Granollers

Notícia

Jenn Díaz presenta al pati de la Tela el seu llibre "dona i poder"

L'escriptora i diputada d'ERC al Parlament ha conversat amb la portaveu d'ERC a l'ajuntament de Granollers, Núria Maynou, sobre el paper actual de la dona en política i quins són els propers passos.

Jenn Díaz ha presentat, aquest passat dimarts 11 de maig, el seu últim llibre "dona i poder", on explica en primera persona què vol dir ser dona i estar a prop del poder en un manifest personal i crític, que és també una crida a les dones per ocupar massivament els llocs de poder. A l'escrit, Díaz reflexiona arran de la seva actual experiència a la cambra catalana sobre si les dones realment tenen posicions de decisió real o capacitat d'acció, així com intenta definir el tan emprat concepte de "feminització de la política".

El pati del Museu de La Tela de Granollers ha servit com a escenari per a una conversa amb la portaveu d'ERC a l'ajuntament, Núria Maynou, amb preguntes i dinamització de la periodista i membre d'ERC Granollers, Gavina Garcia. Al llarg del col·loqui, han sorgit aspectes com la necessitat d'establir mecanismes per la conciliació entre política i vida personal, així com un debat al voltant d'eines per assolir la paritat.
De la mateixa manera, Díaz ha deixat clar que feminitzar la política no vol dir res més que democratitzar-la, i convertir-la en més accessible per a tothom, homes i dones, de manera que es pugui assolir una igualtat real. Al llarg de la conversa, també s'ha animat a tothom, especialment als homes, a revisar els comportaments i conductes en espais de participació política per convertir-los en més igualitaris.