Granollers

Notícia

Núria Maynou "Volem deixar clar que apostem per la gestió pública de l’aigua ja que pensem que és l’única manera de gestionar un servei tant essencial i bàsic per la ciutadania"

El Ple de l'Ajuntament corresponent al mes d'abril, per mitjans telemàtics.
El Ple de l'Ajuntament corresponent al mes d'abril, per mitjans telemàtics.
Ahir es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Granollers corresponent al mes d’abril. El primer punt que va generar debat i intervencions per part dels regidors va ser l’aprovació d’un protocol d’adhesió de l’Ajuntament a l’Agenda Urbana espanyola. El Grup Municipal d’ERC-AM es abstenir en aquest punt i el seu regidor, Pau Llobet, va argumentar que «nosaltres diem Sí a buscar complicitats amb totes les administracions que ens ajudin a fer una agenda urbana verda molt valenta, que ens permeti construir una ciutat mitjana menys desigual i amb barris amb oportunitats compartides, que tingui espais de governança on hi càpiguen totes les mirades i que sàpiga dibuixar el futur amb els pobles veïns», afegia Llobet.

El següent punt que va generar debat i intervencions va ser l’aprovació del nomenament d’una comissió d’estudi que suposa l’inici del procés de tria de la modalitat de gestió del subministrament d’aigua després de 50 anys de concessió amb SOREA. La portaveu republicana, Núria Maynou, va iniciar la seva intervenció recordant que «50 anys després acaba la concessió d’un servei tant essencial com és l’aigua. Un bé essencial, bàsic i col·lectiu i que es necessari per poder garantir una vida digne». Maynou afegia que «hauríem d’atrevir-nos a obrir el debat sobre la gestió d’aquest bé essencial. Encara més tenint en compte que és un tema que interessa molt a la ciutadania, com constata la creació de la Plataforma per l’Aigua de Granollers».

Maynou valorava la concessió com «50 anys que ens deixen un balanç gens positiu per la ciutat: 75 km de canonades de fibrociment i un parc de comptadors envellits que suposen una inversió necessària de més de 20 milions d’euros». Els republicans també van reclamar que s’inclogués la Plataforma per l’Aigua i l’AMAP (Associació de Municipis per l’Aigua Pública) a la comissió d’estudi. Per últim, Maynou va deixar clar que «nosaltres apostem per la gestió pública de l’aigua ja que pensem que és l’única manera de gestionar un servei tant essencial i bàsic per la nostra ciutadania».

Podeu tornar a veure el Ple fent clic aquí.

Podeu consultar un resum dels acords del ple fent clic aquí. (ENLLAÇ ENCARA NO DISPONIBLE)