Granollers

Notícia

Qualsevol institució que guanyem a l'Estat ens fa guanyar base i ens acosta a la independència

Joan Puigcercós i Francesc Codina van presentar al Museu de Granollers el llibre “Picar pedra”, que han escrit amb Josep Huguet, on analitzen la situació actual i les línies mestres per a ampliar el suport a la independència.

L'expresident d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós i el professor – natural de Granollers – Francesc Codina van presentar, dimecres passat, el llibre “Picar pedra”, que han escrit a sis mans amb l'exconseller Josep Huguet. A la presentació, moderada per la portaveu d'ERC a l'ajuntament Núria Maynou, els autors van parlar sobre la situació política actual, fent especial èmfasi en la recent creació del govern presidit per Pere Aragonès, i van apuntar cap als objectius a assolir per seguir augmentant el suport de la independència a Catalunya.

Referent al govern, tant Puigcercós com Codina es van mostrar satisfets per l'acord assolit. En aquest sentit, l'expresident d'ERC el va qualificar “d'important, especialment perquè treballarà per a tots els catalans, i això ens fa sumar més gent al projecte per la independència”, mentre que Codina va apuntar que “havíem tancat el llibre abans del 14 de febrer i ja dèiem que el govern sorgit de les eleccions havia de néixer molt més cohesionat” i “Hi ha d'haver una coresponsabilització de la governabilitat per part de les tres forces independentistes i una vocació de sumar els Comuns en la reclamació del referèndum. Si hi renuncien, que ho facin ells”:

Pel que fa l'estratègia independentista, Maynou va senyalar que el llibre “deixa molt clares les reflexions sobre el moment independentista” i que la conclusió era senzilla “tal i com diu el títol, valgui la redundància, hem de picar pedra absolutament a tot arreu. A barris, municipis i arreu del país”. En la mateixa línia, Puigcercós va reclamar “objectius clars i victòries possibles”, “governar al costat de la gent i amb justícia i equitat. Si governes bé des de Catalunya, la gent arribarà a la conclusió que governar des de Catalunya és millor”. L'Expresident d'ERC també va apuntar que “Qualsevol institució que guanyem a l'Estat ens fa guanyar base i ens acosta a la independència”. Per la seva banda, Codina va reflexionar també sobre el fracàs necessari de l'Estatut d'Autonomia i va apuntar que “no tenim la capacitat per fer la independència per via directa, però sí per la via de l'autodeterminació, que compartim amb molta més gent”. El professor va concloure que “la lluita és, al final, per l'hegemonia”.