granollers

Notícia

Article d'en Pep Mur publicat a la Revista del Vallès

  • Cartell Festa Major 2010
La darrera setmana d’agost, des de fa molts anys, és el moment del retrobament de la gent de Granollers després de les vacances d’estiu. Us puc assegurar que quan jo tenia vint anys era tot el contrari , aquesta darrera setmana era per excel·lència el moment de fugir de la ciutat. La força de la Festa Major (blanca i blava ) atrau als seus conciutadans i els indueix a la participació de les diferents activitats, n’hi ha tantes que segur que cada un troba aquella que si sent més a gust .

Però el cert és que si analitzem el comportament de la ciutat la resta de l’any , sempre hi trobem uns nivells d’activitat molt alts. El cicle de jazz, el teatre de ponent, l’auditori, un innumerable quantitat de conferències organitzades per diferents entitats de la ciutat, etc. me’n deixo moltes de ben segur. On vull anar a parar és a fer evident que Granollers és una ciutat activa.

Tot i aquesta visió de ciutat activa, a vegades crec que no acabem de ser líders en res concret, som una ciutat tasta olletes , però no tenim res que ens faci ser referents a nivell comarcal, nacional i perquè no a nivell internacional , no ser si el lector compartirà amb mi aquesta sensació. Crec que no és un problema de idees ,Granollers és una ciutat amb idees, no és un problema de capacitat de la seva gent , que passa doncs ?, potser el que realment manca son orelles per escoltar, ulls per observar i nas intuïtiu per descobrir noves i bones propostes, es clar que les orelles, els ulls i el nas , no serveixen de res si la mirada és limitada i a vegades potser un xic sectària.

M’agradaria pensar, tant de bo sigui així, que aquesta reflexió tant sols és fruit del desconeixement, potser a mi mateix em manca aquesta visió de tres cents seixanta graus i m’estic perden alguna cosa.

Perquè no ser capdavanters, més enllà de la festa major, en participació ciutadana? , s’ha perdut una oportunitat de fer de la transformació del carrer Anselm Clavé un acte de compromís col·lectiu. No sabem ben be quan però un dia d’aquests se’ns presentarà l’oportunitat de fer còmplices a la get de Granollers de la cobertura de la via del tren, una altra obra que ha de transformar la ciutat i que al marge dels requeriments tècnics que hem de deixar en mans dels especialistes hi hauran segur moltes idees que no podem deixar perdre.

Crec que cal potenciar la cultura de la participació més enllà de l’entitat, associació o club al que pertanyem o barri en el que vivim. Totes les persones que vivim a la ciutat , tenim el dret a dir-hi alguna cosa, totes les persones que vivim a la ciutat podem dir-hi alguna cosa. No deixem passar les oportunitats.


Pep Mur i Planas
Candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Granollers