Granollers

Notícia

ERC proposa que la nova plaça del carrer Pompeu Fabra porti nom de dona i repensar el nomenclàtor de la ciutat en clau femenina.

La portaveu Núria Maynou i el regidor Enric Gisbert a la nova plaça situada al costat del carrer Pompeu Fabra
La portaveu Núria Maynou i el regidor Enric Gisbert a la nova plaça situada al costat del carrer Pompeu Fabra
El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament va realitzar dilluns una roda de premsa a la nova plaça construïda arrel de l’obertura del carrer Pompeu Fabra cap al carrer Roger de Flor, on antigament hi havia una subestació elèctrica d’Endesa.

Els republicans han proposat a l’equip de govern que es convoqui la Comissió del nomenclàtor per tal de posar un nom de dona a aquest nou espai, que de moment manté el del propi carrer. En aquest sentit, tot i considerar que el que caldria és un debat en el si de la Comissió, anuncien que la seva proposta seria la de Natividad Yarza, primera alcaldessa del país.

Alhora, Núria Maynou també va reclamar encetar un nou debat per repensar el nomenclàtor de la ciutat en clau femenina, ja no només en els nous carrers que vagin apareixent, sinó obrint també la possibilitat de canviar-ne de ja existents.

De la mateixa manera, també demanen que s’impulsin polítiques públiques encaminades a promoure la memòria de tantes dones que injustament han estat executades per condemnes no fonamentades i promoure justícia històrica en la línia de les iniciatives que han sorgit en altres indrets, com Escòcia, Suïssa, Noruega o Navarra. En aquesta línia, proposen posar noms de les dones que van ser víctimes de la persecució misògina, en el marc de la campanya No eren bruixes, eren dones. De fet, els republicans ja van fer una moció en aquest sentit l’any passat.

Finalment, la portaveu també va anunciar que aquesta proposta ja es va fer fa unes setmanes en el marc d’una Comissió Informativa, però aquesta no va ser recollida per l’equip de govern municipal. Davant d’això, han decidit fer pública la proposta i presentar-la formalment mitjançant instància durant aquesta setmana.