Granollers

Notícia

Núria Maynou reivindica ERC com l’única i principal força nítidament d’esquerres a la oposició

Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM en roda de premsa a la seu d'ERC.
Els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM en roda de premsa a la seu d'ERC.
  • El Grup Municipal republicà fa balanç dels dos primers anys de mandat municipal.

El passat dimecres 9 de juny, les regidores i regidors republicans Núria Maynou, Pau Llobet, Lorena Torró i Enric Gisbert van fer balanç dels dos primers anys de mandat municipal a la ciutat de Granollers. Núria Maynou afirmava que davant la pandèmia i la sacsejada que ha suposat a la ciutat, «ens hem trobat el PSC de sempre, amb una gestió grisa basada en la política de l’anar fent». Maynou també ha lamentat la falta d’escolta política que ha tingut l’equip de govern amb les nombroses propostes que s’han fet des del Grup Municipal.

La portaveu republicana també ha aprofitat per reivindicar el canvi de paradigma en l’àmbit sanitari a la ciutat (amb l’obertura del nou centre sanitari on s’ubicava l’antiga policlínica i l’ampliació de l’Hospital). «Cal agrair la feina feta des de les conselleries de la Generalitat en aquest sentit» deia Maynou, que també aprofitava per agrair la tasca del Conseller Chakir el Homrani per desencallar el projecte de la nova residència a la ciutat.

Pau Llobet també es referia a la falta d’escolta de l’equip de govern i reivindicava que els nous temps que vivim volen una nova política innovadora que requereix d’escoltar a tothom. «Diuen que escolten però només escolten els seus» sentenciava Llobet. En aquest sentit, el regidor republicà lamentava l’oportunitat perduda amb els Fons Next Generation d’encetar un debat per fer propostes innovadores i no «per finançar actuacions que ja tenien previstes al Programa d’Actuació Municipal».

Per la seva banda, Enric Gisbert va reivindicar la necessitat d’avançar cap a una ciutat 100% ciclable per cosir els barris i la connurbació i fer de la ciutat un referent en aquest aspecte. En aquest sentit, Gisbert lamentava que haguem desaprofitat l'oportunitat de la pandèmia, on tot es va parar, per fer canvis radicals i profunds en la mobilitat de la ciutat. Gisbert concloïa que «aquesta transformació suposaria un motor de transformació darrere el qual vindrien moltes més coses».

Seguidament, la regidora Lorena Torró va voler reivindicar l’èxit d’algunes propostes del grup republicà, com l’entrada a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària arran d’una moció presentada per ERC. Torró, lamentava però, que l’Ajuntament «sovint té moltes etiquetes però no acabem de ser referents en res». Alhora, la regidora va fer èmfasi en la necessitat d’augmentar el parc d’habitatge públic per tal de garantir l’accés a l’habitatge a tots els granollerins i granollerines.

Finalment, la portaveu Núria Maynou va finalitzar la roda de premsa reivindicant els dos anys de lluita per la no normalització de la situació de regressió democràtica i de repressió que encara vivim i va lamentar que l’equip de govern del PSC no s’atrevís a situar el consistori al cantó just de la balança.