Granollers

Notícia

Núria Maynou: «Les beques són imprescindibles per assegurar que tothom qui vulgui pugui estudiar»

El Ple de l'Ajuntament de Granollers, en sessió plenària per mitjans telemàtics
El Ple de l'Ajuntament de Granollers, en sessió plenària per mitjans telemàtics
Ahir es va celebrar la primera sessió ordinària de l’any del Ple de l’Ajuntament de Granollers. La sessió, a causa de la pandèmia del coronavirus, es va realitzar per mitjans telemàtics.

El primer punt de l’ordre del dia va suposar l’aprovació dels estatuts de la Fundació privada Josep Ramoneda, una fundació que tindrà la missió de promoure l’excel·lència a l’educació i facilitar la formació professional. Una Fundació que començara amb un capital de 150.000 euros per realitzar els seus projectes i actuacions.

En aquest punt, que va ser aprovat per unanimitat, la portaveu republicana Núria Maynou va destacar que «aquesta és una oportunitat que no podem desaprofitar» i que «ha d’anar més enllà i ha de servir per encetar el debat de com fem de la nostra ciutat un autèntic referent en el món de la formació professional». Alhora, Maynou va voler reivindicar la importància de les beques per «assegurar que tothom qui vulgui estudiar ho pugui fer». La republicana també va reclamar que hauríem de començar a pensar, de forma participada, en que volem que sigui i quin paper volem que tingui l’espai de Can Ramoneda a la nostra ciutat.

El següent punt que va generar intervencions va ser la ratificació de la consulta pública relativa al Reglament del servei d’abastament d’aigua a Granollers. En aquest sentit, Núria Maynou va tornar a lamentar que «en un procés tant important no ens haguem atrevit a fer un debat real i participat amb la ciutadania».

Ja al torn de mocions, el PSC i Cs van tombar la moció d’ERC en defensa del cànon de residus a Catalunya i va prosperar una moció dels socialistes en defensa de la reforma laboral, amb els vots contraris d’ERC. En aquest últim punt, la regidora Lorena Torró va denunciar que «aquesta reforma no és un avenç, ni representa una derogació tal i com es va prometre des d’un inici.

Per últim, al torn de precs i preguntes, el regidor Enric Gisbert va reclamar donar més suport a les empreses i industries de la nostra ciutat enfront a la pujada del preu de l’electricitat. «Les decisions per ajudar a les nostres empreses són imprescindibles, i ens cal apostar de forma ambiciosa per les comunitats energètiques», va dir el regidor.

Pots tornar a recuperar el Ple fent clic aquí.