Granollers

Notícia

Crònica del Ple: Granollers aprova el Pla Director Verd Urbà amb aportacions d’ERC i s’aprova una modificació de crèdit per al Pla de mesures socioeconòmiques 2021.

El Ple de l'Ajuntament de Granollers, en sessió plenària per mitjans telemàtics
El Ple de l'Ajuntament de Granollers, en sessió plenària per mitjans telemàtics
Ahir es va celebrar la sessió plenària de l’Ajuntament de Granollers corresponent al mes de març. El Ple amb un ordre del dia de 18 punts a l’ordre del dia va destacar, en primer lloc, per l’aprovació d’una modificació pressupostària a partir del romanent de tresoreria per poder fer realitat el Pla de mesures socioeconòmiques 2021, una ampliació del pla de xoc aprovat ja l’any passat.

En aquest punt la portaveu republicana, va celebrar l’aprovació remarcant que “no tinguin cap dubte que quan tinguem les bases del nou Pla les treballarem i farem les aportacions que calguin, per millorar-lo des de la nostra òptica republicana”. Seguidament, Maynou va lamentar que “malgrat que a la presentació del PAM es va anunciar que aquest Pla es treballaria de forma consensuada, la realitat és que començarem a treballar amb una base ja pactada en exclusiva amb un altre grup municipal”. En aquesta línia, la republicana insistia que “no entenem que en un moment d’emergència com el que vivim s’opti per estratègies partidistes de premiar o castigar algú en funció del seu vot al Ple de pressupostos”.

L’altre punt rellevant de l’ordre del dia que va generar intervencions del Grup d’ERC va ser l’aprovació del Pla Director del Verd Urbà de Granollers. En aquest punt, el regidor Pau Llobet afirmava que l’objectiu no era cap altra “que el verd guanyi al gris. Perquè més verd vol dir més segur, més qualitat de vida per tots i totes”. Llobet afegia que “tenir més espais verds implica més qualitat de vida perquè el que hauríem de voler és que tot granollerí tingués a prop d’on resideixi, sigui el barri que sigui, una zona verda que signifiqui un canvi de color en el seu paisatge vital”.

Ja a l’apartat de mocions, es va aprovar un text de suport als treballadors i en contra del tancament de la fàbrica Bosch a Lliçà d’Amunt, una moció aprovada per unanimitat i que prové del Comitè de Treballadors de la mateixa empresa. En aquest sentit, Núria Maynou destacava el consens i posava en valor també el suport extern de Podem Granollers.

Tot seguit, el PSC va tombar la moció d’ERC pel ple reconeixement dels drets de les persones trans* i en suport d’una Llei Trans estatal. En aquest punt, la regidora Lorena Torró va lamentar la no aprovació i va recordar que “durant anys els col·lectius i entitats de persones trans* han reivindicat la necessitat i la urgència d’avançar legislativament per superar l’obsoleta i desfasada Llei 03/2007”.

Per últim, es va aprovar una moció de l’entitat Granollers Pedala per tal de desenvolupar un protocol davant de situacions d’assetjament vial a ciclistes. El regidor republicà, Enric Gisbert celebrava l’aprovació d’aquest protocol afirmant que “torna a ser un petit pas endavant per repensar la mobilitat de la ciutat, recuperant els carrers per les persones i no tant pels cotxes”.

Podeu tornar a escoltar el Ple fent clic aquí