Granollers

Notícia

ERC incorpora propostes a les Ordenances Fiscals per fer-les més verdes i socialment més justes

La Portaveu Núria Maynou al Ple de l'Ajuntament de Granollers.
La Portaveu Núria Maynou al Ple de l'Ajuntament de Granollers.
Ahir va tenir lloc el Ple ordinari corresponent al mes d’octubre, marcat per l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’any 2022.

Les ordenances es van aprovar amb el vot favorable del Grup Municipal ERC-AM, l’abstenció de Junts, i els vots contraris de Cs i Primàries. La portaveu republicana va justificar el seu vot argumentant que el text «tenia l’empremta del seu grup» i apel·lant al compromís amb l’equip de govern de mantenir la mateixa predisposició de cara als pressupostos.

El grup municipal republicà va traslladar a l’equip de govern nombroses propostes sobre les ordenances, «amb un objectiu clar: fer-les més verdes i socialment justes», deia Maynou, que agraïa també la predisposició i la voluntat de consensuar el text per part de l’equip de govern.

En aquest sentit, Maynou va anunciar que s’havia arribat a un acord amb l’equip de govern per no recuperar el 100% de la taxa de terrasses i fer-ho progressivament fins a l’any 2023. En la mateixa línia, també s’ha acordat aplicar un preu reduït en la taxa de recollida de residus comercials per aquells establiments que generen molt poc residu. «Cal tenir clar que si bé els moments més foscos de la crisi derivada de la pandèmia segurament ja han passat, no hem d’oblidar que ens cal seguir ajudant al teixit econòmic i social de la ciutat».

Per altra banda, Maynou també destacava l’acord per augmentar les bonificacions en la taxa de recollida de residus per ús de la deixalleria. «Un petit pas per avançar cap a una ciutat més verda» deia la portaveu republicana. Pel que fa a l’IBI, s’ha arribat un acord per tal d’augmentar els ajuts per aquells contribuents amb escassa capacitat econòmica.

Tot seguit, Maynou va repassar les propostes que han traslladat i que no han estat acceptades o bé s’han deixat per estudiar més endavant. En l’àmbit de l’IBI els republicans proposaven desplegar efectivament el recàrrec del 50% als pisos buits però que està a l’espera de recolzament legislatiu per poder-lo tirar endavant. En aquesta línia, també es proposava crear una bonificació de fins al 95% per als habitatges que es lloguin amb renda limitada. En l’àmbit de l’impost de circulació, el grup municipal proposava augmentar la bonificació per aquells vehicles amb etiqueta ambiental. Maynou també va tornar a reivindicar l’aplicació de la tarificació social dels preus públics, «per avançar cap a una ciutat pionera en la lluita contra l’exclusió».

Per últim, Maynou va destacar que havien tornat a traslladar la proposta d’implantació d’una taxa «Amazon» a les grans empreses de comerç electrònic que utilitzen l’espai públic de la ciutat. La regidora va destacar l’acord arribat amb l’equip de govern per estudiar-ho més endavant en funció de com s’acabi implementant a Barcelona.

Pots recuperar la intervenció de la regidora Núria Maynou, fent clic aquí.